Bangladesh jugak.

6:14:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Minggu ni sally busy sikit...Sibuk sebab nak kena settle Bangla dekat site...nak kena renew permit masing-masing...dah nak tamat dah...hehehe....kang kalau tak renew...ada jugak yang dikategori sebagai PATI pulak nanti....

Kerja dalam biding construction ni..ada best ada yang tak best...tapi overall sally selesa kerja kat sini...alhamdulillah boss pun baik dan understanding...tapi yang paling kelakar..tetap bila berurusan dengan Bangla dekat site....hehehe....

Pengalaman. 

You Might Also Like

13 comments:

  1. bangla oh bangla....hihi,,,bangla tu sbgai buruh kasar la ye?y buat2 bangunan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ct..dorang yg buat construction utk company sally...

      Delete
  2. Assalamualaikum...kat sini Diana pulak berurusan dengan warga Indonesia..tapi ok sikit kan,sb bahasa dorang hampir sama jgk dengan kita..lagipun Diana ni berbangsa bugis...adalah faham sikit2...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Diana..hehehe...sama la kita ek...tapi biasa laa...tapi dorang bole jugak guna bahasa melayu...

      Delete
  3. Kerja construction? Project manager ke site manager? Hhee.... Take care k...

    ReplyDelete
  4. alamak sally brurusan dgn bangla plak ekk..tak apa sbr je la ya sally

    ReplyDelete
  5. ada belajar cakap bangladesh tak? hihihi

    ReplyDelete
  6. Did they use english or malay? Suprisingly, there are some that are actually very fluent in our own language ^^

    ReplyDelete
  7. boleh belajar cakap bahasa dia ni sally..

    ReplyDelete
  8. HAHA . Klu akak tension , akak sekeh jeh bangla tu . HUHU .

    ReplyDelete
  9. appreciate ngan sapa saja kiter bekerja. baru harmoni :)

    ReplyDelete
  10. Semoga dilancarkan segalanya Sally.. :)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!