Beza pelajar melayu & pelajar bukan melayu.

4:21:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments


Korang mesti ada baca pasal ni kat kat Facebook kan?...kalau boleh, Sally nak cakap...sally respect gila kepada orang yang tulis ni...sebab mmg terkena kat batang hidung sally....Macam yang korang tau...Sally kan tgh sambung degree sekarang ni...so, setiap hari Ahad sally akan ke Shah Alam....sebabkan sally takde transport, jadi kadang-kadang tu sally tak bawak pun buku teks..huhu...sebab rasa berat nak bawak masa balik naik train...

Yang main telefon tu pun kadang-kadang buat jugak....haihhh..terasa nak kena muhasabah diri...dah la awak tu PJJ kan...jarang-jarang jumpa lecturer...kalau tak concentrate dalam kelas...camne la nak senang faham...balik rumah pun still boleh main telefon tu kan....So, kepada korang yang masih belajar...atau yang bekerja sambil belajar...tumpukan la perhatian selagi mampu...tak semua orang dapat menyambung pengajian...so, kita ni dah kira beruntung sebab dapat sambung belajar...jadi jangan la sia-siakan peluang yang ada tu...

Okay, Sally pun nak target tak nak bayar PTPTN! InsyaAllah!! Boleh tak tolong klik C N B L U E .. Thanks! :)

^_______^

You Might Also Like

34 comments:

  1. hahaha ada btlnya..kena kuatkan semangat sally

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Lya...doakan kan kejayaan sally ye :)

      Delete
  2. In Shaa Allah, akak doakan Sally...yang terbaik pastinya untuk adik akak dan hubby Ash... *_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak...hehehe...yeay! thank you mother in law :)

      Delete
  3. Replies
    1. kalau yg biasa buat ... mmg akan malu :P

      Delete
  4. hm, apa yang saya boleh tuliskan di sini, tidak semua pelajar Melayu sebegitu kerana saya juga bekas pelajar universiti dan saya antara pelajar yang selalu berebut kerusi depan dengan pelajar Cina. Ini semua bergantung pada individu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpulang kepada individu...tapi kadang-kadang realitinya mmg mcm tu Ayuni...dan sally bercakap bagi pihak sally sebenarnya..sebab kadang-kadang sally ada buat jugak Ayuni...mgkn Ayuni tak setuju sbb Ayuni tak buat...no heart feelings ye :)

      Delete
  5. bukan salah bangsa..
    ada ramai jugak kwn2 melayu yg foku sbelajr

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu kena tepuk dada dan tanya hati...apa sebenarnya yg kita nak...nak berjaya atau nak terus hanyut?

      Delete
  6. skung nie aku tgk pelajar cuma ambil gambar je..note...kelaz kan dyeorang..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt jangan time exam whatsapp je jawapan kat lecturer sudah... ;)

      Delete
  7. HUHU . Saya pun ada terbaca . Kena sebijik . Tapi, time sekolah pelajar chinese pun memang macam tu , setiap hari bwk beg berat2 . Time kat poli dah tak nampak dah sebab tak ada chinese dalam kelas . HUHU .

    ReplyDelete
  8. betul juga tu. mmg terkena kat batang hidung sendiri jugak >.<

    ReplyDelete
  9. Saya dekat sini pun tak bawa buku teks sebab dekat sini, kami tak guna pun buku teks dalam kelas. Buku teks tu dibaca sebelum kelas.

    Bab main phone tu, saya terasa juga la sebab saya selalu gak la main phone dalam kelas. Hahahahais :/ Tapi, ada seorang professor tourism saya tak marah bila students main phone sebab dia kata orang yang kerja dalam bidang tourism nanti, memang perangainya macam tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu sebab mmg x digunakan..hehehe...tapi yg ni lecturer nak guna..tapi tak bawak..beli buat ape..?

      ouh...Lec mmg x kisah kita main phone..tapi dlm hati mesti ada jugak dia terasa kan :)

      Delete
  10. #respect ah ngan dorang . Series malu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu...siap yg buat je akan terasa..ihiksss :D

      Delete
  11. hahaha.. terasa jugak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita pun pha is..hahaha...tepat ke dada! :P

      Delete
  12. tak nafikan pasal pegang phone...kena perbaiki kan ni

    ReplyDelete
  13. hermm ada btul jugak tapi tk semua la :)
    positive positive haha

    ReplyDelete
  14. inilah sikap anak-anak melayu...belajar dari kesilapan.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak Sukma...akan diusahakan :)

      Delete
  15. perbaiki diri je lah..tak sume pelajar melayu macam tu.l..cik tahu..ade jugak yang belajar betol2...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!