Jangan pilih awek kaki melancong?

10:55:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments

Boleh tak nak cakap...sally tak setuju...korang baca dulu artikel tu..nanti baru sally cakap kenapa sally tak setuju...

Artikel Sumber : SINI

‘Elakkan bercinta dengan gadis yang suka melancong’, mungkin ia kedengaran pelik, tetapi itu antara isu hangat dibincangkan jejaka jika lepak minum di kedai kopi atau sembang santai sesama mereka. Apabila ditanya kenapa, mereka tidak hanya membuat tanggapan begitu saja, tetapi beberapa konflik berlaku kepada rakan lain yang berpasangan dengan gadis kategori ini. Bermakna, tanggapan dibuat berdasarkan pengalaman.'
  1. Tak romantik
  2. Cakap terlalu lantang
  3. Terlalu berdikari
  4. Tak kisah tak cantik
Hehehe...bukan la sally nak cakap sally langsung tak setuju...tapi ada jugak point-point dia yang macam tak berapa nak masuk la dalam jiwa sally...sebagai seorang perempuan yang mmg gila travel...sally rasa macam tak nak accept kenyataan dia..hahaha...tapi sebabkan nak positive thinking...sally rasa dia refer kepada perempuan yang jenis backpackers or yg kerap travel...

Sally kan...mmg suka gila berjalan...berjalan tengok tempat orang...sally bukan jenis pergi berjalan untuk shopping.. I just love to travel...tengok tempat orang..tengok culture orang...and yang penting sally nak rasa makanan & kumpul fridge magnet!

Perempuan yang suka travel tak romantik..? Ini sally tak pasti la...sebab sally punya kawan-kawan yg kaki travel...macam tu jugak gayanya..hahaha...takde pun nampak tak romantik...elok je pun dengan pakwe masing-masing..hahaha...sally tak boleh cite ikut pengalaman sendiri...sebab kita kan...takde...hiiii~

Cakap terlalu lantang..? Kalau bercakap tentang hadiah tu...sally setuju...kalau sally pun mmg takkan mintak beg tangan yg mahal-mahal tu...sebabnya...pakai yg gred AAA bukan orang tau pun..hahahaha...tapi percayalah..sally takkan mintak tiket flight je...sally akan mintak doraemon, perfume, kasut dan CNBLUE! hahaha....


Terlalu berdikari sehingga rasa macam tak perlu pakwe..? Ini...ini sally tak tau nak komen...well, sebab kita bila berada kat negara orang..mmg la kita kena berdikari unless kalau kita pergi on tour...tapi sally belum pernah pergi dengan tour...so, sally mmg rasa berdikari terlebih tu ye la kot...cuma kalau perempuan lain, takkan nak bergantung kepada lelaki...tapi ni semua kena tepuk dada, tanya selera.

Lastly, part tak kisah tak cantik...yg ni point of view sally sebagai blogger...Sally takkan buat muka yg hbs buruk..sebab dah nama pun blogger...muka kena la rapi..kena la ada "muka market sikit"...hahaha...takde la sampai habis selekeh kan...tapi cuma as simple as we can...

Ini cuma pandangan sally je...bukan la nak condemn penulis artikel ni ke apa..mungkin orang lain ada perihal yang lain dengan "awek kaki melancong" ni kan...Tapi sally sangat berbeza dengan semua point yang diberikan...mungkin lain orang lain pandangan...

Korang macam mana..? Yay or Nay..??

30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sel Solar & Panel Solar : AUO Sunpower

3:00:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Pasal Feed-In Tariff dah cerita, pasal Solar Farm pun dah cerita, pasal Cooltek pun dah cerita...tapi sally lupa nak cerita pasal benda yang paling penting dalam membekalkan tenaga solar...iaitu Sel Solar & Panel Solar.


Dalam lawatan bersama dengan pihak SEDA Malaysia, kami para blogger telah dibawa ke AUO Sunpower iaitu salah sebuah pembekal Sel Solar & Panel Solar di Malaysia. Sel Solar & Panel Solar yang dibina oleh AUO Sunpower juga turut di eksport keluar negara. Visi mereka, "Innovation and Excellence Powering a Green Future" sangat sesuai dengan servis yang mereka bekalkan.

