Fikir guna akal.

10:48:00 PM Sally Samsaiman 24 Comments

Manusia ni hebat..Allah kurniakan akal untuk berfikir...bukan guna emosi atau perasaan...Sebagai manusia, rasa sedih kecewa tu semuanya mmg takkan lari...tapi cubalah kita bersabar...beristighfar...setiap yang berlaku tu ada hikmahnya...

Jangan kita berkehendak orang memahami kita tanpa kita memahami orang lain...stop being selfish! Please...please try to put your feet in other people shoes...cuba selami...selam apa yg orang lain rasa..bukan tau nak marah je..tau nak memberontak...

You Might Also Like

24 comments:

  1. If people can think for others, the world would be a better place.

    ReplyDelete
    Replies
    1. They shouldn't think for others..just think about themselves...it's more than enough... :)

      Delete
  2. julung-julung kali nampak Sally update begini,perasaan saya saja atau memang beremosi sedikit entri ini,saya harap semua ok saja :) Say No to Selfie :l

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm having a hard time understanding others... Thank you shafiq :)

      Delete
  3. sabar itukan sebahagian daripada iman :D

    ReplyDelete
  4. betul!

    skrg ni stress betul, kalau sally ada kan best.
    eh? hehe

    ReplyDelete
  5. selfishness bring you nowhere but hell.... rasanya lagi senang kalau berbaik dgn semua org

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kita tak boleh nafikan yg mmg akan ada jugak org macam ni kak -___-'

      Delete
  6. sgt sgt betul tu. tapi kat sini ramai je yg bersikap SELFISHNESS..
    kalau nak SELFIE boleh kan? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..selfie tu boleh..tp jgn sampai selfie jd selfish..hahaha...haaaa~

      Delete
  7. kalau kita nak orang faham perasaan kita kita kenalah hormati perasaan orang juga..

    ReplyDelete
  8. Hanya orang itu yang boleh mengubah dirinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. depends kepada hujung pangkal hati kan abg eraz :)

      Delete
  9. Xda manfaat selfish ni.. better bselfie.. bole jg dpt job.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...tapi tak bole nak nafikan..akan wujud manusia begini.. ;)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!