Keputusan selepas cabaran 10 Hari bersama Slim Fast Diet!

8:22:00 PM Sally Samsaiman 40 Comments

Sepatutnya tiga hari lepas dah kena review, tapi disebabkan kekangan masa...baru hari ni sally berkesempatan nak bagi feedback pasal kebaikkan dan apa yang dah terjadi kepada sally selama 10 hari..weehooo~


Disebabkan cik sally ni beratnya terlebih daripada 75kg kan..so, dapat la dua kotak..dan cara minum dia mestilah 15minit sebelum makan..dan disebabkan ada 2 kotak...itu bermakna sally kena minum 2 kali sehari...which is sally pilih untuk minum sebelum sarapan dan jugak sebelum masa makan malam...entry penerimaan produk boleh baca kat SINI...

First of all, sally nak ucapkan terima kasih buat My Beauty Herbs dan jugak kak MiaLiana atas kesudian mereka memilih sally menjadi antara mereka yang terpilih untuk mencuba produk ni...tak dinafikan memang ianya merupakan produk perlangsingan yang sangat berkesan dan yang penting ianya mmg mengawal selera makan kita...tak caya..? kena cuba sendiri laa..hahahaha...


Apa yang bagus sangat produk ni..? Sama je macam produk yang lain kan..?

Mesti ada terdetik dalam hati korang pasal benda ni...tapi nope! ianya mmg merupakan cara kurus dengan cepat...Kordial Slim Fast Diet memang sangat berkesan untuk mengempiskan perut anda, melegakan sembelit (sebab korang mmg akan kerap ke tandas which is sally pada hari pertama..ulang alik ke tandas 7 kali...), memantau selera makan dan membuatkan kita sentiasa rasa kenyang. Ianya juga membekalkan tenaga dan yang paling penting, benda yang paling kita nak ialah menyingkirkan bonjolan lemak yang kurang menarik yang ibu sally panggil tayar disekeliling badan..*sigh*

Kadang-kadang ada daripada kalangan kita ni orang panggil gemuk air...Kordial SFD ni juga dapat mengurangkan pembendungan air dalam badan, meningkatkan kadar metobalisma badan, membantu menghilangkan toksin yang memudaratkan dan yang terakhir sekali, menganjalkan kulit untuk penampilan lebih muda dan lebih sihat berseri...!


Actually segan nak bagitau berat sebelum..hahaha...so, sally cuma kongsikan berapa berat yang sally dah dapat turunkan kan ye...Gigih la g Giant Hypermarket tadi sebab nak timbang...actually, sally takut nak timbang kat khalayak ramai tu...sebab dulu pernah sekali mesin tu jerit, "Anda obese"...fuhhh...kuang asam punya mesin...nasib baik la mesin hari ni baik hati sikit..hehehe....


So, within 10 days cabaran untuk mengurangkan berat badan, sally hanya mampu kurangkan 4kg je...mungkin sebab minggu ni sally kurang minum air...ada juga kekangan sebab catuan air kan...jadi tak berapa banyak air sally minum...sebab bila minum Slim Fast Diet ni kita kena banyak minum air sebab tu salah satu cara untuk ianya berfungsi iaitu membersihkan kolon secara sihat dengan adanya Oligo, Ekstrak Cassia Augustifolia dan juga Psyllium Husk, dan lagi satu kesilapan sally sebab kurang bersenam...haihhh...ruginya rasa!

Daripada segi bentuk badan...mmg ada sedikit beza pada ukur lilit...even hilang 2cm pun still ada jugak perubahan kan..? Nampak la jugak perut buncit ni dikempiskan...even sikit...Alhamdulillah..berkat kesabaran sally dan jugak bantuan daripada minuman Slim Fast Diet...rasa macam nak sambung lagi...even rasa herba dia tu sangat la tak tahan tapi bila dapat rasa rasberi tu terus rasa sedap...umpamanya macam minum air ribena versi ada herba sikit la...tapi seriously dia mmg sedap, tak tipu...tapi bau herba tu biasa la...dah namanya pun keluaran My Beauty Herbs.

Nak langsing dengan sihat? Sally cadangkan anda cuba Slim Fast Diet by My Beauty Herbs!


Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.