Solar PV atau juga dikenali sebagai Photovoltaics adalah medium untuk memproses menukar cahaya matahari kepada tenaga elektrik menggunakan sel solar.  Pada 1970-an, dunia menumpukan perhatian pada kebaikan sumber tenaga alternatif (solar), dan mula membuat penyelidikkan untuk membina Photovoltaics. Penyelidikkan ini berterusan sehingga la hari ini...

Untuk lebih faham tentang tenaga solar, korang boleh baca entry sally tentang Solar Farm..

Credits : http://www.auosunpower.com

Credits : http://www.auosunpower.com
Solar Panel.
Gambar-gambar kat atas tu ialah sel solar dan jugak panel solar yang dihasilkan oleh pihak AUO Sunpower. Sel-sel milik pihak AUO Sunpower sudah dipatenkan, sukar untuk ditiru, dan menyediakan kecekapan sehingga 22.5%, kira-kira 3.4 watt setiap sel, berbanding sel solar yang lain yang ada di Malaysia. Sel solar yang dihasilkan oleh AUO Sunpower juga merupakan antara yang terbaik di dunia selari dengan misi syarikat mereka, "Be the Worldwide Best Solar Cell Manufacturing Company". Jadi jangan takut untuk membuat pilihan.
Antara tempat yang menggunakan sel solar dan panel solar daripada AUO Sunpower ialah, California Valley Solar Ranch, McHenry Solar Farm dan juga Antelope Valley Solar Project. Walaupun kesemua solar farm ni berada di luar daripada Malaysia, namun kita boleh nampak yang sel solar milik AUO Sunpower ini sangat diyakini bukan hanya di Malaysia malah di seluruh dunia.


Pada 27th Ogos 2012, AUO SunPower Central Admin Building telah dianugerahkan Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) Platinum Certification. LEED Platinum Certification merupakan satu set sistem pengkadaran bagi reka bentuk, pembinaan, operasi, dan penyenggaraan bangunan berteknologi hijau, rumah-rumah dan juga kawasan kejiranannya.
Laman web rasmi AUO Sunpower : http://www.auosunpower.com/



     Hari ini perlaksaan sel solar dan juga panel solar bukan sahaja diiktiraf sebagai satu cara untuk menyediakan kuasa tetapi juga satu cara dengan ketara mengurangkan kesan kerosakan alam sekitar yang disebabkan oleh penjanaan elektrik konvensional di Malaysia. Bagi sally, penggunaan tenaga solar sebagai pembekal tenaga elektrik di Malaysia seharusnya diperluaskan supaya boleh mengurangkan pencemaran dan juga kegunaan bahan api yang semakin berkurang.

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

AirAsia Travel Fair.

12:00:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Berita baik untuk semua yang suka travel murah! hehehe..ye macam sally la kan....Air Asia buat julung kalinya memberi diskaun hampir 20% off all seats, all flights! 
 
AirAsia, the world’s best low cost airline will be holding its very first AirAsia Travel Fair (AATF) from 28th February – 2nd March 2014 at Paradigm Mall, Petaling Jaya with great deals for everyone from 10.00am – 10.00pm throughout the three days.

The AATF will feature over 20 booths with fun-filled interactive activities throughout the three-day fair, with participation from various tourism bodies, as well as other AirAsia partners such as the BIG loyalty program, Tune Hotels, AirAsiaGo, AirAsiaExpedia, Tune Insurance, Citibank, Premiere Hotel Klang, gateway@klia2 and many others.

Visitors to the fair will be able to get 20% off all seats on all flights throughout 28 February – 2 March 2014, for the travel period from 1 March – 30 September 2014, with 1 Free Flight* for every 50th flight booked during the AATF. Apart from that, there will be free flights & merchandise giveaways, along with cultural performances as well as celebrity appearances from Aizat Amdan, Aidid Marcello, Baki Zainal, Athena Beh, Rickman Chia and many more.



