Tips : Pilih Pisang.

12:35:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments


Pisang...
Kalau hari Jumaat selalu dapat makan free kat masjid kan..? hehehe...sebab orang sedekah jumaat...kenapa orang sedekah pisang ek..? sebab dulu pisang murah kot kan...

Okay, mukadimah dia sangat tak membantu jalan cerita cara nak memilih buah pisang..kan..?

Hahahaha...kalau ikut gambar kat tas tu..pilih jela yg kulit dia agak buruk sikit...yang nampak ada sikit-sikit dark spot...sebab pisang yang kulitnya agak buruk tu lebih tinggi kadar imunisasi dia...badan kita kalau nak elak daripada senang berjangkit penyakit, imun mesti kena kuat...

Selalu orang kata,
An apple a day, keeps the doctor away.

Kalau Ephyra pulak,
A sachet of Ephyra a day will keep the doctor & botox away.

Kalau pisang,
One banana a day, can increase you immunity.

Dah tu..? g pilih pisang lepas tu makan.

You Might Also Like

23 comments:

  1. Abe Eraz memang suka pisang.. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...kelantan pisang murah wooo...sini mahal -___-'

      Delete
  2. dah lama tak makan pisang ;D

    ReplyDelete
  3. kak suka makan pisng sejak tua ni

    ReplyDelete
  4. some more yang jenis 7 tu yang selalunya manis & x kelat kan ...

    ReplyDelete
  5. pisang memang sedap ..lagi2 pisang cheese hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi..siap nak pisang cheese tu!! Hehe

      Delete
  6. Replies
    1. Sila beli secepat mungkin..hehehe.. ;)

      Delete
  7. tertinggal pisang kat umah akak, kena beli baru.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai..beli jela yg baru gee..hehe..niat sedekah :)

      Delete
  8. Semalam baru lepas makan pisang tanduk yg dah banyak dark spot tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kak OKje...siap mention dark spot tu..hahaha

      Delete
  9. pisang adala buah kesukaan akak.. paling akak suka pisang berangan, enak dimakan begitu saja.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pisang mmg sedap kot kak! kalau lapar makan pisang je...pastu duduk diam-diam..kenyang!

      Delete
  10. Betul ke kak sally????????
    Wah wah wah hehehehhehe <3
    terima kasihhh tapi pisang takleh mkn banyak banyak sometimes qila rasa nak muntah hahahaha. Cepat kenyang kot makan ni hihihi

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!