Testing.

5:23:00 PM Sally Samsaiman 42 Comments

Sally dalam proses nak edit blog...sebab template sebelum ni berat sikit...so, nak kasi dia ringan sikit even tuan blog dia makin lama makin berat...haha...

Memang agak busy kat office hari ni...buat pun masa lunch tadi...Ingatkan sejam sempat..tapi tak sempat rupanya...ingat nak private kan blog...tapi macam kesian pulak nanti korang nak baca...eh, ada ke yang baca...? Hikhikhik....

So, my blog is under construction...kalau jumpe, nampak benda yang tak selalunya tu...abaikan...jangan syok sgt nak klik semua benda ye sayang...hehe...

Okay...nak kasi tau tu je..hehe...


42 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Berlumba.

10:00:00 AM Sally Samsaiman 18 Comments



Zaman sekarang ni kita hidup dalam zaman manusia dan masyarakat yang sentiasa berlumba...sentiasa ingin lebih...sentiasa ingin maju...sentiasa mempunyai hasad dengki yang sangat tinggi...

jangan terkejut bila orang sebelah kau tiba-tiba beli botol air baru semata-mata nak lawan kau-- biarlah yang dia lawan tu botol air mineral je pon.

jangan terkejut bila kawan kau tiba-tiba tarik muka bila ada orang sapa mesra dengan kau-- biarpun yang tegur kau tu makcik cleaner je pon.

jangan terkejut bila tiba-tiba member kau keluar duit RM 100 untuk derma semata-mata nak lawan kau-- yang derma RM1.

jangan terkejut bila ada orang yang tolak atau potong kau jalan semata-mata menyampah tengok kau kat depan dan nak tunjuk macam mana dia jalan.

dan jangan terkejut bila satu hari, ada orang datang minta bukti kebaikan yang dia dah taburkan-- sebab nak tayang kat orang, biar dia boleh menang.

-Nasyitah Sulaiman

p/s: muhasabah diri. Kadang-kadang ada orang ingat dia kejar tu kebaikan, tapi terkadang dia lupa makna kehancuran....kehancuran yang terbina atas dasar ingin berlumba...

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!