Movie | RoboCop

5:30:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Seperti yang korang semua tau...sally dapat pass Premiere Screening untuk filem RoboCop kelmarin...sape dah tengok RoboCop..? hihihi...sally ni pun alhamdulillah la dapat rezeki...actually sally tak minat sangat tgk wayang...except kalau ada cerita yang betul-betul sally nak tgk la...



Synopsis:
Start cerita dia pada tahun 2028, Alex Murphy ( Joel Kinnaman) seorang pegawai polis dalam siasatan tentang keluar masuk senjata daripada bilik bukti yang hilang dan dijual kepada pengganas. Masa tu, ada sebuah syarikatOmniCorp tgh reka robot untuk menggantikan polis di jalan raya tapi senator dia halang sebab robot takde perasaan..

Polis yang corrupt dalam balai tu cuba bunuh Alex Murphy sebab tak nak bagi dia siasat lebih dalam...dorang letupkan kereta dia dan Alex cedera parah... OmniCorp nampak cara nak pulihkan Alex dengan mengubah dia jadi pegawai polis yang separuh robot dan separuh manusia.

Comment:
Hehehe...sally suka yang original version...yang version ni sally tak minat sangat laa....daripada 5 bintang...sally kasi 3 je...sebab jalan cerita dia tak berapa hebat but in terms of dia punya outfit...tu awesome...suit yang warna hitam cantik more than suit yang warna silver..hahahaha...rata-rata orang yang tgk pun rate rendah je...sebab mungkin expectation kami jalan cerita dia lebih baik daripada yang original version.

Trailer:

Untuk lebih kepuasan hati, better korang pergi tengok sendiri la...ohh! before sally lupa...ramai yang bertanya camne sally boleh dapat tiket free selalu kan..? terima kasih la kepada pihak KLIPS. Cara dia senang je...korang sign in dengan KLIPS dan korang share trailer terbaru, dan tunggu la kalau dapat tiket secara percuma! So far dah hampir 10 kali sally dapat tiket dan juga beberapa premiere screening untuk latest movie...

So, kalau rasa nak tiket free macam sally, boleh join KLIPS!

You Might Also Like

13 comments:

  1. xbest ke sally......nanti nk tgk juga lah...hihihih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtau nak cakap la ikhwan...sally tak berapa suka laa...

      Delete
  2. Vee kat sini, nanti dpt tiket only available in somewhere kat Semenanjung how? Lol.. Btw, mcm menarik je cerita ni. I dont know how is the ori version but seems interesting when you mentioned about semi robot and semi human. Hihi.. Nak tgk kat rumah je la.. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...kalau utk special screening dia akan utamakan yg dekat...kalau utk free pass tu...tak kisah kat mana pun still boleh pakai Vee :D

      Delete
  3. bestnya..untungla ^_________________________________________________^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...alhamdulillah abak...hikhikhik :D

      Delete
  4. Heee ori punya lagi best eh?
    Hihihi. Thanks review kak sally <333
    huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...bagi kak sally laa...org lain akak tak pasti..hikhik :D

      Delete
  5. Apa-apapun robocop tu smart...haha.. ^^

    ReplyDelete
  6. alah.. depa dok ubah ke dari original version.. sigh.. kenapa remake movie selalu macam tu...?

    ReplyDelete
  7. hana tak tengok lg cerita nie. macam best je. huhu

    #ok nanti hana sign up. :D

    ReplyDelete
  8. Tak pernah tengok yg ori punn.. Hihi. IM jarang tengok movie macam ni. Hehe

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!