MNM - Meeting & Makan

6:00:00 PM Sally Samsaiman 32 Comments

Semalam tetiba dapat memo daripada Dato' yang kata ada meeting tergempar pagi tadi...masing-masing dah cuak dah...ingat kot kenapa ada meeting...kot ada pape hal ke kan...hehehe...rupa-rupanya Dato' saja nak buat meeting akhir tahun...saje nak tau perkembangan staff...dan kerja-kerja yang sedang berjalan...

Meeting start sharp pukul 8.45am pagi dan berakhir lebih kurang pukul 10.30am...time tu lauk still belum sampai...so, masing-masing naik la ke office balik sebab meeting room kitorang ada kat tingkat bawah...so, dalam pukul 11.30 camtu caterer sampai dan masing-masing tak mampu nak tunggu sampai pukul 1pm...hahaha...



Bos kan orang pakistan, so lauk dia mmg la nasi beriyani..hehe...ada ikan goreng, nasi bukharo ayam, dalca, kari kambing, acar timun dengan nenas dan yang paling gempak sekali, KETAM! perghhh...mmg havoc gila la makan ketam...masing-masing hilang ayu nya bila makna ketam...hikhik...


So, dalam pukul 12.30pm camtu masing-masing dah habis makan...sebelum naik sambung keja...kita ambik gambar dulu...hehe...alhamdulillah...even sakit masih ada tapi still bersyukur dengan rezeki hari ni...

p/s : Hujung tahun ni takde bonus laa..hoho...sebab bonus bulan depan!! ^_^

32 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Travelling to Busan, Korea!

3:52:00 PM Sally Samsaiman 32 Comments

Yeay! kali ni bukan mimpi...kali ni real punya...tapi malangnya ni bukan la pengalaman sally ke Busan, Korea ye...ni pengalaman kak Nadia...hahaha....actually sally baru je jumpa blog dia...or in simple word...baru tau dia ada blog sebenarnya....sadis...tapi dia bukan la blogger tegar...cuma rasanya dia nak letak tips dan juga kongsi pengalaman dia kat Korea...

 

Dalam tu ada budget kalau nak ke sana without tourist guide...kalau korang jenis yang suka berjalan sendiri tanpa terikat dengan masa la...tapi kalau takut sesat atau takut tak jengah tempat yang sepatutnya singgah...better ambik la tour guide...cuma akan jadi lebih mahal skit budget korang tu....

 

Ini semua gambar dia masa kat Busan, Korea. So, sesapa yang rasa nak tau cara, budget nak ke Busan sendiri...boleh la usha blog kak Nadia : http://nadnadine.blogspot.com/ 

p/s : Tahun depan Sally akan travel keluar dari Malaysia ... 2 Negara ..  Nak cuba teka..?

32 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bila Asthma Menyerang.

1:09:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Semalam, the whole day rasa kepala berat sangat...ingatkan migraine sebab masa lunch tu tak sempat nak makan...tapi mmg sakit sangat kepala...rasa macam saluran darah kat kepala tu blocking...Mata pun rasa kabur...ingatkan sebab terlalu lama memandang komputer...

Google's

Balik dari keja mmg rasa makin sakit kepala, makin sakit dada..so, sally assume sebab penat...Sally pun tido la kejap dengan harapan rasa sakit tu kurang...tapi meleset...Sally kena asthma malam tadi...sebab dah lama tak kena asthma...nasib baik la inhaler ada kat rumah...nak kejut ibu dgn abang macam tak sampai hati...sebab masing-masing dah nyenyak tido...so, solution nya...ambik minyak angin letak banyak-banyak kat dada...pastu sedut inhaler....


Alhamdulillah dalam pukul 1am camtu boleh jugak tido even penat menahan sakit...so, bangun pagi pun agak lewat tadi...nasib sempat nak g kerja...sebab hari ni ada meeting...so, tak boleh nak MC or cuti....Ini pun baru sempat nak online...sebab baru hbs meeting....

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!