January 2014 ... A good start maybe..?

10:39:00 AM Sally Samsaiman 42 Comments

Sungguh tak reti nak cari tajuk entry dalam bahasa Malaysia..hahaha...even entry mmg dalam bahasa melayu pun...hahaha...ok, mukadimah tiada kaitan wooo~ Sally takde la kata January ni bulan yang happy...tapi sally dapat rasa sedikit kebahagiaan laa...hehehe...padahal ada lagi 2 paper final nak kena hadap next week...okay, lets skip bahagian final tu..

Sally kan sebenarnya tak ramai kawan...I meant yg really "kawan"...like seriously...sally takde someone yg betul-betul sally bole cerita masalah...ada Dayah & Syifa'...tapi masing-masing jauh...tak sama bercerita dgn org yg ada depan mata dgn mesej atau phone call...serius tak sama...

Sally tak reti nak bercerita dgn mama @ ibu...jauh sekali nak cerita dgn kakak sally...nak cerita dgn kakak ipar sally pun sally rasa macam tak terlepas cerita...so, at last sally akan pendam...pendam...pendam....tapi kan, since last year...bila sally berblogging macam org gila setiap hari...suddenly I realize something...Sally senang dengan beberapa orang blogger yang sally dah anggap macam "soul sisters"...hehehe...even dorang tak sayang sally pun..kisah apa..hahaha....

Firstly, sally happy bila dapat tau kak +Lieya Von Jay dan kak +nur hannis mohamad nak pindah ke KL...yeay! lepas ni ada kak Lieya yg masakkan Korean Foods! Lepas tu dapat berita yang +asha hana dapat penempatan sebagai jururawat dekat HBKL...wahh! lepas tu tak payah kira la berapa kali sally jumpa dgn +Ainim Suju ...suka gila borak dgn dia...sentiasa positive... pastu boleh berebut SuJu dengan dia..hihi...

Sally pun berharap dapat jumpa mama Ash, kak +Farah Waheda Wahid ... tak sabar nak tengok baby Ash! nak jugak selalu jumpa kak +Mia Liana ... pastu nak jumpa dengan +Aefa Aerisya yang dapat kerja dekat KL jugak...ohh! silap...damansara damai...eh, dekat dgn rumah Hazwan Hairy la...!

I'm also counting days to meet up with Affy Afiqah, +Anne Nurain dan adik yang berada di kejauhhan, Vee ...ramai gila yang sally nak jumpa...nak sangat jumpa... +Akeyla Azmi , budak yg seems to have so much time in her life...hahaha...chop! selamat bekerja ye dik! hihi.... kalau berkesempatan nak jumpa jugak dgn kak Aiza ..

tetiba dah macam entry "Most wanted people in my life" pulak... hahaha...err...malu nak cakap sebenarnya ni...sally kan...sally kan...sally sayang semua orang!


p/s : sape yang takde dalam list jgn la rasa sally tak sayang korang, sally sayang...sebab korang la sally cari jugak masa merapu dalam blog ni...

You Might Also Like

42 comments:

  1. Sama. Lia pun suka pendam, pendam dan pendam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang nak cerita tak sume org nk dgr...

      Delete
  2. shark xdek dalam senarai ker..
    hehehe..
    smoga tercapai apa yg diimpikan tahun 2014 nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak! Kalau letak shark dlm list soul sister's, mcm tak kena je...hehe..

      Thanks!

      Delete
  3. Awh TT_TT i am really.
    Am so touched *watery eyes*

    hehehe dkt tmpt qila kerja ada akak tu. Ala ala kak sally ada lah meh meh muka tu. Tu yg qila teringat kak sally huhu <3

    I love u more
    hey soul sister~ <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. aigooo~ namo namo nanges...huhuhu...

      mesti kak sally lagi comel dari dia kan..? -_-'

      Delete
  4. Hehehe, eyqa doakan agar dapat capai apa yang diimpikan untuk tahun 2014 nie..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih eyqa~ sally harapkan yg sama buat eyqa ye :D

      Delete
  5. ho3.. sweet sangat entri ni, semoga bertemu sesuatu yang menggerikan di tahun 2014 ni yea

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa mengerikan pulak tengku butang..? -_-'

      Delete
  6. Alolo..terharu sangat baca entri ni. Nama kita ada, Nak nangis jap..huhu. Sayang Sally

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak pinjam tisu..? hehehe...sayang anim jugak!! ^_^

      Delete
  7. yeayy!! nama kita ada laa.. anne sayang sally jugak! walaupun tak pernah jumpa tapi rasa macam dah kenal je.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..?? hehehe...sally pun sayang anne jugak!! ^_^

      Delete
  8. i love you too dear... mmmuahh!!! nk makan korean food nnti dtg umah ekk. sure sedappp.. Adik kak cakap sundubu jjiggae akak lagi sedap dari kat dubu2 tau kihkihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. love you more! hahaha...okay! akan ku tuntut...hikhikhik....jadi pindah Subang..?