Paradigm Mall is the main partner of the AATF, and to facilitate the anticipated traffic into Paradigm Mall during the fair; there will be FREE shuttle buses from the Kelana Jaya LRT Station to Paradigm Mall departing every 15 minutes for the convenience of all visitors throughout the three days.

For more information and updated activities throughout the AirAsia Travel Fair, follow AirAsia on Facebook (facebook.com/AirAsia) and Twitter (twitter.com/AirAsia).
 
Conclusion nya kat sini...kepada yang bercadang untuk terbang kemana-mana destinasi bermula 1 March – 30 September 2014, boleh la menghadiri AirAsia Travel Fair ni...hehehe...sebab sally pun nak pergi sebenarnya...hahaha...kalau jumpa kat sana, jangan lupa tegur ye...

^_^

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Minat, Hobi atau Obsesi..?

9:54:00 AM Sally Samsaiman 27 Comments

Kalau di search dalam blog ni...korang akan perasan...sally punya minat terdorong kepada kepada benda yang ada kaitan dengan biru...terutamanya Doraemon dan yg penting CNBLUE! Kadang-kadang...sally kategorikan diri sendiri sebagai peminat yg hobinya lebih kepada obsesi...hah! nampak tak betapa tamaknya dan rakusnya sally kategorikan diri sendiri....


Doraemon..pada asalnya sally tak suka pun dia...tapi sebab bentuk fizikal sally yang agak gembal sejak dari kecik...jadi dekat sekolah..selalu kena panggil adik doraemon...well, at first sally mmg la menangis..sebab orang panggil sally gemuk kan...tapi lama-kelamaan...bila sally tengok doraemon...terdetik dalam hati...
"comel jugak doraemon ni..entah-entah dorang panggil aku adik doraemon sbb aku comel kot..."

hahaha...okay, yang terdetik tu sally tipu je...sally mmg sedih bila orang panggil sally gemuk..tapi lama-kelamaan..sally dah terbiasa..dan orang-orang yang ejek sally tu semua jadi pelik..kenapa sally dah tak nangis...kenapa sally jadi tabah..sebab sally rasa ape yang dorang buat tu sebab nak seek attention je...mungkin?


Since that...sally mmg jadi suka dengan doraemon..mungkin jugak sebab dia berwarna biru...sebab sally mmg suka sangat warna biru...jadi mmg sejak daripada zaman sekolah, sampai zaman kolej...beli dan dapat barangan doraemon mmg perkara biasa...pernah satu tahun hadiah yg sally terima semua berunsur doraemon...sampai la ke umur sally dah menganjak ke 24 tahun ni haa...dapat doraemon tu dah jadi perkara biasa...hahaha...sampai satu tahap..kalau kawan-kawan sally nampak doraemon, benda pertama dorang akan buat ialah call @ whatsapp apa yang mereka nampak tu..dan tanya..
"nak tak benda ni..? aku belikan..!"
Terharu...sampai tak tau nak cakap ape..hahaha...sampai tahap macam tu sekali dorang ingat sally bila nampak doraemon...

CNBLUE!
Rasanya pembaca setia blog sally dah tau dah tentang minat yg super obsess sally kepada mereka terutama kepada Jung Yong Hwa...pada asalnya sally mula minat masa dengar lagu masa first dorang debut, "I'm a Loner"...first time dengar, terus jatuh cinta..haa..gitu sekali gamaknya..hahaha...masuk tahun ni dah tahun yang kelima dorang debut...


Sally akui..kadang-kadang sally mmg agak excited terlebih kalau dengar atau cerita pasal CNBLUE..mmg mmg sally minat sangat dengan dorang..tapi takdela tahap obsess kan...peminat yg super excited..boleh? hahaha...Kalau bercakap tentang obsess, sally rasa ada ramai lagi yang obsess dengan CNBLUE..sampai ada yang sanggup bergaduh sebab perempuan-perempuan yang pernah dikaitkan dengan mereka ni...


Merchandise..? Tipu la kalau sally takde simpan kan...ada la poskad, landyard, album, tumblar, keychain and stuff yang dikategorikan sebagai merchandise la...bohong kalau takde kan...even agak mahal sebenarnya...tapi kadang-kadang tu tutup mata je tengok harga dia..pergi kaunter terus bayar! hikhik...


