POSLAJU Pencuri..!

9:50:00 AM Sally Samsaiman 48 Comments

Refer kepada post WW sally semalam...Ramai juga yang bertanya kenapa sally bengang yang terlampau...kalau yang add sally di Facebook...mungkin dah tau kenapa sally rasa marah sangat....
Klik utk lebih jelas.
Alkisahnya, sally belikan kakak sally powerbank...yang sama macam sally cerita dalam entry SINI...Bayangkan...sejak Jumaat lepas barang tu dah sampai ke PPL Cheras...which is gila bapak dekat dengan office Sally...tapi sampai ke hari ni tak sampai-sampai lagi...

Yang menambahkan bengang sally bila sally call PPL Cheras...dia boleh kata..

"Saya pun tak tau kenapa boleh takde barang ni.."

Mana sally tak geram...powerbank tu kalau harga RM1- RM2, Sally tak kisah...ini melibatkan hampir RM200 kot! yang sally boleh assume kat sini...mmg dorang yang mencuri...baik pegawai ataupun posmen dia sendiri...serius...mmg sally bengang...

Serius la...takkan Sally halalkan orang yg ambik tu...biar sampai mati pun takkan sally halalkan sebab dia tak jujur pastu mencuri pulak tu...biar Allah bayar cash kat dia...kalau buat Hudud pun bagus kat dia tu...

Oh, sebelum terlupa...Sally dah mintak pampasan kepada Pos Malaysia...katanya dalam masa 3 hari dia akan call Sally...kalau takde...jangan tanya kenapa HQ Pos Malaysia kat Pasar Seni tu terbakar...eh, geram pulak kita ni...sabar jelaa...haihhh...

Allah...Allah...kuatkan iman Sally!

You Might Also Like

48 comments:

  1. kita tak boleh komplen ea kat pos if ada kejadian mcm ni? huhu... bahaya betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang-kadang kalau complain pun dia bukan layan moon :(

      Delete
  2. Assalamualaikum sally, Allahuakbar. MasyAllah. sabar yangg. awak buat report polis tunjuk bukti kat website check ni.. semoga dipermudahkan segalanya. sheila paling takut nak beli barang rm100 ke atas. bahaya gila rasa...

    singgah menabung bepanthen sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam...susah kalau buat police report...sbb takde bukti kan sape yg amik...lagipun kerajaan dengan kerajaan...malas layan dah aihh~

      Delete
  3. akak pun pernah alami benda yang sama...tp barang akak kain mahal la...memang sampai sekarang x dapat balik...rasa sedih sangat2..buat kerja biar la jujur kan...kita bukan x bayar perkhidmatan diorang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally mintak pampasan kak..kalau takde jugak...mmg sally akan call Pos Malaysia tu setiap hari...tak pun masuk je TV!

      Delete
  4. erks...bia betul?aduiii..byk tuuu..xbuat ke report sally?kan xterima lg barang tu..rm200 bkn sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la Niesa! sally mintak pampasan je..kalau takde jugak...mmg sally akan call Pos Malaysia tu setiap hari..!

      Delete
  5. nowadays,memang rasanya staff2 pos bermasalah la sally,barang tak sampai pada masanya.dah beberapa kali akak kena ambil barang sendiri kat PP.
    barang customer lambat hantar disebabkan pos jugak..geram sungguh walau tak semua PP macam tu kan..
    sia-sia kena tutt dengan akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang mmg makin lama makin kurang ajar la kak...Ya Allah...sakit sangat hati ni kak...sally g PPL Cheras tu jugak...mmg dah kena maki pun -_-'

      Delete
  6. ermm.. first time dgr kes ni. hope kak sally bnyak bersabar ='). n janganlah bakar pjbat pos tu.. huhu. smoga dipermudahkan ye sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah byk kali dah benda yg sama jadi Aisyah...haihh...tu metafora je dik...kome ingat kakak kome ni berani..? hahaha...thank you!

      Delete
  7. memang melampau, sebab akak rasa kan diaorang ni dah mula naik lemak sebab sekarang trending orang beli online dan main pos2 ni... sangat melampau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang mmg makin lama makin kurang ajar la kak...Ya Allah...sakit sangat hati ni kak...sally g PPL Cheras tu jugak...bengang sangat-sangat! Nasib baik kakak sally mood dia elok... -_-'

      Delete
  8. ya Allah..boleh pula jadi cm ni. huu ni wat people bertambah tak percaya ..rasa takut pula nk beli brang cm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe Lola...kita susah-susah cari duit...dia sedap-sedap je MENCURI...!

      Delete
  9. knpa x g serbu jer kt pp tu..biar semua org thu diorng buat kerja tak ikhlas..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally dah g PPL Cheras tu jugak...mmg dah kena maki pun -_-'

      Delete
  10. barang saye pun x sampai2 lagi . dah nak dekat sebulan da . pakai pos laju pulak tu . cam ne nak buat erkkk .... waaaaa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. saliza dah track ke? ada sampai mana dah..? mmg pengirim dah kirim ke belum..? cuba check dulu...kalau xde...cuba call hotline PosLaju..

