From key-chain to fridge magnet :)

5:03:00 PM Sally Samsaiman 24 Comments

Dulu...kalau sally berkunjung kemana-mana..benda pertama sally akan cari ialah key-chain...Setiap tempat atau kat mana sally jumpa key-chain yang comel..sally akan beli...tak kira la kalau jumpa key-chain tu kat kedai depan rumah pun..hahaha...as long as dia cantik..semua sally beli...and I've got almost 200 design of key-chain that I buy and also I get from my friends and also not forgotten, the one that I made up by myself...


Tapi..lama kelamaan...sally tak tau nak letak mana key-chain tu..nak gantung dah habis tempat..nak simpan, kat mana..? and end up, sally simpan dalam kotak...

dan..dan..dan...sekarang sally dah tukar!
Sally suka kumpul fridge magnet! hahaha..seriously..benda pertama sally akan cari masa sally travel, selain daripada makan..sally akan cari fridge magnet! Hahaha...kalau kawan-kawan sally travel pun..benda yg sally kirim..tetap fridge magnet...pelik ke..? tak kan..? korang pun sama kan..hihihi...

Yang ada kat atas tu...Medan, Jakarta, Vietnam, Bandung, Cameron Highland, Melaka, Bukit Gambang, Istanbul...and so on! hihihi...sure korang punya peti ais lagi banyak kan..? Sally baru je start kumpul..InsyaAllah kalau ada tempat lain..sally akan beli..kalau korang travel mana-mana...sudi-sudilah belikan untuk sally tau..hihi..kalau nak suruh bayar pun takpe..bagitau je...

^_^

You Might Also Like

24 comments:

  1. kalau rumah akak letak fridge magnet nie banyak2 macam nie,confirm hilang bila anak saudara balik..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu dah jadi kebiasaan kak...sally pun ya pun pernah hilang :P

      Delete
  2. Wah byknya, Kat peti Ais umah kite dia tak boleh lekat bahagian depan. Lekat kat tepi je tu pun ada sikit...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...dah kenapa tak boleh lekat kat depan..? hihihi...tepi pun jadilaa :P

      Delete
  3. kat rumah pun banyak mak kumpul.. sampai kadang sampai jatuh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi mak acik...suruh bg sally sikit laa :D

      Delete
  4. wah banyaknya collection sally, akak tak lah sebanyak ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sally mmg suka la kak...kalau akak jmpe yg comel akak bg la ek.. :)

      Delete
  5. Ya allah kak sally...
    You can be my umi's bffl hehehehehe.
    Dia punya fridge magnet omg... T_T
    Hahahaha.
    So boleh lah bagi hadiah fridge magnet dkt kak sally jugak yayy <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...yeay! cakap dgn umi...kak sally nk kawan...
      hahahaha...
      boleh! boleh sangat! :D

      Delete
  6. Replies
    1. hehehe...alhamdulillah..buat kenang-kenangan dila :D

      Delete
  7. wah.. banyaknya koleksi FM sally.. semuanya comel.. akak punya tak banyak sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally suka sangat kak kumpel FM ni..hihihi ^_^

      Delete
  8. Assalamualaikum dik Sally...memang cantik bila tengok peti ais penuh dengan fridge magnet...Diana baru ada beberapa biji jer..hehe..dari sabah jer sebab belum penah lagi ni pegi berkunjung kat mana2 tempat..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam kak...alaaa...ruginya...nak yg sabah punya boleh..? :P

      Delete
  9. Me too! I will search for fridge magnet when I travel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. me three! hikhik...don't forget to buy for me as well ya :)

      Delete
  10. meriahnya peti ais sally. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. semeriah hati tuan dia kalau berjalan :)

      Delete
  11. Replies
    1. hihihi...nanti sally bg ye kak..Vietnam mariii~

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!