Sekarang tgh tunggu nak beli album terbaru mereka, CNBLUE 5th Mini Album yang bertajuk "Can't Stop"...Tunggu masa je ni haa...dapat gaji..zasss!
Tapi bg sally...tak salah nak minat atau nak suka sesuatu selagi tak keluar daripada batas-batas yang di syariatkan..sally akui..sally mmg minat sangat dengan CNBLUE...sampai tahap..tengok dorang pun boleh senyum....senyum sorang-sorang...tapi biasa laa...kalau dah suka kan..semua benda nampak cantik, nampak baik, nampak indah...dah macam bercinta pulak dengan dorang..iye dok..?

Apa minat, hobi atau obsesi korang..? Meh la kongsi dengan sally :)

27 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tips : Mari jadi kreatif..!!

8:00:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments

Selalunya kalau kita buat kenduri tak pun buat open house masa raya or masa celebrate birthday anak ke kan...mesti kita akan buat air dalam kuantiti yang banyak dan selalunya akan guna water dispenser...

Satu masalah bila pakai water dispenser ni...bila air menitik kan..pastu kita pun sibuk la letak besen..letak kain lap sebab tak nak bagi air tu mengalir dan lantai jadi melekit...

Okay, yang ni bukan idea sally..tapi idea yang sally jumpa kat Facebook...


Hah! ni la sally panggil cara yang kreatif...sambil kita gunakan barang yang terpakai...ni actually botol air mineral yang terpakai...dia potong macam dalam gambar..kreatif kan macam ni..? lagi teratur...lagipun muat je cawan kat muncung tu kan...bukannya cawan besar gedabak...daripada menitik kat lantai pastu habis renyah kita nak cuci...baik cuba alternatif yang ada...

Hehehe..nanti sally nak cuba jugak..korang pun try la nanti..

30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

From key-chain to fridge magnet :)

5:03:00 PM Sally Samsaiman 24 Comments

Dulu...kalau sally berkunjung kemana-mana..benda pertama sally akan cari ialah key-chain...Setiap tempat atau kat mana sally jumpa key-chain yang comel..sally akan beli...tak kira la kalau jumpa key-chain tu kat kedai depan rumah pun..hahaha...as long as dia cantik..semua sally beli...and I've got almost 200 design of key-chain that I buy and also I get from my friends and also not forgotten, the one that I made up by myself...


Tapi..lama kelamaan...sally tak tau nak letak mana key-chain tu..nak gantung dah habis tempat..nak simpan, kat mana..? and end up, sally simpan dalam kotak...

dan..dan..dan...sekarang sally dah tukar!
Sally suka kumpul fridge magnet! hahaha..seriously..benda pertama sally akan cari masa sally travel, selain daripada makan..sally akan cari fridge magnet! Hahaha...kalau kawan-kawan sally travel pun..benda yg sally kirim..tetap fridge magnet...pelik ke..? tak kan..? korang pun sama kan..hihihi...

Yang ada kat atas tu...Medan, Jakarta, Vietnam, Bandung, Cameron Highland, Melaka, Bukit Gambang, Istanbul...and so on! hihihi...sure korang punya peti ais lagi banyak kan..? Sally baru je start kumpul..InsyaAllah kalau ada tempat lain..sally akan beli..kalau korang travel mana-mana...sudi-sudilah belikan untuk sally tau..hihi..kalau nak suruh bayar pun takpe..bagitau je...

^_^

24 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy Strawberry in MNM office.

2:30:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments



Begitu sekali statement dia..hahaha...
Kisahnya bila kelmarin, office manager sally yang baru balik daripada bercuti di Cameron Highland...
ole-olenya...mestilah strawberry kan...mmg puas kot makan..even dah tak berapa nak fresh kan...janji sedap..hilang kempunan!

