Aplikasi BAND di telefon pintar.

12:46:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Selalunya kalau di telefon pintar kita...kita selalu download aplikasi media sosial yang terkenal macam Facebook, Instagram, Twitter dan kalau blogger mesti ada aplikasi khas untuk update blog kan...? Sama la macam Sally pun...tapi lately ni Sally ada download satu aplikasi baru, BAND..bukan aplikasi utk realiti TV The Band kat Astro tu ye...ni satu aplikasi untuk kumpulan...

Tapi BAND tu satu aplikasi yang private...maknanya kita hanya boleh join kalau dapat invitation sahaja...cool..?


Heee~ actually kan...kebelakangan ni...kumpulan CNBLUE aktif dekat BAND ni...dorang sendiri yang akan update...actually lebih kerap berbanding official Twitter dan Weibo (media sosial yang terkenal kat China sama macam Facebook & SNS) mereka...hehehe...selalu je tengok fans dorang update selang beberapa jam...huhuhu...jadi semalam Sally pun dah download aplikasi ni dan terima invitation daripada seorang fans CNBLUE di Instagram...


Tapi aplikasi ni takde la terhad kepada CNBLUE je...mungkin ada yang nak buat secret group dengan family ke couple ke kawan-kawan sekepala ke kan..boleh la download aplikasi ni....


Dalam ni dorang sendiri yang akan update...tapi still ada jugak admin yang lain la...tapi kerap jugak dorang update la...hehehe...dalam ni pun banyak gambar yang official..heee~ yang penting members boleh download! hahahaha...Sally suka gila sticker dorang...tapi kena beli la...sticker ni macam yang boleh guna kat LINE tu..heeee!


Dannnn...yang paling penting...sentiasa dorang akan update schedule dorang dan kat mana dorang akan berada next...so, kot-kot kalau nak buat kerja gila ke kan...boleh la usha..beli tiket flight dan wallah! okay, metafora sangat statement sally kan...hahaha....so, sape yang nak join nnt bgtau Sally ye...nanti Sally invite...eh, korang bukan minat CNBLUE pun kan? Hahahaha...

You Might Also Like

16 comments:

  1. dah agak dah mesti ada kena mengena dengan CNBlue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...alaaa...akak ni tak bagi org feel langsung laa

      Delete
  2. Hahahahaha kita pun da saspek dah awal awal bace. :P

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. part schedule la senang..part nak faham dia merepek dalam bahasa Korea tu payah

      Delete
  4. first time tau dan dengar pasal applikasi ni...terima kasih berkongsi...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kak...boleh la buat group nanti

      Delete
  5. CNBlue juga ... yg ptg happy kan sally ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...orang invite, kita masuk kak..ahahaha~

      Delete
  6. Replies
    1. tak ramai orang yang buat kot...sebab dia private kan

      Delete
  7. Akak sedikit tak paham..hahah tepon akak ni yg asas je kut?

    ReplyDelete
  8. cepat lah dapat informasi nanti..hehehe..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!