"Maaf, jangan ganggu dia!"

10:38:00 PM Sally Samsaiman 33 Comments


eh, sesuka hati je...hahaha...okay, sally gurau je...saje nak tepek gambar Yonghwa...dah takde idea nak tepek gambar sape...kang letak gambar tuan blog orang tak nak tgk...kan..? kan..?

tuu dia..betul punya merendah diri..! hahaha...Sekarang sally dalam proses nak buat final revision untuk exam pukul 9am pagi esok...mohon korang semua doakan sally dapat jawab soalan dengan tenteram, dapat ingat semua formula yang gila punya banyak...hehehe...insyaAllah...semoga korang dilimpahi nikmat dunia dan akhirat...

Sally mintak maaf kalau sepanjang sally berblog ni ada yang terkecik hati, sakit hati or terasa hati...InsyaAllah lepas habis paper sally akan jenguk korang kembali...Sally jugak mintak maaf kalau malam ni ada 2-3 orang blogger je yg sally sempat kunjungi...

ohh! lupa..! Last word!

"I love you'll..!"

-Auto Publish-

33 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

15 tanda anda gila "travel"...!

7:47:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments

Travelling bagi sesetengah orang macam satu cara untuk menghabiskan duit...hahaha...ada yang suka travel sebab nak belajar pasal culture negara orang, ada yang travel untuk sambung belajar dan tak kurang jugak yang memilih travel untuk menghilangkan tekanan dalam hidup...dalam ayat mudah, bercuti..!

tapi atau tak apa tanda-tanda yang korang ni suka travel @ melancong..? bawah ni sally senaraikan 15 tanda-tanda yang korang ni gila travel...hihihi...
  1. Korang dah tengok hampir semua episod dalam "House Hunters International" dan korang terfikir dalam kepala, kalau la korang dapat join...kemana korang akan pergi....
  2. Korang lagi excited pasal traveling lebih daripada cuti Hari Raya @ Krismas @ Chinese New Year @ Deepavali...hehe
  3. Semua ahli keluarga atau kawan korang tau yang "most wanted wishlist" korang masa birthday ialah 'Voucher penginapan bla bla bla untuk 3 hari 2 malam' atau yg sama waktu dengannya...hahaha
  4. Korang ada tabung travel macam Tabung Korea Sally -_-' (Mohon klik selalu)
  5. Bila korang nampak Peta, korang tengok macam tengok masterpiece Mona Lisa yang berharga 15 billion tu...
  6. Korang dapat merasakan yang pusing keliling dunia takkan pernah bosan malah makin menambah keinginan untuk sentiasa pergi berjalan lagi....
  7. Korang rasa pergi travel tu macam tengah sambung ambik degree @ master dekat luar negara...kan orang kata pergilah menimba ilmu sampai ke negara China...hahaha...
  8. Korang percaya yang korang takkan pernah "sesat" kat negara org...dalam ayat mudah, "Bukan sesat...jalan-jalan cari pengalaman" walaupun masa tu korang mmg sesat.
  9. Korang rasa macam membuang masa kalau tak pergi travel..Travel is like your "life routine"
  10. Korang tak kisah pun kalau orang lain tanya, "Kau reti ke speaking English @ Korea @ Jepun??"
  11. Salah satu matlamat hidup korang ialah "TRAVEL"
  12. Korang rasa travel ni umpama buku siri Harry Potter yang banyak sirinya...
  13. Korang sentiasa bermonolog sendirian, "Kan best kalau aku ada kat satu tempat yg org tak kenal aku..."
  14. Korang habiskan masa sekurang-kurangnya sejam dengan melayari blog atau tengok gambar negara-negara yang korang nak lawat.
  15. Dan yang terakhir, yang paling kronik, bila mana korang rasa nak gila dan akan mati akal kalau korang tak keluar langsung daripada tempat yang korang stay sekarang...tak kisah la keluar negara atau ke luar negeri sekali pun...
Hehehehe...yang ni apa yang sally rasa...setiap tahun at least sally akan melancong ke luar daripada Malaysia ataupun keluar daripada KL...sebab bagi sally, masa muda ni masa untuk kita berjalan, cari pengalaman dan jugak cari erti hidup sambil terkenang dalam fikiran.....

"Terlalu besar dunia ni...terlalu banyak yang nak tengok...sesungguhnya kekuasaan Allah tu tiada tandingannya...sebab hanya DIA yang mampu menyediakan dunia yang indah ni dan ruginya kalau kita tak cuba hayati keindahan alam ni..."


Korang suka travel...?

30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Less Word Sunday!

12:00:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments


Just be CAREFUL.
Be Careful on what you say that might hurt others.

28 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!