      Delete
  9. Ramainyaaa yang kak sally nak jumpa .. Bestkan ada kawan blogger yg sporting habis nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai...Afiqah pun kak sally nak jumpa satu hari nanti :)

      Delete
  10. same lah kita Sally.. susah nak cari org yg rasa betul2 comfortable nak share mcm2.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau la asiya dekat...huhu :)

      Delete
    2. dekat jugak ni.. blog berjiran je.. eh? jiran celah mana plak ni? haha!

      Delete
    3. tapi dekat kita tak boleh nampak muka :(

      Delete
  11. Replies
    1. thanks Acik!! nak jumpa acik jugak laaaa ~

      Delete
  12. sweetnya entry sally ;) untung sangat duduk kat kl. boleh jumpa ramai blogger. huhu. ros duduk terperuk kat jb je. kalau tak memikirkan kerja shift yg tak menentu n study hujung minggu, memang dah lama hangout dgn rakan blogger yang lain. serius,, nak rasa sangat perasaan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo...comel sangat ni..hihi...tu la...kalau la Ros dekat kan..? good luck tau study dan kerja! sama je kita pun :)

      Delete
  13. Nama Abg Eraz tak de? Hehe.. Just kidding.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kang kalau sally letak abg Eraz dlm "Soul Sister's" macam pelik pulak..hihi ^_^

      Delete
  14. saya juga x selesa utk berkongsi gelodak jiwa dgn family . kadangkala kita rasa lebih selesa berkongsi dgn mrk yg kita hanya kenal di alam maya sbb mrk dgr luahan kita tanpa prejudice ... psl hukum gambar tu , klu ikut pendapat fatwa ( di bahagian atas ) adalah haram tetapi kalau mengikut kesimpulan diakhir tu , hukumnya harus aka dibenarkan ... wallahua'alam .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak..? sally mmg rasa selesa dgn meraka kat atas ni...even jarang bertemu muka...ada jgk yg tak pernah jmpe...

      thanks kak atas penerangannya :)

      Delete
  15. benar apa yg diperkatakan oleh vee atas tu, rasa lebih selesa meluahkan perasaan dgn rakan maya. dgn keluarga sendiri rs lebih tertutup. rasa segan...

    moga thn ni membina lebih byk ukhuwah rakan blogger..srnok kan bila dpt ramai kwn maya...ada blog utk kita membebel..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak Yumida...sally kadang tu sampai xtau nak jmpe dgn sape nak bercerita...

      aminn....aminnn :D

      Delete
  16. Wah, seronoknya! Lepas ni mesti dapat jumpa dengan bloggers yang dah pindah ke KL tu kan! :D Betul juga kak sally, kadang2 kita tak dapat nak luahkan dekat orang apa yang kita rasa. But, bila luah di alam maya, rasa lebih ramai yang berada dengan kita. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. well...!! I'm counting days niena...kalau la niena dekat an..hihi...

      betul, macam kak Vee kat atas cakap...blogger tak judge kita :)

      Delete
  17. hana pown mcm tu kak sally. memendam. kadang dalam blog jd tempat meluah. teringin nak jumpa kak sally. nt hana dah sampai sana hana nak terus jumpa kak sally. sayang kak sally ketat2. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak nak! tak nak jmpe hana! hihihi...I'll be counting the days dear!! ^_^

      Delete
  18. akak pun sayangkan sally juga.. akak pun selalu meluahkan perasaan kepada kawan baik akak.. dengan family sendiri kadang tu rasa segan nak bercerita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa...ada yg rapat dgn family...ada yg tak....so, kita ni category yg kedua laaa.. hikhik....

      Delete
  19. In shaa Allah.. semoga tercapai apa jua yg dihajatkan Sally.. aamiin..

    ReplyDelete
  20. i'm praying n hoping for the best n better in 2014..but unfortunately, there's already bad things happens T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. be strong my dear...you know I'm always here... :')

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!