Do It Yourself (DIY)

11:18:00 AM Sally Samsaiman 30 Comments

Kadang-kadang kita tengok benda tu cantik...tapi harga dia mahal sangat kan...lepas tu mesti kita terfikir...kan bagus kalau kita boleh buat sendiri kan...

Okay, hari ni sally nak bagi korang idea untuk DIY sendiri barang-barang yang best...

DIY (Colorful earphone)
Yang ni menggunakan nail polish..atau pewarna kuku...sbb warna dia kan shining...pasal tu cantik...cuba la buat...tapi jangan pi sapu kat kuku pulak...kang satu keja nak basuh bila nak solat..hehehe...
DIY (Cara mudah nak simpan kabel)
Yang ni cuma pakai tisu gulung punya penggulung tu...eh, apa entah nama dia..hahaha...kalau nak bg cantik sikit...lekat la reben...nampak la warna warni rainbow..gittew~


Ni orang panggil apa..? Gelang getah ke..? entah...tapi sally tak pernah terfikir pulak nak buat kan...nanti nak try la...tapi si Xperia ni gedabak kot...haihhh...sama macam tuan dia...

Happy DIY-ing!

You Might Also Like

30 comments:

  1. lya paling suka bab diy mendiy nie :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda yg paling best..hehehe..tapi kena gagah sikit :)

      Delete
  2. Replies
    1. kadang-kadang simple je..tapi malas :D

      Delete
  3. Assalamualaikum . awak . . cantiknya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam Ain..kan? boleh la cuba buat kalau rajin :)

      Delete
  4. kreatifnyaaa... best :)

    Jemput ke blog qema ye~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? boleh la cuba buat kalau rajin :)

      p/s : otw ke sana.. :D

      Delete
  5. nampak senang tapi kena buat betul2 baru jadi kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu susah semestinya Anim..hahaha...pasal tu malas nak DIY :P

      Delete
  6. earphone warna warni tu osemmm..hehe:D

    ReplyDelete
  7. wooowooo...gelang getah tu cik berminat..tak penah terfikir nak buat benda tu..nak cuba lah nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,,,mintak tolong buat satu utk sally!

      Delete
  8. Hnya yg rajin je blh buat d.i.y nih... Hehe

    ReplyDelete
  9. kreatif.. suka tgk earphone tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la...tapi part nak buat tu yg malas :(

      Delete
  10. sangat cantik, menarik dan kreatif..triple thumbs up!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed! hoorayy...jom ramai-ramai buat!

      Delete
  11. Menarik ni. Tapi tak boleh buat dekat phone sendiri.

    ReplyDelete
  12. aaa cantik. thank you for sharing ! nak try buat lah nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila..sila...nnt bgtau camne out come dia tau!!

      Delete
  13. Mudah & kreatif
    Bole try yg last skali guna gelang getah tu
    TQ for sharing sally :)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!