Berjaya ikut jalan mudah?

4:55:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments


Apa yang korang faham dalam gambar ni..?

Well, tetiba petang-petang ni terfikir sesuatu bila tengok gambar ni...sebab apa yang kita impi kadang tak sama dengan realiti hidup... Kadang tu kita harap benda jadi macam apa yang kita rancangkan sampai kita lupa sebenarnya ada Allah, sebaik-baik perancang...

Tiada istilah berjaya tanpa usaha, yang ada cuma nasib yang menyebelahi...takde orang yang kecapi bahagia tanpa berusaha...lain la kalau yang jenis bagi "duit kopi" atau yg suka pakai "kabel" ke ape kan...yang tu sally no komen laa....

Selalunya kita selalu berfikir mudah sampai one time, dapat dugaan daripada Allah, kita jadi tak tenteram..jadi gelabah...jadi tak tentu hala...macam tak boleh nak selesaikan masalah tu...tapi kita lupa, kadang-kadang Allah nak bg tau yang kita dah mula melupakan DIA...

So, kembali kepada DIA dan kecapi la nikmat dunia dan akhirat.

Pesanan daripada sally yang malas nak cari makan dan sekarang tgh kebulur...

You Might Also Like

22 comments:

  1. hidup tak selalunya indah... itu mesejnya... amboi pecah rekod nampak hari ni... hehe he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak..betul sangat...

      Peach rekod ape kak??

      Delete
  2. Betul2.. Nak berjaya, kenalah berusaha bersungguh-sungguh tanpa kenal erti putus asa ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kita berusaha, kejayaan tu makin seronok :)

      Delete
  3. Assalamualaikum dan salam singgah petang dik Sally...sentiasa redahkan hati menerima dugaan yang diberikan...tanpa ada dugaan hidup ini..kita tidak akan sedar apa itu pengorbanan dalam kehidupan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam...betul tu kak...kalau berusaha, lagi bermakna kejayaan kita...

      Delete
  4. Salam petang sally.. ^^ nk capai ssuatu dalam hidup ni..xda yg senang. Smua perlu brusaha. If dapat ssuatu yg kita impikn mlalui usaha.. kita akan lbh mhargai dan bsyukur..

    ReplyDelete
  5. Bila pikir tentang hidup , itulah realiti .

    ReplyDelete
  6. goreng telur je cik Sally. makan dgn nasik & kicap.. okaylah tu dari kebulur.. hehe..
    kat sini takde orang pakai kabel, even orang ada diploma je pun kitorang ambil, asalkan ada pengalaman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camne nak masak..ada kat office..hehe...tapi tak dinafikan..akan ada yg buat camtu...

      Delete
  7. Dah lama tak terjah sini, hari ni baru dapat terjah blog awk :)

    Mohon singgah blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  8. First one is ideal case, second one is reality. Hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...you're correct! without any doubt..hahaha :D

      Delete
  9. nak mengecapi sesuatu bukannya mudah..byk liku2 yang perlu dilalui utk sampai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...takkan ada kejayaan yg datang bergolek :D

      Delete
  10. Sesungguhnya Sally tak de jalan mudah utk berjaya...Allah itu amat sayangkan kita sebab tulah kita diuji supaya kita lebih ingat kat Dia....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...takkan ada kejayaan yg datang bergolek :D

      Delete
  11. realitinya memang begitu sally.. tiada jalan pintas untuk berjaya.. semuanya perlu menempuh jalan yang berliku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak...takkan ada kejayaan yg datang bergolek :D

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!