What to do when you're sad.

4:19:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments


Well, tipu la kalau kita tak pernah sedih kan...akan ada satu ketika bila kita dah tak mampu nak tanggung masalah atau kesedihan kita...kita akan menangis...Sally jenis yang masa sedih, Sally tak tau nak buat ape...Sally tak nak orang pujuk sally..sally tak nak orang dengar apa masalah sally...sebab sally takut nnt sally menangis lagi...Sally takut...takut kalau sally cerita, orang akan pandang tak elok...so, the solution...would be just shut up my mouth and continue crying alone or just sleep...by the way, thanks to Kak Nadia yang teman sally membebel...I dunno why, I search for her rather than my friends...and she's didn't even listen to my problem but just ask me to find as many as I can, the picture of Jung Yong Hwa...and I just smile because it was one of the reason I can smile actually...silly her and silly me!

Sally suka dengar masalah orang, Sally suka bila orang jadikan sally tempat untuk meluah perasaan...tapi sally tak suka nak cerita masalah kat orang...takut jadi beban...so, I would prefer mumbling alone rather than mumbling to others...risau jadi beban dekat orang lain pulak...mana kita tau orang suka atau tak, mana kita tau orang concern atau tak...even sally tau ramai sebenarnya yg sentiasa ada bila sally perlukan seseorang....


Jangan lupa...kalau tidur masa tengah menangis...mintak maaf dengan bantal sebab dah susahkan dia..huhuhu...okay, yang ni tipu...metafora je sebenarnya...yang perempuan suka menangis sampai tertidur sebab kadang-kadang tu je cara nak lupakan masalah sekejap....

Dan yang paling penting...jangan lupa tempat bergantung kita, Allah...DIA sentiasa ada nak dengar masalah kita...kita pun jangan la masa bermasalah je baru nak cari DIA...selalu la berdamping dengan DIA, InsyaAllah rasa derita dalam hati tu boleh berkurang walaupun kita masih belum jumpa dengan jalan penyelesaiannya...Allah tu Maha Adil, Maha Penyayang...yakin la setiap dugaan yang Allah turunkan tu kerana DIA sayangkan kita...yang tak pernah kena duga tu yang kena takut.....

You Might Also Like

12 comments:

  1. and thank you dear for always trying to make my day... you take care too...

    ReplyDelete
  2. Sally, sometimes kita kena luahkan apa yang terbuku dihati. Jangan terlalu pendam takut ia akan makan diri. Kalau Sally rasa tak selesa meluahkan pd kengkawan, yes Allah ada untuk dengar masalah Sally. Love you dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. pendam lagi bermakna....huhuhu...me love you too :)

      Delete
  3. Samalah. Saya pun tak berapa suka share masalah dengan orang lain sebab takut jadi beban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Farah? rasa macam tak baik susahkan orang pulak :D

      Delete
  4. cik bila ade mslah pon mesti pendam...pas tu nanges..tapi tak penah sekali pon cik mintak maaf kat bantal...kahkahkah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pendam tu ada baik ada buruknya...hehehe...tu metafora cik...jangan la g mintak maaf betul-betul :D

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!