Kenduri tahun lepas.

5:39:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments

Ye...sally mintak maaf sebab lambat update...dah bertahun wedding berlangsung, baru hari ni sally nak update...hahahaha...bertahun sangat...tahun lepas lagi kot! Mesti lama korang tunggu kan..?? Ke korang tak tunggu pun ni..??

Kenduri berkisah tentang 'Dulang' girls dan jugak entry teaser tahun lepas...hahahha..so, let's straight to the point je la ye...majlis berlangsung pada 28th December 2013 yang lepas...majlis nikah dan jugak kenduri dibuat pada hari yang sama...majlis nikah pada pagi...sepatutnya majlis nikah pukul 9am...tapi pengantin perempuan lambat sikit sebab adik-beradik dgn dulang girls dia mekap dari pukul 6am tak sudah-sudah....



Alhamdulillah...kak Noor selamat diijabkabul dengan sekali lafaz je kepada abang Hazreen...huhuhu...yeay!



Lepas je majlis akad nikah kat situ...terus kami shoot balik rumah sebab kenduri dibuat pada hari yang sama...nasib baik la sebab JKK kat kawasan perumahan kat sana tu sangat la bagus...dorang yang tolong settle banyak benda sebab keluarga Dayah dah takde orang kuat...means dorang just ada 4 beradik je...even ada makcik-makcik pun, tak sama macam ahli keluarga sedarah kita...kan...?



Sally tak sempat nak ambik gambar full sebab penat berlari ke sana sini...walaupun nama 'dulang' girls...tapi kerja tak terhenti sampai bawak dulang je...banyak lagi kerja...tak mengeluh pun...tapi lagi seronok sebab kita di layan macam "ahli keluarga" yang sebenar...sally dengan keluarga dayah mmg dah lama rapat since kami belajar kat kolej dulu...


Sally yang comel dengan pengantin...ni pun dah petang hari baru sempat nak ambik gambar dengan pengantin...hahaha...


Ambik kesempatan posing dekat pelamin pengantin masa dorang tengah bersiap nak g outdoor photo shoot petang tu...mungkin sebab dah tak ramai kan family...jadi jemputan pun takde la ramai sangat....hihihi...


Time ni lepas pengantin dah balik dari photo shoot...Kak Noor mmg takde tukar 2-3 baju...mmg dia pakai yang sama dari nikah sampai la habis majlis...gambar ni sally yang request sebab dorang takde pun ambik gambar adik beradik yang complete...even time ni dayah dah transform dah...kata dia panas pakai baju tu....even dorang ni macam anjing dgn kucing yang tak boleh jumpe, tapi sally tau dalam hati dorang mesti sayang antara satu sama lain...


well, yang ni close up outfit of the day...sally beli kain lain sebab sally memang jenis tak suka baju dan kain sama corak..hahaha....tapi sally suka baju kurung yang kosong daripada baju yang bercorak...cantik tak..? hihihi ^_^


So, ni la dayah...Kak Noor tu kakak dia nombor 3...sally rapat dgn dia since belajar time diploma dulu...dengan ibu pun dia kamcing...huhuhu....pastu ibu lagi sayang dia dari sally...huwaaaaa~


So, lastly...letak la gambar tuan blog sekeping...tau..korang suka tengok muka sally kan..? eh! tahun ni dah masuk 24 laaa...waahhh...cepat je rasa masa berlalu...cepat la habis degree...tak sabar rasa nak sambung Master! hopefully...hehehe....

p/s : Photo booth item kat tangan tu sila jangan pertikai...hahahaha ^_^

You Might Also Like

28 comments:

  1. Wah..pinky2 gitu dulang girl..cntik suma2 hntaran tu.,trus rasa nk kawen je ni..hehe

    ReplyDelete
  2. Vee pun tak suka baju kurung byk corak. I prefer a plain top then skirt tu ada corak kat bawah2. Like yours :D Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe! same here!! kak sally tak suka yg sama... :)

      Delete
  3. Replies
    1. tema dia cantik kan...? thanks Khairuddin :)

      Delete
  4. cantiknya mu sally. comel dan gebu gitewwww...

    Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. gebu macam apam polkadot mama tak...? hihihi =)

      Delete
  5. wow...pinky temanya. comel la awak yang pakai baju kurung kosong dan kain corak tu. siapa nama awak ya? Hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! pinky pinkish!! hehehe...ohh...budak comel tu nama dia Sally...nak no tepon..? ^_^

      Delete
  6. Lama gila tunggu post ni tau. Dari tahun lepas.
    Lama sangat *tangan di bahu mata ke atas*
    Hahahahha
    eipp eipp wanna be next bride eh kak sally woot woot!!!1
    Nevermind lah malas nak pertikaikan :p
    Hihihihi may allah permudahkan everything for yaa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye qilah...kak sally tau qilah tunggu lama...
      hahahaha....
      insyaALLAH! thanks for the doa :)

      Delete
  7. Tiba-tiba saya ada idea utk kurangkan kos utk kahwin . Bgus juga nikah pagi , bersanding petang . Takyah buat 2hari . HUHU . Insya-Allah , akak nnti dapat habiskan degree then sambung lagi . saya pun tak sabar nak habiskan Diploma ni . Tension praktikal tak best . HAHA >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaha...bagus kan...? jimat! tu lg bagus...bersederhana...hahaha

      Alololo...stress ke praktikal..? be strong ya!

      Delete
  8. comel2. heheh kak sally kalau dah sampai seru jangan lupa dekat adik kesayangan kak sally nie ea. haha :P :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sampai seru! Hana org ketiga kak sally bg tau...hahaha ^_^

      Delete
  9. cantik hantaran dia... sally pon cantik. tiptop marvelous insyaAllah nanti turn sally jangan lupa jemput akak tauuu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyark! kalau sally kawen...sally jemput semua followers blog ni :D

      Delete
  10. wah.. lepas ni sally pula.. hihi.. selamat pengantin baru dan semoga diberkati Allah kekal hingga ke syurga.. :D

    ReplyDelete
  11. sukaaaa theme colour...sukaaaaa!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti time Ika pakai warna ni jugak!! okay?? ^_^

      Delete
  12. Replies
    1. next aisya dgn Mr Barney dulu...hihihi...

      Delete
  13. cantik tudung cik sally.. i loike it.. <3

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!