You Might Also Like

40 comments:

  1. heeeee eh sama lah kak sally!! Rasa mcm air ribenaaaaaa <333 hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..? kan..? hehehe...qilah dah habis ke belum?

      Delete
  2. Ewah2. Kejap lagi macam Angelina Jolie lah sis. hihi
    p/s: Sekarang ni pum dah comel, nanti lagi lah comel. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..aminn..hahaha...tapi mcm AJ macam over la pulak kan..hehehe...

      p/s : thank you! *blushing*

      Delete
  3. Replies
    1. thank you so much for the wish SD! :D

      Delete
  4. Tak sabar nak tahu the end result :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayang..ni dah end result dah..sebab dapat pek percubaan sampai 10 hari je :D

      Delete
  5. kita kan yg sembang2 pasal mesin timbang yg memekak tu kan? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes! yes! mesin yg kuang asam tu! hahaha

      Delete
  6. ewah. haha. boleh jadi duta produk la ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hopefully! kalau la dapat sambung...mmg nak kurus sangat!!

      Delete
  7. Replies
    1. thank you so much for the wish Sally! :D

      Delete
  8. Tahniah Sally , teruskan dgn semangat bersama SFD semoga berjaya ke pusingan seterusnya. SFD terbaik kan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you so much for the wish PCL! hopefully PCL pun menang jugak tau nanti...! :D

      Delete
  9. selalu kalao akak pegi timbang , mesti tutup xmau bagi org nampak berat. sebab org yang lalu lalang tu cnfrm akan tengok punya.. muka excited ja kan dapat produk utk langsing badan .. :) semoga berjaya ye sally

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nama pun tempat awam kak..hehehe..terpaksa la hadapkan jugak..hahahaha..LOL..ketara sangat ek..? thanks kakak!

      Delete
  10. tahniah sally sekurangnya produk nie berkesan

    ReplyDelete
  11. Alahai.. comel nya sally mcm tu.. =D

    ReplyDelete
  12. salam. tahniah kerana telah berjaya membuat review produk slimfast diet.

    entri anda tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2014/03/giveaway-slimfast-diet-review-slimfast.html

    semoga berjaya di peringkat seterusnya. good luck!

    ReplyDelete
  13. tahniah kak sally, berjaya turun 2 cm :D

    Salam singgah dari blog:

    http://www.haneeza.com/2014/03/cabaran-kurus-10-hari-bersama-slim-fast.html

    ReplyDelete
  14. tahniah sally, mak shad pun turun 4kg jugak..
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-to-shape-yang.html

    ReplyDelete
  15. TAHNIAH Sally
    http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-ti-shape-yang.html

    ReplyDelete
  16. tahniah dan gud luck!dari segmen yang sama http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/03/kurus-dengan-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
  17. goodluck kak sally\

    http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/03/review-slimfast-diet-cabaran-10-hari.html

    ReplyDelete
  18. Salam. tahniah... semoga berjaya ke perngkat seterusnya..

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2014/03/review-10-hari-bersama-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
  19. SALAM,
    TAHNIAH kerana berjaya kurangkan berat badan..
    harap berjaya ke pusingan seterusnya ya..
    datang dari SEGMEN yang sama...

    http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/03/review-slimfast-diet-kurangkan-berat.html

    ReplyDelete

  20. Salam,...wahh.. tahniah ya sally..kerana berjaya mengurangkan berat badan anda dengan meminum slimfast diet Semoga anda berjaya ke pusingan seterusnya. Jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Slimfast diet Mialiana.com - Salam ukhwah dari MyCherita

    ReplyDelete
  21. Salam.
    Alhamdulillah turun jgk 4kg
    dr segmen yg sama
    http://hazelmerah.blogspot.com/2014/03/kembali-ramping-dengan-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
  22. Tahniah !! Dari cabaran yg sama .. dtg BW sini. Jom BW blog yana ^^

    nazlyizan.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Macam mana nak like ni mokcik.. x faham 😢

    ReplyDelete
  24. tahniah ya... http://www.mialiana.com/2014/04/giveaway-slimfast-diet-pengumuman.html

    ReplyDelete
  25. Tahniah dari PCL , Sally anda berjaya .

    ReplyDelete
  26. Hi hi hi kak SALLY MY LOVEEE1!!!!!
    CONGRATULATIONS YE :D :D
    YOU WIN1!!!! HEEE.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!