Jangan pilih awek kaki melancong?

10:55:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments

Boleh tak nak cakap...sally tak setuju...korang baca dulu artikel tu..nanti baru sally cakap kenapa sally tak setuju...

Artikel Sumber : SINI

‘Elakkan bercinta dengan gadis yang suka melancong’, mungkin ia kedengaran pelik, tetapi itu antara isu hangat dibincangkan jejaka jika lepak minum di kedai kopi atau sembang santai sesama mereka. Apabila ditanya kenapa, mereka tidak hanya membuat tanggapan begitu saja, tetapi beberapa konflik berlaku kepada rakan lain yang berpasangan dengan gadis kategori ini. Bermakna, tanggapan dibuat berdasarkan pengalaman.'
  1. Tak romantik
  2. Cakap terlalu lantang
  3. Terlalu berdikari
  4. Tak kisah tak cantik
Hehehe...bukan la sally nak cakap sally langsung tak setuju...tapi ada jugak point-point dia yang macam tak berapa nak masuk la dalam jiwa sally...sebagai seorang perempuan yang mmg gila travel...sally rasa macam tak nak accept kenyataan dia..hahaha...tapi sebabkan nak positive thinking...sally rasa dia refer kepada perempuan yang jenis backpackers or yg kerap travel...

Sally kan...mmg suka gila berjalan...berjalan tengok tempat orang...sally bukan jenis pergi berjalan untuk shopping.. I just love to travel...tengok tempat orang..tengok culture orang...and yang penting sally nak rasa makanan & kumpul fridge magnet!

Perempuan yang suka travel tak romantik..? Ini sally tak pasti la...sebab sally punya kawan-kawan yg kaki travel...macam tu jugak gayanya..hahaha...takde pun nampak tak romantik...elok je pun dengan pakwe masing-masing..hahaha...sally tak boleh cite ikut pengalaman sendiri...sebab kita kan...takde...hiiii~

Cakap terlalu lantang..? Kalau bercakap tentang hadiah tu...sally setuju...kalau sally pun mmg takkan mintak beg tangan yg mahal-mahal tu...sebabnya...pakai yg gred AAA bukan orang tau pun..hahahaha...tapi percayalah..sally takkan mintak tiket flight je...sally akan mintak doraemon, perfume, kasut dan CNBLUE! hahaha....


Terlalu berdikari sehingga rasa macam tak perlu pakwe..? Ini...ini sally tak tau nak komen...well, sebab kita bila berada kat negara orang..mmg la kita kena berdikari unless kalau kita pergi on tour...tapi sally belum pernah pergi dengan tour...so, sally mmg rasa berdikari terlebih tu ye la kot...cuma kalau perempuan lain, takkan nak bergantung kepada lelaki...tapi ni semua kena tepuk dada, tanya selera.

Lastly, part tak kisah tak cantik...yg ni point of view sally sebagai blogger...Sally takkan buat muka yg hbs buruk..sebab dah nama pun blogger...muka kena la rapi..kena la ada "muka market sikit"...hahaha...takde la sampai habis selekeh kan...tapi cuma as simple as we can...

Ini cuma pandangan sally je...bukan la nak condemn penulis artikel ni ke apa..mungkin orang lain ada perihal yang lain dengan "awek kaki melancong" ni kan...Tapi sally sangat berbeza dengan semua point yang diberikan...mungkin lain orang lain pandangan...

Korang macam mana..? Yay or Nay..??

