International Sustainable Energy Summit (ISES) 2014

8:51:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

 
International Sustainable Energy Summit 2014 atau turut dikenali sebagai ISES 2014 merupakan salah satu daripada program bawah kelolaan Sustainable Energy Development Authority (SEDA)... ISES 2014 merupakan ISES kedua yang akan diadakan pada 18th-19th March 2014 di Sunway Resort Hotel & Spa, Petaling Jaya...

 

ISES 2014 aims to share good practices and help identify means of providing necessary know-how, technology and financing for transformation toward energy independence and sustainable development. ISES 2014 also provides a platform and opportunity for Renewable Energy and Energy Effiency industry professionals in Malaysia and the world to meet, discuss and get latest updates and related issues on Sustainable Energy in Malaysia.

Seperti yang kita semua tau...kos bahan api kini makin lama makin meningkat...so, sebagai langkah untuk menyedarkan rakyat Malaysia khususnya...pihak SEDA Malaysia telah menganjurkan ISES 2014...Program ni juga turut disokong oleh Kementerian Tenaga Teknologi Hijau dan Air (KeTTHA)....


pelbagai aktiviti akan dijalankan sepanjang 2 hari tersebut...antaranya ada pameran yang terbuka kepada umum dan juga ada persidangan yang mana akan membincangkan topik International Case Studies on Sustainable Energy Policies, Financing Sustainable Energy Projects, dan juga Sustainable Energy Technologies (Renewable Resources & Energy Efficiency).
 
181113 programme 

Akan ada ramai speakers daripada seluruh pelusuk dunia yang akan berkongsi informasi ni...antaranya:


Untuk maklumat lanjut tentang program & juga pembelian tiket : http://www.ises.gov.my/

Bagi sally, persidangan ni sangat la informatif...sebab daripada sini kita boleh didik diri kita dan ajar diri kita tentang kepentingan tenaga boleh baharu ni...daripada kita merungut tentang kenaikkan harga...baik kita belajar cara nak tangani kenaikkan ni nanti...kan..?

You Might Also Like

10 comments:

  1. bagusnya kalau dapat attend nih , dapat gak pengetahuan mengenai alternatif yang ada untuk tangani isu kenaikan bahan api dengan ancaman pengurangan sumber yang berkaitan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sangat bagus shafiq...kalau berkesempatan boleh la join :)

      Delete
  2. bagusnya ada persidangan macam ni,
    kalau kena pada gayanya, pasti jadi tak membosankan.
    selalu saya ni, kalau pergi seminar je confirm tak lama... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmm...insyaAllah tak bosan Gee...
      tapi biasa la...xkan ada conference yang tak bosan kan..hehehe...
      tapi ilmu tu yg penting :D

      Delete
  3. jom pergi persidangan ni Sally. banyak maklumat terkini boleh dapat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anim confirm pergi ke..? hehehe...kena bodek bos la..sebab 2 hari kan..

      Delete
  4. Replies
    1. heheheh wow kk sally!! tak sangka u really go here hehehhe :D <3
      betul lah tu kak sally. Cara tangani kenaikan harga in future :D

      Delete
    2. jgn lupa shareeeeeeeeeeeeeeeeeeee hikhik

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!