Paddington House of Pancakes, Ampang Point.

6:10:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments

Ramai yg suruh sally belajar, fokus tanpa rehat untuk final .. jangan terlalu melayan meroyan sally terhadap CNBLUE...huhuhu...sally hargai keprihatinan korang, but can I just have a little rest after studying non stop from 9am....??

Penat...tapi takpelah...malas nak argue.

Lepas habis study tadi, sally cari makan sebab rasa dah lapar because since 9am tadi just minum coffee je...perut dah lapar...ingat nak makan korean foods kat tempat biasa...tapi semalam ada satu flyers tentang pembukaan sebuah kedai makan baru kat Ampang Point.

Rasanya dekat Malaysia ni franchise yang keempat...tiga franchise lagi ada dekat The Curve, The Gardens dekat Mid Valley dan jugak kat Plaza Shah Alam...actually ni first time sally makan kat sini...overall okay la...



Sape pernah makan kat sini..?
Bagi sally okay la...sebab lapar kan...tapi sebab dia dessert, so macam tak puas sangat makan..huhuhu...padahal tak habis jugak...sally sarankan korang makan ramai-ramai sebab cepat muak sikit....sally makan chocolate fondue tadi....tapi dia ada jugak menu lain macam burger, fries dan wedges...


Dalam ni ada strawberi, marshmallow, pisang, ais krim (chocolate/vanilla), kacang dan yang paling penting mestilah pancakes! tapi dalam ni dia buat pancakes yang sebesar duit syiling je...sebab nak nampak macam candy bar kan.... 

Kalau nak lepak, release tension, nak cari makanan manis...I will suggest this place...tapi kalau kelaparan, g jela makan makanan lain...hihihi....

You Might Also Like

28 comments:

  1. wah222xxx..bestnya ya...apa2 jgn sampai xmkn ya sally!:D

    Usha sini:satu ketika dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perasan tak mkn...dah lapar baru menggelupor cari makan :P

      Delete
  2. kalau kelaparan sgt, nina rasa xcukup ni utk perut nina. hikhikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...tapi cepat muak la kak Nina...eh, kak Nina g la try...dekat je kan..?? :D

      Delete
  3. ehem2. makan tak ngajak ! benda sedap pulak tu. haha

    #take a rest kakak sayang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ajak boleh pergi ke..?? hehe.

      I will.

      Delete
  4. Replies
    1. Shafiq kan rajin...buat sendiri je laa...hihihi ^_^

      Delete
  5. omg! rs nk nangis tgk dessert tu..haha i like! must try..:P

    ReplyDelete
  6. Tengok strawberi tu yg tak boleh tahan •_• kak sally makan sorang2 jeke? alaaa kenapa tak call, kalau tidak boleh saya tolong habiskan mana yg akak tak larat makan tu. Heheh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...yup..makan sorg je smlm...alololo..awat xbgtau...hahaha

      Delete
  7. ya allah bestnya kak sally huhuhuhu.
    Ampang point aduh dekatnya kita hehehe
    taksabar nk ada lesen and masuk uni boleh gi jumpa kak sally ehehhe :3

    yes u can kak sally. u have to rest after studying from 9. Hhuuhuhuhu <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat? Qilah dok mana??? Huhuhu...cepat sikit dpt lesen tu!! Huhu.....

      Delete
  8. dekat penang ada satu sally..sy mmg suka pancake dorg..lama dah xpegi..hiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke?? Huhuhu...best la dah selalu makan! Sally baru first time!

      Delete
  9. Hmm, sedapnya.. X tahan eyqa tengok strawberry too. Hohohoho~

    ReplyDelete
  10. nampak macam sedap lah... you are studying non-stop Sally? i can't be like that.. pitam ~.~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap tp mkn sorg mmg x feeling... I have to Gee...ada weekend je nk study...

      Delete
  11. Nmpak macam sedap jeee .. Tak pernah pergi pun lagi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually biasa je...cum ada extra pancakes tu...huhu :D

      Delete
  12. kalau sy mungkin ini pun sudah cukup utk menampung perut yg kelaparan.. eh.. hehe

    tak pernah try lagi.. teringin jugak nak cuba one day nanti.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aisya mohon jgn banding perut sally dgn perut aisya...hahaha ^_^

      Delete
  13. sedap3!! tp tak suka marshmallow,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...marshmallow kasi kat sally nnt!

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!