You Might Also Like

30 comments:

  1. Tak tahu nk komen apa..sbb sy bukan kaki travel.. Jnis suka terperap.. Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tak tahu nak komen pun dah jadi satu komen :P

      Delete
  2. jauh perjalanan luas pemandangan :)

    ReplyDelete
  3. mmg betul sgt sally ...student2 kt sini yg kaki melancong brutal btul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..seriously? Hikhik..kalau gitu salah la point sally kot ;)

      Delete
  4. ciksiti kaki melancong...n en.B pun sama..2 2 kaki melancong...memang betul pn bnda kat atas tu..tak romantik,tak kisah tak cantik and agak selekeh....tapi nasib baik la en.B memahami tapi at the same time, dia slow2 nasihatkan ciksiti supaya jaga tingkah laku n penampilan....kiranya dia ni dah macam perunding image ciksiti...hee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..sometimes mmg gitu la kan..huhu..nasib baik cik Siti jmpe org yg sekepala ;)

      Delete
  5. Kalau orang pergi leisure travel sorang-sorang, kot la macam ni. Tapi, mat salleh sini yang kuat travel, cun je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...macam tu pulak ek Farah..? hikhik...kita janji kena pandai jaga diri cukup laa :D

      Delete
  6. kak mia tak reti sangat nak travel2 ni... huhuhuhu dah kahwin baru la gi travel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...sally pun mengikut kaki mama dengan kakak je kak mia :D

      Delete
  7. Erkk ! Tersedak plak. Dahla kita ni suka travel. Nanges. Y__Y

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...sama la kita..tu yg buat entry balas tu..hahahaha

      Delete
  8. muahahaha.. zara pon xtau nk komen cmana ni.. =D

    ReplyDelete
  9. Lelaki tergugat agaknya tengok perempuan sekarang ni berdikari serba serbi.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin jugak, mungkin ya..hehehe...tu kena tgk selera masing-masing :)

      Delete
  10. hahah..
    melancong xper lagi.
    jgn kelentong jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi yg penulis tulis tu based on lelaki punya pandangan...acaner tu...? hihihi ^_^

      Delete
  11. tak setujuuuuu!!!!! hahaha..
    semua tu terpulang pada diri sendiri juga.. lain orang lain gaya ny..
    ada lelaki yang tak kisah kalau gf dia terlalu berdikari, mungkin bagi ny tu lagi bagus.. hehe.. takkan la nak bergantung dengan pakwe yang sah2 belum jadi suami kan? hehehe..


    nak travel jugak~~ huwaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..yeay! ada geng la sally..hahahaha...
      mungkin certain point ada yg betul..tapi kena tanya diri sendiri laa :D

      Delete
  12. Pointnya kat sini ialah setiap orang berbeza perwatakannya. Mungkin kita kaki melancong tak semestinya seperti apa yg dikatakan. Ye dak? haha... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul! tepuk dada tanya la hati...we are who we are..takde kaitan dengan minat kita sebenarnya.. :D

      Delete
  13. "Terlalu berdikari, tak perlukan bantuan pakwe pakwe."

    eh laaa, bila kita mengharapkan pada orang laki, diorang kata kita lemah, tak pandai bawa diri, tak berdikari pula. Acener lew tu, ye kak? haha

    bila kita berdikari, kata cegetu lak, alahai.

    hakikatnyer, perempuan tetap perempuan, tetap ada kelembutannya & keunikkannya tersendiri, hikssss xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...pasal tu la kita kena tepuk dada, tanya la jiwa kita..hihihi ^_^

      Delete
  14. tak semua macam tu sally.. ada akak tengok kawan akak suka travel juga, tapi dia menjaga penampilan diri dan romantik.. bab berdikari dan bercakap lantang tu lelaki kena la faham di zaman sekarang ni kebanyakan wanita bekerjaya, memang kena berdikari dan pandai bercakap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasal tu ada entry balas ni kak...semua certain point tak kena dengan sally..tu yg tak boleh terima..hikhik

      Delete
  15. i myself kuat travel.. tapi tak de pon ciri2 mcm yg ditulis dlm article ni. the same article i shared to FB few days ago. rs nya the author memang tak de benda yg more decent kot to meet her dateline. so yeah, this is just plain stupid.. pfftt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me too! Rasanya dia menulis dr segi pandangan mata seorang lelaki..bukan seorang pakwe kepada kaki travel :)

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!