Yay or Nay?

6:00:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments


In certain cases. definitely YES.
Pasal tu orang kata...perempuan ni kalau baik,baik sangat...tapi once dia marah atau pun cemburu...hah! rasakan laa..hikhik...

Sally ada kawan...yg sanggup suruh kita contact BF dia just nak tau BF dia layan perempuan lain ke tidak...ada yang sanggup jadi stalker..bukak segala FB perempuan yang komen atau like status BF dia...

Okay la...mmg la sayang...tapi kalau tak nak ada perempuan lain dalam hidup dia...jangan bagi dia keluar rumah...jangan bg dia ada Facebook...jgn bg dia ada social media...simpan je dia dalam loker...adeh!

Sally bukan la nak menuding mana-mana pihak...semua org berhak cemburu...semua orang berhak untuk rasa tak selamat...tapi kita kena faham...kita ni milik kekal Maha Pencipta...bukan milik kekal pasangan kita...Lagipun...jangan lupa...BF anda tu masih ada perempuan lain dalam hidup dia...sape..? Mak dia...mak yang mengandung dan melahirkan dia...korang yang mengaku cinta hati tu...sedar la sikit...

You Might Also Like

26 comments:

  1. tapi memang betul tu sally, perempuan ni kalau dah cemburu memang dia sanggup buat apa saja... ada tu sanggup gunakan orang lain untuk perhati gerak geri... oh my... scaryyy... tapi akak pegang pada satu... lelaki ni makin kita ikat, kalau dapat lepas memang buas... ha menjawablah sudahlah... eloklah dia tunjuk true colour depan kita dari manis di depan tapi perit di belakang sebenarnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gosh! Stalker! Hahahaha...betul la tu kak...tak semua org kita boleh baca hati dia :)

      Delete
  2. :)
    betul. Thanks kak sally. Hihi. Ada jugak yg bini jeles dengan mak mertua kan? Haih. Hihihi. Qila kuat jeles tapi entah ah. Takde lagi cinta hati har har har xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada...setiap org berbeza..tapi kena pandai kawal la :D

      Delete
  3. True sgt, kak! Sekarang ramai couple yg macam tu. Vee geli lak tgk dorang gitu, siap kongsi fb lagi.. Tu obses namanya. Kahwin pun blm. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..indeed true my dear...kadang-kadang kita tak boleh nak faham tindakan org :D

      Delete
  4. Adoyaii.. Quote tu memang betul. Tapi itulah, selagi bergelar girlfriend apalah hak yang kita ada nak halang itu ini. Kalau isteri nak cemburu tak mengapalah juga....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cemburu tu penguat, tanda kasih sayang..tapi cemburu yg terlampau tu mengundang padah :)

      Delete
  5. cemburu berpada2 blh mnyebabkn kasihsayang antara pasangan berpanjangan
    (pengalaman saya)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cemburu tu ada byk definasi...kita ikut yg mana tu yg menjadi persoalan :)

      Delete
  6. Ish3.. Itulah perempuan bila cemburu.. cemburu tak bertempat.. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak..xdela keluar ayat, "cemburu buta" :)

      Delete
  7. Agree dgn sis sally :)

    http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2014/02/mawar-arjuna.html ❤💋

    ReplyDelete
  8. haha.. ok dah sedar da ni.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. well, I'm not talking about anyone..hahaha :D

      Delete
    2. hahaha.. anne dulu je mcm tu.. tp dah lma kenal ni malas dah nak jadi FBI.. kikiki...

      Delete
    3. Hahahaha...alamak! sorry...tak terniat pun...hihihi...

      Delete
  9. gambar tu haruslah yes kann.. tapi nk cemburu ni biarla bertempat.. ni cemburu membuta tuli tak guna jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cemburu tu ada byk definasi...kita ikut yg mana tu yg menjadi persoalan..kena pandai kawal perasaan...jgn membuta tuli :)

      Delete
  10. ni kalo dah mcm ni.. siap jadik stalker, cek npon 24 hour.. susah ni.. hahah. bagi zara, if dia blm sah menjadi suami anda, xperlu bsikap mcm ni. kita hanya berhak bsikap bgini bila dia dah sah milik kita.. tp jan pula jadik queen control naa. cemburu ni pun kena laa bpada2.. hehehe.. cemburu buta tuu masalah .. benda yg xda2 pon jadik isu.. sok lusa di tinggalkn .. bru tauu.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. "cemburu buta"...takde sape cakap tak boleh cemburu...cuma kena berpada jela kan Zara :D

      Delete
  11. tak boleh nak mengongkong pasangan..dia pun ada lifenya juga..tapi kena selalu berhati2 je la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cemburu tu ada byk definasi...kita ikut yg mana tu yg menjadi persoalan..kena pandai kawal perasaan...jgn membuta tuli...tapi apa yg lya cakap tu betul :)

      Delete
  12. nak cemburu pun kena berpada-pada.. jangan terlalu cemburu buta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak..xdela keluar ayat, "cemburu buta" :)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!