      Delete
  11. pergh..tunggu dorg kol tgk feedback cmne..kalo dukacita buat repot terus.ad plak alasan xtahu pegi mn brg tu..ish3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...sedang menunggu genap 3 hari bekerja ni...kalau tak call...sally g Tribunal Pengguna... :)

      Delete
  12. bukan benda murah tu kan sally..adehh memang mencabar keimanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe Lya...kalau tak ingat Allah...mau dimaki nya semua orang semalam...Ya Allah haihhh~

      Delete
  13. sis..google cari pasal pos laju..macam2 aduan ade..banyak pasal barang hilang..tak amanah diorang ni..ade yang hilang barang sampai beribu2..ckap nak call tapi tak call2 jugak..bila suruh diorang bertanggungjawab,diorang jawab "sape suruh guna pos laju kalau tak yakin"..n banyak lagi la aduan.ecah pon penah ade surat cop kat sampul tu dari australia..surat tawaran blajar..maybe die tengok cop luar negara..masa smpai kat ecah tu dah terkoyak sampulnya..bila tanya abg pos tu, die ckap xtao n memang dah terkoyak..gerammm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bengong dorang tu...pasal tu la...buat keja tak jujur, tak ikhlas...apa sangat la barang-barang yg dia nak ambik sangat tu...rasa sakit hati sangat...camne nak org respect kalau dorang sendiri perangai macam apa je..

      Delete
  14. ya Allah , sabar ya .. kalau ida mahunya hilang sabar ni .. walaupun hubby sendiri posmen , ida kadang kadang takut jugak nak guna perkhidmatan derang ni .. komplen jer sayang .. call hotline HQ .. biar derang amek tindakan kat budak derang ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit hati la Ida..even tak semua posmen camtu...tapi sorang buat semua akan terkena :(

      Delete
  15. sally perasan tak? kat slip poslaju tu kan suruh tulis item apa yang sender hantar. so mungkinlah bila sender tulis powerbank, benda tu menarik perhatian orang lain yang bukan penerima.

    kadang2 terfikir, beriya lah tulis item apa, tapi kalau kene rembat macam ni, kite jugak yang susah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan sally tak tulis kak...tapi mgkn dia tau nama kedai online insta kawan sally kot :(

      Delete
  16. uishh macam2 lah..sabar ye sally!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgh cuba bersabar ni shida...sakit hati sangat..

      Delete
  17. Sally...same lah..barang cik pon dah seminggu lebih tak sampai2..ade lah kawan blogger hantar..tapi cik tak dapat chech kat mane barang tu sebab tracking no takde...so terpakse berdiam je lah..
    penah sekali tu...barang cik di bukak..pelik kan,boleh pulak box yang tergam kuat tu di terbukak..nasib baik barang tak penting sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang ni mmg tak jujur la...kang buat solat hajat mintak turun bala kang mcm kejam sangat..haihhh...geram tau x sally ni, Cik :(

      Delete
  18. Moga ada rezeki sally dilain kali... Hmmm dugaann..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ralat sikit sebab tu barang kakak sally , kak Maria..

      Delete
  19. tu dia...depa nak kena tarik telinga buat keja ntah papa.iklan bukan main amanah dan jujuq.tapi... piat sat g kalau jmp depa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tarik telinga tak jalan..potong je tangan yg suka mencuri tu...!

      Delete
  20. teruknyaaa.. suruh dorang ganti laa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally dah mintak pampasan dah pun...tapi entah la camne prosedur dia...

      Delete
  21. Salam Sally,

    Bagi pihak Pos Malaysia Berhad, kami ingin mengucapkan terima kasih kerana memaklumkan perkara ini untuk perhatian kami.

    Kami memohon maaf atas kesulitan yang anda alami sewaktu menggunakan perkhidmatan PosLaju. Sekiranya anda telah melakukan permohonan pampasan, kami sedia membantu dalam mendapatkan status pampasan anda.

    Maklumbalas anda amat kami hargai dalam meningkatkan mutu perkhidmatan Pos Malaysia..

    Sila lawati laman web Pos Malaysia di www.pos.com.my, Facebook di www.facebook.com/PosMalaysiaBerhad dan Twitter di @pos4you untuk berhubung dengan kami.

    Terima kasih,

    Yang Benar,

    Bagi pihak Pos Malaysia Berhad

    ReplyDelete
  22. owh.. entry ini rupanya yg dimaksudkan.. hehehe..
    tapi baguslah, kalau pihak pos malaysia sendiri dah beri maklum balas.. :)

    ReplyDelete
  23. macamana sally dah dapat pampasan ?

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum kak sally nme saya adli...saya pun nasib macam akak...saya rugi dekat rm700...cuba bayangkan betapa banyak saya rugi...saya beli helmet motor jenama shoei...branded jugak lah brand tu...2 biji saya beli....seller dah pos ke pos laju pada 19hb jun 2016...pastu..barang send ke hub klia pada 21hb...check tracking...masih di hub klia...apa citer...panas hati ni...pastu saya dapat dengar dari segelintir masyarakat...semasa pengeposan.. Pekerja pos laju ada bukak bungkusan pos kita selepas key key in saya tak tahu knape...tapi rse time tu lah kecurian berlaku...what the...helmet saya idam kan dah hilang....dah lah susah dapat...saya sumpah sapa pakai atau keturunan dia ke pakai ke apa...mati excident...takpun mati nnti cari lah akhirat...mintak maaf kat akhirat belum tentu saya nak maafkan....

    ReplyDelete
  25. Assalamualaikum kak sally nme saya adli...saya pun nasib macam akak...saya rugi dekat rm700...cuba bayangkan betapa banyak saya rugi...saya beli helmet motor jenama shoei...branded jugak lah brand tu...2 biji saya beli....seller dah pos ke pos laju pada 19hb jun 2016...pastu..barang send ke hub klia pada 21hb...check tracking...masih di hub klia...apa citer...panas hati ni...pastu saya dapat dengar dari segelintir masyarakat...semasa pengeposan.. Pekerja pos laju ada bukak bungkusan pos kita selepas key key in saya tak tahu knape...tapi rse time tu lah kecurian berlaku...what the...helmet saya idam kan dah hilang....dah lah susah dapat...saya sumpah sapa pakai atau keturunan dia ke pakai ke apa...mati excident...takpun mati nnti cari lah akhirat...mintak maaf kat akhirat belum tentu saya nak maafkan....

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!