Yang kak Aiman, siap buat teh O strawberry lagi...fresh kot! duduk bawah aircond..pasang 16 darjah celcius..feeling la duduk kat Cameron Highland...dah lama tak berjalan dalam negara sendiri...rasa nak berjalan pulak dalam negara...asyik g melawat negara org je kan...huhu...

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cooltek : Green and Sustainable Home

11:34:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments


Let’s talk about Efficient Energy Use or also known as Energy Efficiency. Energy Efficiency is use to reduce as much energy for the appliance with the same use. Let me put it this way, if you replace the computer or printer with a more energy-efficient model, you will use less energy and save more money to pay the bills.

Now, have you heard about the green and sustainable home that was built in Malacca? The house was builds by late Harry Boswell and Stephanie Boswell base on their environment friendly philosophy and they called their home Cooltek. Late Harry Boswell already died 2 years ago but Stephanie still pursuing their will in conducting the environment friendly house.

This Cooltek is located in 350 Jalan Woodland, Tiara Melaka Golf & Country Club, Ayer Keroh, 75450 Melaka, Malaysia. The specific place in the Tiara Melaka Golf & Country Club that full with trees also helps their house to achieve their mission.



Mrs. Stephanie with the CCO of SEDA, Dr. Wei Nee Chen
Did you know that 20 houses like Cooltek will only consume the same amount of energy that one standard Malaysian house do? Don't believe me..? Let me tell you a few details about the house.

The Cooltek home is build to practice the used of the air conditioner for the whole day..meaning that for almost 24 hours. Cooltek is air-conditioned all day in order to reduce the heat, humidity and to keep the coolness in the house. The house also surrounded by the trees that help to prevent the heat from warming up the building. The roof of the house is protected by the white steel roof, lined with high quality aluminium reflective foil that will reflects much of the sun’s heat during day and reducing the radiation of the heat down into the roof space. The wide roof overhangs shade the single storey walls and importantly the recessed windows. The complete steel roof structure allows most heat accumulated during the day to dissipate quickly after the sun sinks below the horizon.



The windows are build facing the north and south to avoid from the direct sun from entering the house through the windows. They’re also use ventilation from beneath the ground so it will brings cooler and filtered fresh air into the house. Insulated walls of 250mm thick CSR aerated autoclave blocks it to resist as much of the heat and sound from the outside traveling through the rooms and keeping as much of the air-conditioned coolness from being lost.


www.cooltek.org



This couple also manage to get an award for their home, the ASEAN Energy Awards in 2009. The event is held annually and strives to promote awareness of the need for Energy Efficiency and Energy Conservation throughout the ten ASEAN countries. Cooltek was entered under the ASEAN Renewable Energy Project Management Competition which was held on 27-28 May 2009 in Vientiane.



You can get more information in this link --> http://www.cooltek.org/



Cooltek also one of the house that implement the Feed-In Tariff (FiT). Cooltek get their quota from SEDA Malaysia in early February 2012. In conclusion, Cooltek is one of big example of an energy efficient house because the energy was 75 percent generated from the sun and don't you think that FiT is actually a very good start to us to find new solution for our future..? For some reason, we can't just depending on our non renewable sources...We have to think further...in order to maintain the energy that we have now.

Don't you think our SUN is so powerful..? hehehe...

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ya! Tu nama saya!!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 24 Comments

Selamat pagi Khamis!!!!

Tetiba bangun hari ni dapat satu ilham nak tulis entry...entry hari ni...x tau nak kategorikan sebagai ape...nama anak kot...ok tak??
 

cikgu : Ameer Aqif ?
Ameer Aqif : Ya! saya cikgu !!

Ameer Aqif...sounds good haa ? ok...sesapa yang incoming dapat baby tu...sila pakai nama ni ek...kalau boboiboy la...kalau gegirl jangan laa...

Ameer Aqif = Memakmurkan Beriktikaf
 
kalau nak tunggu sally....lamaaaaa sangat lagi !! hihihi...nak jadi aunty...cepat la dapat anak buah..wee ~ Hopefully lepas kakak sally kahwin...cepat-cepat dapat anak..hihihi...sally nak anak buah! okay, sally nak g cari nama lain yang best...

24 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Gaji banyak atau environment yang happy?

