Haters.

2:14:00 PM Sally Samsaiman 31 Comments

Biasanya ayat ni digunakan oleh kanak-kanak yang kurang matang...yang mereka rasa mereka sangat diva dan dikenali ramai...

"To all my haters, thank you for hating me but I want to tell you, I'm fine..go to hell.."

Biasa sangat tengok ayat ni digunakan oleh budak-budak sekolah yang sungguh mereka rasa mereka sangat banyak haters yang tidak menyukai mereka...ohh pehliss...kau budak dik...berapa ramai sangat haters kau..? tapi kan...ahkak pun nak jadi haters kau sebab perangai kau memalukan mak pak kau...haaa...Suka-suka suruh orang go to hell...kang hantar kau sekali baru tau..baru tu mukadimah pasal haters kan...


Mukadimah tu sebab baru lepas g blog seorang budak tingkatan 2 yang merasakan dirinya terlalu ramai haters..hahaha...saje amik jadi mukadimah..gittew...LOL...

meh kita jadi orang dewasa yang matang kejap meh...hihihi...selalu kita dengar kalau manusia ni...ada je benda yang dia tak suka..benda yang dia rasa tak betul...semua yang orang buat salah...yang dia buat semuanya betul...

Haters or enemies...different word but have almost the same meaning...bagi Sally la kan...kalau ada orang yang benci atau dengki dengan kita...itu bermakna hidup kita lebih indah daripada dia...dan dia sebenarnya nak hidup dalam "kehidupan" kita...sometimes, kawan sally panggil "pathetic" atau dalam bahasa panjang lagi bermakna..."kurang kasih sayang"...

Senang...kita hidup jangan dengki dengan orang...sebab Allah dah tulis jalan cerita kita masing-masing...hidup kita takkan selamanya sedih..takkan selamanya gagal...kerana Allah tu Maha Penyayang...DIA tau apa yang dia rencanakan..takkan pernah memberi kesusahan kepada umatNYA...

Bila tengok orang berjaya..jangan dengki...tapi berdoa la semoga kita juga mampu menggapai kejayaan tu...kalau kita gagal...jangan la terlalu sedih...mana tau masih ada lagi yang baik untuk kita di masa hadapan..kan..?

Lastly, Please don't be my haters...hahaha...because I deeply loving you guys..hihihi

You Might Also Like

31 comments:

  1. Takmau dengki2..Huhu sy lebih suka guna haters adalah org takde life. Asyik judge life org je. Tak bestlah jd haters..:3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi realitinya...mmg ada mereka yg spesis ni dalam kalangan kita :)

      Delete
  2. tak mawla mcm tu...biarla besederhana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu kata kita...tapi org lain kita tak tau kan Lya :)

      Delete
  3. haters ne kekadang ada baik nya jugak untuk kita..membuat kita lebih tabah,dan mengajar kita erti sabar..
    apa2 pon belajar untuk sentiasa memperbaiki diri...kan sally kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi yg tak best bila org sekarang ni mengejar bilangan haters dengan perbuatan mereka...

      Delete
  4. eeeeuuu...status xleh blah...biasa laa, budak² baru nak membesaq...akak xtau laa ada haters ke idak....tp jgn laa benci akak...akak saaaaaaayang semua....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...adik-adik macam ni yg kita kena jaga kak..takut berkembang jadi budaya yg teruk..

      Delete
  5. betul tu sally,..cuma aku pelik la..knpe nak dengki dgn orang lain...jadi diri sendiri suda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab dia tak gembira dengan hidup dia, Fizi...

      Delete
  6. hehehe....btl2..setakat ni kat blog xde haters lg tp zmn skolah dlu mmg rmi hahaha....xtahu dorg dengki sbb ape..sbb tetbe je jadi musuh ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure akak femes emes masa sekolah dulu kan..? hahaha :D

      Delete
  7. love me or hate me, im still gonna shine ;)

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. tapi realitinya...mmg ada mereka yg spesis ni dalam kalangan kita :)

      Delete
  9. Buat pe la nak dengki2 kan ..Takder faedah pon ...
    Kalau benda takder faedah tak payahlerr nak buat ..
    Tp betul la Sally kalau ada org yg dengki kat kita tu ..
    Tandanya dia tak boleh tgk kita lebih drp dia la tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakikatnya mmg begitu kak...huhuhu...terpaksa la kita hadapi :)

      Delete
  10. Hmm dengki tu pnyakit hati... Nauzubillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. penyakit yg merosakkan perhubungan antara saudara :')

      Delete
  11. haters hate us coz we got lovers hahaha :D

    ReplyDelete
  12. takut pulak bila baca ni -.-'' mana tahu ada haters. Ya Allah, mudah-mudahan xdalah =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaga diri...jaga peribadi...InsyaAllah takde ecah :)

      Delete
  13. Alahai SS....budak tu baye baye anak okje jer tu hehe....budak budak katanya...mmg le tak cukup akal

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik-adik macam ni yg kita kena jaga kak..takut berkembang jadi budaya yg tak elok kak..

      Delete
  14. Ayat "to my haters" tu selalu gak la saya nampak. Selalunya budak-budak yang lagi muda dari saya cakap benda tu. Saya tengokkan aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak-budak tu masalah Farah...risau takut cepat sangat "mental" nnt...

      Delete
  15. Replies
    1. itu memang kita dah tau dah..hahaha :D

      Delete
  16. hope tak jmpe la haters diri ni..tak elok benci org2..
    rasa tak best je idup

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!