Trying to be one.

2:35:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments


I do realize one thing...I don't have that nice shape of body either the flawless looking face...well except when I'm using 360 camera application...hahaha....when I'm looking to this quotes I realize something...why don't I try to be a good woman instead of beautiful woman...right..?

I'm aware that OUR CREATOR already build us as the nicest living thing in the universe...I'm not arguing about that...but sometimes, the face and the body will brought us a different perception towards others...

So, let's learn how to be a good woman...

1. First thing first, we should have a close relationship with  family members. A good woman will know how to separate their time for family...Treat a family members as your close friends ^_^
 
2. We should try to be compassionate and gentle.Please avoids yelling and hurtful confrontational words that can later cause long term damage and resentment.

3. Treats people with big heart.

4. Please be unselfish. Try to considers you in every situation. Sometimes this may be difficult given that time of month but a good woman will have patience.

5. Cooks and cleans well. Women are virtually useless if they do not have domestic skills.

6. Sense of humor. Life is not that serious all the time so we must learn to drop our corporate grown-up act occasionally. We are all still children but in a matured real adult body..

7. Please be a hard working woman.

8. Honest: A good woman is not afraid to tell the truth even though people may not like it.

Well, for now...I just trying this eight..and I'm in a good mood to trying to be the everlasting good woman instead of a nicest sexy looking woman...hahaha...even though I'm not in that category! hahahaha...so, will you follow me fella..?

p/s : Even a man can become a good man, if you're in the same mood as me, dude!

You Might Also Like

28 comments:

  1. amboi.. guna 360.. kantoi! hahaha.. nasihat yang bagus ni sis.. cantik dalam dan luar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...biasa la...kang org mengata belakang...hahaha :D

      Delete
  2. rupa bentuk badan etc tak penting pun sally...percaya laa cakap ika....orang lagi suka ambil kesempatan kat perempuan2 yang cantik....tambah lagi "buaya"....bersyukur dengan apa yang sally miliki...jangan terfikir walau sekali pun nak jadi diri orang lain..you're good in you own way... :))

    paling penting ialah HATI! hati mesti baik, so baik laa keseluruhannya :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...sally takde kisah dgn bentuk badan pun...cuma sally tekankan kat atas tu...kadang-kadang bnda tu jadi salah satu sebab jugak..hehehe...

      that's why sally ajak cantikkan pekerti diri melebihi kecantikkan wajah @ kecantikkan tubuh badan :)

      Delete
  3. tak kisah lah fizikal mcm mana. itu luaran je pun.. yg pasti dalam kena cantik, hati kena bersih. kan kan kan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai aisya..hehehe...jnji kena pandai jaga diri, jaga peribadi... :)

      Delete
  4. betul tu sally.nice quote.yg penting apapun pun kita buat kena ikhlas dan niat kerana Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu nana...kena pandai jaga diri, jaga peribadi :)

      Delete
  5. kalau acik tak menilai seseorang itu dari fizikalnya tetapi acik menilainya dari hati budinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang macam acik ni...selalunya 1 : 10 dalam dunia...hihihi...tp bagus la kalau acik gitu... ^_^

      Delete
  6. Hm thanks kak sally.......................
    Qila selalu sedih with my physical...........
    But u made my day!!! Alhamdulillah :D
    Thank u so much kak salleyyyhh <3
    *HUGS*
    Betul, muka cantik hati camtaik tak guna jugak kan? Hihihi.
    So yeah. Me too!!!!

    Im trying to be one ;)
    Good woman <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. aigooo~ mmg pada hakikatnya org memandang rupa paras kita...
      tapi Allah dah tetapkan jodoh kita...
      "lelaki yg baik utk perempuan yg baik, dan sebaliknya"
      so, kita latih diri jadi perempuan yg baik supaya jodoh kita tergolong dalam yg terbaik jugak...

      okay?

      Delete
  7. salam sally baru brkesempatan singgah cne..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam....dah start keja dah ke..? ke kat kampung lagi..??

      Delete
  8. body is not important. eventually, it's the heart people will really-2 looking at.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. but sometimes the truth is different, right..?

      Delete
  9. Nice entry Sally. Betul, Allah mencipta kita dengan pelbagai rupa. Sama ada cantik atau biasa, kurus atau gemuk, yang penting bersihnya hati. Kalau kita baik, siapa saja kita pasti orang akan suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...lagipun sally tak kisah...sebab sally mmg cantik pun...kurniaan Allah! hihi :D

      Delete
  10. Me too .. Tak perlu rupa paras yg cantik , cukuplah hati dan dalaman kita cantik ..

    ReplyDelete
  11. bukan semua ciri2 tu ada pada hana. means belum sempurna lagi. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn cuba jadi sempurna dik...sebab semua manusia takde yg sempurna :)

      Delete
  12. yang penting cantik luar dan cantik dalam juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak...papehal boleh baca tips dekat blog akak...hehehe ^_^

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!