Business Card Blogger, penting ke?

8:00:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments

Lepas Sally update Wordless Wednesday semalam pasal business card untuk blog, boleh baca kat SINI...tetiba sally terpanggil nak tulis entry ni masa dok belek-belek kad blogger yang sally dapat di SBB2014, semalam.


Daripada lebih kurang 350 orang blogger yang hadir...banyak ni je sally dapat..? Mentor sendiri kak +Mia Liana punya business card pun lupa nak ambik...adeh! Nampak sangat pemalas aihh nak berjumpa dengan orang...bukan apa...agak segan sebenarnya...sebab ada antara mereka yang sally langsung tak pernah berkunjung ke blog mereka...takut-takut mereka rasa sally ni tak mesra orangnya.......

Berbalik kepada cerita kita...Business card blogger, penting ke?... Bagi sally...yang sememangnya ingin jadikan berblog ni lebih daripada sekadar melakar kisah kehidupan...Jadi networking tu sangat perlu...kadang-kadang orang tak tau nak cari kita dekat mana kan...

Bukan la niat nak expose diri..jauh sekali nak bajet retis ke bagai...tapi sebagai contoh laa....cuba bayangkan kalau nak balas kunjungan 350 orang blogger dekat SBB2014 tu...mau meroyan la nak kena tulis satu-satu atas kertas nama blog masing-masing...kalau yang jenis senang tu takpe...kalau yg panjang berjela...mana nak ingat..?

So, the best solution...business card...Just a card for our blog...at least kalau orang tak ingat, boleh jugak belek-belek kad kan...So, orang akan sentiasa ingat kita...hehehe...Takde lagi alasan, "Sorry, aku tak tau URL blog kau" or whatsoever kan...ngee~

For meantime, untuk kembali menjawab persoalan diatas...Business card blogger, penting ke?

My answer would be YES.

You Might Also Like

34 comments:

  1. bergantung..tapi mcm event besar2..memng x larat la nak mnyalin url blog better buat kad.. senang utk disimpan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasal tu sally tekankan pasal networking :)

      Delete
  2. hohoho. mama takde kad kecik tu lagi sally.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alolololo...xpela...baik mama buat kad utk kek mama yg sedap tu..hehe ;)

      Delete
  3. singgah sini. CNBLUE lover's.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai munirah..lari topik sangat ni..hehe

      Delete
  4. nanti abe kie cetak biz card jugak..

    ReplyDelete
  5. Wah. So if it's a yes. When will i get yours kak sally? <33333

    ReplyDelete
  6. akak pun takde bussiness card sally.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...takpe kak..boleh buat nanti ^___^

      Delete
  7. tak ada lagik business card blogger,... Penting rasanya bagi bloggers yang femes momes ... Hihihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe...tak femes pun boleh buat...macam sally ^___^

      Delete
  8. mak aih banyak nyer busness kad dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini sikit je KH...orang lain lagi banyak...

      Delete
  9. lya tak ada lagi hahaha ketinggalan zaman skit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo...takpe la...nanti-nanti boleh buat Lya :)

      Delete
  10. belum terfikir nak buat biz card utk blog. sebab blog pun baru berusia setahun jagung. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo...takpe la...nanti-nanti boleh buat Aqilah :)

      Delete
  11. Replies
    1. Hehehe...takpe sally..boleh buat nanti ^___^

      Delete
  12. Assalamualaikum sally, memang berguna kad biz ni.. hehee selamat pagi, sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam sheila..hehehe...on certain situation, yes.

      Delete
  13. Yeay nampak bc akak...mmuahhhh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang berbudi kita berbahasa kak..hehehe ^___^

      Delete
  14. mmg penting.
    tp sayangnyer kad sahrk xdok lagi..
    hehe..
    tunggu SBB2015 ler shark kasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa...Hehehe...takpe shark..boleh buat nanti ^___^

      Delete
  15. Btol.. fungsi card blog bkn nak bajet retis. Bg zara sdiri pon, perlu ada ntuk kembangkn networking. Doesnt mean anda jd popular bru perlu namecrd. Namecard zara on the way marii.. weweee.. sally, mintak kad.. bole ? Muahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..better bg org ingat kita..Takkan asyik nak suruh org kenal kita..boleh je..hehe :)

      Delete
  16. betul tu kak, next year kena tegur walaupun xpernah BW blog org lain, baru boleh dpt kwn baru kan? ehee, name kad bella pun nak tukar yg baru =)

    ReplyDelete
  17. Salam..blogwalking..

    Kami menawarkan perkhidmatan percetakan dengan harga yang berpatutan..

    sila layari website kami:
    www.printingmurah2u.com.my

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!