Bila majlis tunang/nikah menjadi tanda tanya.

12:12:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments

"Sally, kau bila nak kawen...tengok macam aku..dah ada anak dah.." - Random

"Sally, kau bila nak tunang, aku teringin sangat nak buatkan hand bouquet untuk majlis tunang kau.." - Bestfriend

"Sally, kau tak teringin ke nak kahwin..?" - Random

-___-'

Awatnya la suka tanya benda yang tak pasti..?

Hahahaha..senang cerita gini la...jodoh tu kan rahsia Allah...sally tak tau nak jawab macam mana soalan dorang tu..serius..nak kata terkedu ke terkelu tu tak laa...relax dulu..banyak lagi masa...lagipun tengah sambung degree ni...sally rasa tak boleh nak concentrate kalau ada hubungan ke ape...lagipun banyak pakai duit la belajar ni...

-___-''

Senang cerita, korang semua kawen dulu...pastu baru sally kawen...tu pun lepas sally habis degree, Master dengan PhD sally...dan sally dah selesai travel tempat-tempat yang ada dalam wishlist sally...for meantime, my degree and my traveling life is the most important.
 
So, lepas ni sape tanya sally soalan tu lagi...sally babap tangan ni sebab menaip..sally babap mulut tu sebab tanya..haaa...kita garang tau! kita garang sangat...
 
^___^
 

You Might Also Like

34 comments:

  1. Dik, itu soalan yang tiada penghujung.. Percayalah.. Lepas kita bertunang, tanya sal kahwin.. Bila dah kahwin, tanya sal anak.. Bila ada anak, bila tanya nak tambah.. Bla bla bla..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...gitu la kekdahnya tajuk entry abg eraz.. :P

      Delete
  2. salam. perkara nikah kahwin ni benda serius. hanya tuan empunya diri yg boleh buat statement kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam abe kie...mmg gitu la abe weh...kadang tu sendiri pun tadok jawapan nak buwi ko meke..

      Delete
  3. haha klo hery kena soalan ni hery fire bertubi2..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mintak tolong fight utk sally sekali...pehlissss~ :D

      Delete
  4. tulah soalan paling top untuk ditanya kepada orang2 bujang ni..abaikan je..tu semua Allah dah siapkan untuk kita,tunggu masa dan ketikanya sahja kan sally..jgn upset sgt bila orang tanye soklan cam tu dik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally sbnrnya x kisah kak..tapi kesian dekat yg bertanya laa..hehe.. :)

      Delete
  5. hihi sabar2 je la kan...pas dah kawen....soalan lain pulak yang kuar ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni org panggil soalan berangkai..hahaha :)

      Delete
  6. Jodoh kan rahsia Allah.. hee ;)

    ReplyDelete
  7. sapa lah yang suka tanya soklan macam ?? meh akak nak kasi pelempang sorg sekali.. hikhik.. sally baru umo 24 .. muda lagiiii.. jadi ngak usah ribut2 nak kawen cepatttt ... ^_^ kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..yg ribut tu bukan sally...yg bertanya..hahaha...sila lah tampor mereka bg pihak sally ;)

      Delete
  8. huhu soalan2 cepumas dalam usia 20-an..haishhh stress jugak tapi bila fikir balik lantaklah..nt bila smp masanya jgn risau sy jemput mai kenduri..hehehe:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...jgn lupa ajak sally sekali ye..hihi...sally sebenarnya tak kisah...sbb sally belum terfikir langsung...

      Delete
  9. tu lah soalan yang cik penah di tanye mase single dan tunang dulu...bila dah kawen masih ade soalan upe nye.. "bile nak dapat anak???" aihhh...ingatkan soalan bertubi-tubi tu stop bile dah kawen..upe nye ade lagiii..lagiii...dan lagi................................aihhhhhhhhhhhh ponat cik..hihihihiu

    ReplyDelete
    Replies
    1. soalan tu kita panggil soalan berangkai cik..hihihi...sabar jela :D

      Delete
  10. ummm....................di mana mana pun sama, soalan bila nak kawin nie, dah tak relevan zaman skarang hehehe lau jawab camtu kopem kena kawkaw kan hehehe layan je la sally orang tanya jawab, jodoh lom sampai lepas tu cepat2 alih topik...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally tak kisah sangat...sally malas lagi nak fikir....sbb benda yg sally nak skrg..degree & travel :)

      Delete
  11. sama cam Cikna, bosan....!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar la ye cikna..hihihi...sally pun speechless :)

      Delete
  12. HAHA . Susah sudah mahu menjawab . Nasib baik saya still 20 . HIHI >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. once you're 20th...you have to bear with this kind of question :)

      Delete
  13. itu semua suda ditentukan kan sally...abaikan je mereka2 yang jaga tepi kain tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally tak kisah sangat...sally malas lagi nak fikir....sbb benda yg sally nak skrg..degree & travel :)

      Delete
  14. indeed... jodoh tu Allah je tau, Dia yg atur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi mulut manusia tetap akan tya soalan camni :)

      Delete
  15. betul tu, jodoh tu rahsia Allah.. akak pun kalau balik kampung mesti saudara bertanya.. umur dah masuk 3siri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tu perkara biasa kak...kadang lepas SPM pun org dh tanya.. :P

      Delete
  16. Anggap jaa sally retiss.. dunia retiss mmg mcm ni.. hahaha. Toksah laa penin2 pikir jodoh ni..tiba masa nnti dtg bgolek sdiri tuu.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha..retis sangat kan..hikhik..InsyaAllah :)

      Delete
  17. Assalammualaikum...sally,

    wahh.. serius nie... mmg kekadang sensitif gak kan.. xper. sally kan cool..

    mselim3

    pls: datang daripada blog eraz.. cepu emas boleh kena cepuk.. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam mselim3...

      Hehehehe...Sally mmg cool...tapi kadang cool tu dah hilang macam cool fever :P

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!