6:29:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments

Dia takde kena mengena dalam ini cerita.
Kadang-kadang...kawan sally selalu merungut..boss dia suka marah-marah, suka maki hamun..tapi dia tetap bekerja sebab kat situ je dia dapat gaji banyak sesuai dengan keinginan dia sekarang..

Ada pulak yang merungut gaji sedikit tak sesuai dengan kelulusan yang ada..tapi environment sangat gembira dan juga selesa...tanpa ada tekanan yang luar biasa daripada bos atau rakan sekerja...

Macam sally...tahun ni merupakan tahun ketiga sally bekerja di syarikat yang sama...sally akui...gaji kat sini tak banyak...tapi untuk menampung ibu dan juga abang sally...sally rasa okay laa...environment..? terlalu happy! terlalu gembira sebab dapat bos yang sangat understanding...mereka yang sokong sally sambung degree dan juga membantu daripada segi pembayaran yuran pengajian...even bukan secara keseluruhan..tapi ada jugak laa mereka bantu...

Dekat company ni sally ada 3 orang boss...semuanya sangat baik, sangat bertolak ansur dan sangat menyokong apa yang kami buat...kalau ada kesalahan akan ditegur, bukan diherdik atau dimaki...kalau sally ada kelas on weekend pun, sally boleh pergi tanpa ambik cuti...apa lagi yang sally mahukan..?

Sally sangat setuju..Gaji yang banyak kini menjadi taruhan dikala ekonomi negara yang semakin kecundang..dan harga barangan yang mula naik sedikit demi sedikit...tapi sally suka..suka bekerja dalam company ni...even pergi Vietnam hari tu pun di sponsor penuh oleh boss..hehehe...Bonus tiga kali setahun...sally tak rasa boleh cari environment yang sama dekat tempat lain...

Kalau korang, mana satu jadi pilihan...Gaji banyak atau environment yang happy?

34 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

4:00:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments


SEDEKAH.
Mudah tapi berat.
Jangan risau, takde orang jatuh bankrap kalau bersedekah.

^_^

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

1:30:00 PM Sally Samsaiman 24 Comments



New wallpaper for my Xperia ZL :)

24 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

10:00:00 AM Sally Samsaiman 18 Comments


Benda mudah jangan kita sukarkan!

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 20 Comments



20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

To You.

10:51:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

To you.. (you know who are you)

Sally rasa bersalah sangat sebab masa kamu perlukan seorang kawan baik dekat dengan kamu..sally takde...rasa hopeless sangat...

Setiap yang berlaku tu ada hikmahnya...sally harap sangat kamu tabah ye...mungkin cakap senang daripada orang yang merasainya......tapi sally harap kamu tabah la ye...I will always be here for you...you'll always in my doa..InsyaAllah...

Sally doakan semoga kamu cepat-cepat dapat penawar untuk penyakit kamu...sally tau kamu tak setabah yang kamu tunjuk tapi percayalah Allah takkan turunkan ujian lebih daripada kemampuan kita...sama-sama kita berdoa ye...semoga dipermudahkan segala urusan dalam mencari penawar...


20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sedih yang tak dapat diluah.

4:22:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

Hari ni..masuk office je dah kena marah dengan dato'...bukan sally seorang la...ramai lagi yang kena..senang cerita semua orang la kena...sbb ada sedikit careless minggu lepas...lepas tu yg jadi tak bestnya bila masing-masing tarik muka...haihh laa...

Lepas tu, muka keluar jerawat...banyak gila pulak tu...tapi jenis jerawat yg merah tu...adoi...mungkin sebab terguna produk yg ada mercury tu..nasib baik la pakai sabun dia je..kalau tak...mau makin teruk muka ni haa...sekarang pakai yang ni pulak...


Biaq pi la mahai ke apa..janji muka ni elok balik...huwaaaa...sedihnya tengok muka sendiri..yang penting..tiada siput yang mati dalam proses pembuatan benda ni ye..tu yang dorang cakap laa...sally bgtau je...

