2014 CNBLUE Can't Stop Live in Singapore [Part 4 - Hotel]

12:30:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Jangan nak buat muka camtu...hahaha...ni Sally bukan nak cerita pasal konsert dah...nak cerita pasal hotel je okay...hahaha....mana la tau kot lain kali korang nak g sana pulak ke kan...bukan g konsert...g berjalan la...mana tau....



Hotel ni Sally dapat daripada Trip Advisor...Hotel 81 Princess... dibawah Hotel 81 ni ada 25 buah hotel...semuanya dibawah kelolaan Hotel 81...So far Sally okay je dengan hotel ni...agak selamat, kawasan terbuka...nak g SMRT pun dekat...(lebih kurang 2-3 kilometer) jugak la jalan...sebab awal tu tak tau dia kat mana....

Hotel 81 Princess ni terletak di 21 Lorong 12 Geylang, Singapore...kalau nak ke Singapore Indoor Stadium tu...jalan kaki dalam 30 minit laa...kalau naik teksi dalam SGD $7...Kalau berdua atau lebih, berbaloi la naik teksi daripada jalan kaki...dah macam apa je jalan kaki tengah panas kan....


Toiletries dia ada berus gigi, shampoo dan shower gel je...mohon bawa la ubat gigi even korang backpackers pun...sadis...tak pasal-pasal je kena beli ubat gigi kat Watsons...mahal gilaaa woii...hahahaha..As we all know, Singapore ni toilet jarang pakai air kan...so, bilik ni pun takde paip jugak...nasib baiklah ada shower tu oii...hahaha....

Rate bilik 2 single bed ni RM248...sebab masa tempah bayar pakai MYR...so, that's it laa...Sally ingat dalam RM jela kadar bilik dia....makanan? itu korang mmg serius kena survive sendiri...susah nak cari makanan halal! Sally sarankan bawa la roti, biskut semua kalau nak selamat...lagipun makanan mahal kat sini...sebotol 100 plus yang kecil pun boleh cecah SGD $2.60 (RM 6.80)...so, sendiri mau ingat la ye...
 

Stesen SMRT yang paling dekat dengan hotel ini ialah stesen Kallang dan Aljunied...kedua-dua stesen ambil masa 20 minit nak sampai kat hotel ni....Sally boleh rate dalam 3/5 untuk hotel ni...lagipun staff dia agak mesra...as long as you can speak in English, there should be no problem at all...Lagipun ada free WiFi..heee~

Kat bawah ni sally bagi details hotel ni ye:

Hotel 81 Princess

Alamat : 21 Lorong 12 Geylang, Singapore 399001
Tel : 6842 8181
Fax : 6842 4515
Email : pr-res@hotel81.com.sg

p/s : Amaran ni untuk perempuan yang nak pergi...kawasan ni mmg sangat terkenal dengan prostitute yang berdiri di kawasan-kawasan hotel..Sally dengan kawan-kawan mmg semua bertudung, jadi kami tak berapa di ganggu la...tapi Sally sarankan jangan pulang terlalu lewat...sebab takut tak selamat kalau korang jenis yang free hair...Pakaian kalau boleh, cuba la tutup aurat...dan dorang melayan pelanggan pun dalam hotel yang berdekatan...so, beware! :)


You Might Also Like

14 comments:

  1. Tak pernah sampai Geylang tapi Geylang macam famous. Geylang ni dekat mana ya? Saya dulu duduk dekat backpackers hostel je. Dekat Lavender street. 1 malam SGD 19 (mahal sikit) sebab saya ambil women capsules punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat nak g backpackers jugak..tapi risau barang..so end up all sewa hotel jugak..geylang ni dekat dgn are kallang...dekat dgn stadium jugak...

      Delete
  2. belum pernah sampai ke sana walau dekat je,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..xpe kak..lain kali boleh pergi lagi...kalau rajin laaaa :)

      Delete
  3. salam. bole tahan kemas hotel tu sally :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam...so far okay je sally rasa... ;)

      Delete
  4. tak pernah lagi travel2 nie..bahaya gak kan kat cna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lya kena jugak berjalan sekali sekala..lepas kawen nnt ke ;)

      Delete
  5. kat s.pore memang kene pandai bajet...sebelom pegi tu kene bajet baik2..kang ade yang tak terpulang malaysia kan..hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lol...takde la sampai mcm tu sekali..hahaha

      Delete
  6. Belum pernah kesana lagi.. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti boleh la cuba berjalan sekali :)

      Delete
  7. oh..singapore pun tak pernah pegi ni..huhu

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!