Ho Chi Minh Trip 2014 [Part 1]

9:53:00 AM Sally Samsaiman 30 Comments

Sebelum sally terlupa nak cerita...so, better sally cerita sekarang...actually takde yang best pun yang sally nak cerita...just kalau yang suka membeli tu...mungkin akan rasa seronok laa...sally pulak jenis kalau g mana-mana suka cari makan...tapi kat sini..haiiihhh laaa...susah nak cari makan!



Macam biasa la...ambik flight awal pagi...sebab nak sampai sana awal kan...dalam flight tu tak payah cerita la kan...sampai sana kena tipu naik teksi pulak..adeh! sadis nya rasa...nasib baik la time tu masih ada duit kan..kalau tak...

Sampai hotel...
Hotel kami namanya An Tam...ada berdekatan dengan pasar Ben Thanh..jalan kaki pun dah sampai...dekat area sini ada banyak restoran makanan halal...tapi sally lebih memilih untuk makan roti dan jugak mi segera yang dibawa daripada Malaysia...bukan tak yakin...tapi sebab agak mahal sebenarnya..hihihi...ada yang murah kat kedai Hajah Basiroh tu...tapi sally lagi suka simpan untuk shopping! hahaha ..

http://mytripadventure.blogspot.com
Overall hotel ni selesa la jugak...cuma yang tak best nya..bilik dia terlalu kecil...mmg masuk terus nampak katil...tapi sally takde masalah pun...sebab kami mmg masuk bilik untuk tidur je..hahaha...as long as ada aircond, bilik air selesa, WiFi free...tu dah cukup kot...lagipun pekerja dia agak friendly...

You Might Also Like

30 comments:

  1. nak gi tempat orang nie kena jaga jaga jugak kan sally,takut orang ambil kesempatan pulak...akak pun kalau travel,taklah fikir sangat pasal hotel tu,janji dia bersih,selesa dan ada semua tu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat la tu kak eda...sally pun mgkn sbb pertama kali..tu yang macam susah sikit kak.. :(

      Delete
  2. pergi trip ni elok ambil bilik budget je kan sbb banyak masa nak pergi jalan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah ain..ambik bilik mahal-mahal buat ape..bukan duduk pun dalam bilik kan..? hihi :D

      Delete
  3. wahhhh tmpat paling best shopping..hahaha..

    ReplyDelete
  4. mana gambar sally? hehe.. best nya dapat ke sana.. teringin juga nak pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...dah kalau sally photographer dia kak..hikhik :D

      Delete
  5. nak juga pergi, my SIL slalu ambl baju dr sn utk jual

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba la g sekali lala...insyaAllah best experience :)

      Delete
  6. bestnya kalau dapat pergi ke tempat orang nie Sally...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambil berjalan sambil menimba pengetahuan kak :D

      Delete
  7. Replies
    1. yup! lagi best kalau bawak duit banyak! hahaha :D

      Delete
  8. Replies
    1. yup! lagi best kalau bawak duit banyak! hahaha :D

      Delete
  9. gambar sally tak de ke?hihihi
    seronok nya...ape2 pon shopping tu penting kan selly kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally photographer la cik puan..hihihi :D
      sangat sokong!

      Delete
  10. nak elak kena tipu tu yg susah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tu la yg paling sukar selain cari makanan halal :D

      Delete
  11. The hotel location nice? In town centre?

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far I think it was good enough for budger hotel..yup...near the Ben Thanh market..about 500m :D

      Delete
  12. tak pernah lagi kita ke luar negara..seronok juga sekali sekala kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. lya kena cuba at least sekali..belajar dunia org lain :)

      Delete
  13. Assalamualaikum dan salam singgah sini Dik Sally..best kan dapat melancong...dapat pengalaman dan luas pandangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak...kenali dunia org...mmg seronok kak :D

      Delete
  14. Hohohoh.. Pergi sana dengan siapa, kak? Sorry lerr kalau tak tau, sbb Vee jarang sgt online skrg ni :( Btw, ole2 utk Vee jgn tak beli tau.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pergi dengan office mate..bos belanja..hihihi...no worries my dear...its not a big deal...

      errr...hehe :D

      Delete
  15. sikit nya gambo sally .. :) nak tgk bnyak2 ..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!