Ada satu berita buruk yang sally dapat tau tentang kawan sally...dia sakit...sally pulak takde kat sisi dia bila dia dalam kesusahan...rasa macam kawan yg tak baik pulak...serius...sally rasa sangat hopeless hari ni...rasa sedih...sedih yang tak dapat nak ungkap..

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sate Minang.

12:00:00 PM Sally Samsaiman 46 Comments

credits : http://oditusufi.blogspot.com/
Sate minang...sape pernah makan..?
Sally kenal sate ni sejak dari kecik lagi...sebab arwah papa suka makan sate ni...and since that la sally jadi suka dengan sate minang ni...

Sate minang ni originally dia datang daripada Indonesia...tapi ramai je yang pandai buat sebab dia tak banyak beza dengan sate kita..cuma yang membezakan ialah kuah dia dan jugak ada taburan bawang goreng...tapi bawang goreng dia selalunya yang digoreng sendiri...sedap weh...

Sejak berpindah ni..dah jarang dah sally jumpa sate minang ni...dah tak tau nak cari kat mana...kalau dah jumpa pun belum tentu kena dengan tekak...haihhh...rindu pulak sate minang pakcik pasar malam Jelatek ni...entah ada lagi ke tidak...

Korang pernah makan sate minang? 

46 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Random Talk.

10:30:00 AM Sally Samsaiman 14 Comments



Just my 20 cent opinion..

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Crush on you.

10:09:00 PM Sally Samsaiman 24 Comments


Crush on you.

24 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Nur Damia Arifah.

4:30:00 PM Sally Samsaiman 29 Comments

Hello!
Nama saya Nur Damia Arifah..
Comel tak saya..?


Hihihihi...jarang sally update pasal baby dalam blog ni...
Damia merupakan anak kepada cousin sally, Arif yang baru je lahir awal January lepas...tapi baru kali ni berkesempatan jumpa dia...


Yang berbaju pink tu kakak ipar sally...even dia sama baya dengan sally tapi dah dia kawen dengan abang sally..kira kakak ipar jugak la kan..biar dia jadi tua..hahahaha...

Dia masih belum ada rezeki lagi nak dapat anak sendiri...so, ni kira dia ambik mood la...orang kata ambil berkat...takpela...mungkin belum rezeki lagi kan...InsyaAllah dalam masa terdekat...

Tengok bayi tengok mmg soul therapy kan...rasa seronok sangat jadi bayi...takde masalah..takde tekanan hidup...

^_^

29 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Gigi.

2:00:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments

Pernah tak...? Bila makan popcorn...ada something yang terlekat dekat gigi.. I mean dia punya popcorn kernel tu...mesti rasa annoying kan..??
Sally pun sama je...kadang dah macam apa dah sebab cuba nak keluarkan kernel tu pakai lidah...sampai tahap rasa nak biar je dia duduk situ...tapi rasa tak selesa....

Hahahaha...ada satu tahap sally pandai sikit...beli listerine...terus kumur-kumur dan walaaa! hilang!! hahahaha...padan muka kau kernel..

Mesti korang terfikir, dah kenapa pulak sally bercerita pasal gigi kan...?

Sebenarnya sally dah 3 hari sally sakit gigi..bukan sebab kernel..tapi rasa mgkn sebab akar...masa check gigi tak nampak pun lubang...jadi doc kata mungkin sebab gusi panas sebab cuaca atau mmg sebab akar...so, kalau sakit kena datang lagi ke klinik la jawabnya...

I hate dentist.

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wedding.

10:30:00 AM Sally Samsaiman 27 Comments

Semalam..meneman mama ke wedding anak sedara kepada kawan mama...masa makan tu terpandang satu sudut yang ada "PhotoBooth"...

Actually tertarik dengan belon-belon pink...hahaha...tetiba jadi gegirl pulak semalam kan...hikhik...





Fooling around with mama...hahaha...dia punya photo booth item agak rare sikit la...selalu yang ada yang sweet-sweet je kan...tapi yang kali ni punya...mmg rare dan agak ganas laa...hahaha...

terus cakap,

"kak, wedding akak nanti adik nak duit sikit nak buat macam ni..hahaha..."

I love my family moment :)

27 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Morning Sunshine!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 23 Comments


Rise and shine!

Today, I choose to let go of the pain, guilt and negativity than I've been holding on since forever and that I've allowed to consume my life..

Today, I choose happiness and above all peace in my heart and soul..

I'm ready to let go...

Happy Monday Morning guys :)

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE - Can't Stop

12:57:00 AM Sally Samsaiman 14 Comments

Gagah la menunggu tengah malam sebab nak menunggu pihak FNC Entertainment nak released single terbaru CNBLUE yang bertajuk Can't Stop.


Maaf la ye...sila la layan lagu terbaru ni...sally terlalu suka part chorus dia..hihihi..kot kalau nak karaoke boleh la tengok lirik kat bawah ye...kali ni dorang punya appearance sangat manly kan..? Lain daripada yang lain laa..huhuhu...


Romanized:

Harue han beonman geudaen tteoollyeojwoyo miss you
Harue han beonman naneun ijeobolgeyo
Geugeotdo andwaeyo geugeotdo andwaeyo
Geugeotdo andoemyeon geureom nan eotteokhanayo

Geudae han madie naneun useoyo
Geoulcheoreom maeil sarayo
Naui haruneun geudaeui geosijyo

Can’t stop me now can’t stop me now
Geudaereul darmeun bom hyanggiga ajik chaneyo
Can’t stop me now can’t stop me now
Naneun meomchul su eomneyo i can’t stop loving you

Heutnallineun barame geudae tteoolla
Nun busin haessare geudae tteoolla
Naneun meomchul su eomneyo i can’t stop loving you

Han georeum dwiramyeon heorakhal su innayo miss you
Han georeum dwieseo naneun gidarilgeyo
Geugeotdo andwaeyo geugeotdo andwaeyo
Geugeotdo andoemyeon geureom nan eotteokhanayo

Geudae han madie naneun useoyo
Geoulcheoreom maeil sarayo
Naui haruneun geudaeui geosijyo

Can’t stop me now can’t stop me now.
Geudaereul darmeun bom hyanggiga ajik chaneyo
Can’t stop me now can’t stop me now.
Naneun meomchul su eomneyo i can’t stop loving you

Michin deut michil deut haneobsi bureuda bomyeon
Han beoneun dorabolkkayo

Can’t stop me now can’t stop me now
Geudaeman baraboneun nae mam ajik siryeoyo
Can’t stop me now can’t stop me now
Naneun meomchul su eomneyo i can’t stop loving you

Heutnallineun barame geudae tteoolla
Nunbusin haessare geudae tteoolla
Naneun meomchul su eomneyo i can’t stop loving you


English Translation:

Just once in a day, I remember you, miss you
Just once in a day, I try to forget
This can’t be right, this can’t be right
If this isn’t right, then what am I supposed to do?

With your one word, I laugh
I live day by day, like a mirror
My day is yours

Can’t stop me now Can’t stop me now
I still smell your scent of spring
Can’t stop me now Can’t stop me now
I can’t stop, I can’t stop loving you

You come to me in the fluttering wind
You come to me in the blinding sunshine
I can’t stop, I can’t stop loving you

If you take a step back, will I let you, miss you
Take a step back, I will wait
This can’t be right, this can’t be right
If this isn’t right, then what am I supposed to do?

With your one word, I laugh
I live day by day, like a mirror
My day is yours

Can’t stop me now Can’t stop me now
I still smell your scent of spring
Can’t stop me now Can’t stop me now
I can’t stop, I can’t stop loving you

Distraught, gone crazy
If I endlessly call out
Will you take a last glance?

Can’t stop me now Can’t stop me now
I still smell your scent of spring
Can’t stop me now Can’t stop me now
I can’t stop, I can’t stop loving you

You come to me in the fluttering wind
You come to me in the blinding sunshine
I can’t stop, I can’t stop loving you

Sorry la ye...ter"excited" sekejap..hahaha...time lunch nanti nak tengok CNBLUE in Running Man Ep 186! ... Mintak-mintak la dah ada subtitle...

^_^

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!