Wedding, Melaka Trip (Part 4)

4:00:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments

  Hehehe...hopefully, ni part yang terakhir...hehe...lepas ke Jonker Walk...dah balik...dah tido...so, hari Ahad kami nak balik ke KL...huhu...tapi before that...kita berjalan la dulu..hehehe...


Adik-adik...tu menara Taming Sari ye...tapi tak g pun kesana...hahaha...ambik gambar dr dalam kereta je...sebab malas nak g sana...sure ramai orang...benci...
 

Lawatan ke A-Famosa ye adik-adik...tapi malas nak berjalan kesana...sebab nak ambik gambar je pun kan...? hehehe...patriotik sangat!


Yang pakai topi tu Syafiq...dia la yang rela hati kasi keychain kat sally...hahaha....dah puas bergambar....plan seterusnya nak mencari Asam Pedas! Melaka kan mmg terkenal dengan Asam Pedas....so, kami pun tak nak la lepaskan peluang mencari Asam Pedas....siap tanya kat Facebook kot...jumpe yang sedap...tapi ramai gila org...siap beratur nak dapat seat...mmg tak la kan nak tunggu...sebab masing-masing dah berbunyi perutnya....


Semua tempat ramai...tapi tempat yg menjadi pilihan...Asam Pedas Jr. ni....itu pun kena tunggu hampir 10 minit sebab kuah Asam Pedas tengah masak...rasa dia boleh tahan la...daripada kempunan kan...?
 

tu Asam Podeh ikan Pari...hahaha...sedap tapi agak masin pada hakikatnya...yela...asyik dok panas kuah je...makin lama makin pekat dan makin masin..hikhik...tapi syukur alhamdulillah...tak kempunan Asam Pedas Melaka yaww! Masa ni dah pukul 4 petang...baru lunch....



Lastly, bergambar bersama...siap pakai self timer kot...hahaha...
Goodbye Melaka, till we meet again...InsyaAllah!

p/s : Friends is yourself that live in different body :)

26 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wedding, Melaka Trip (Part 3)

2:24:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments


Still malam yang sama...walaupun cuaca tengah hujan renyai dan keyakinan yang tinggi Bandar Melaka tu confirm jammed, tapi masih gagah jugak ke sana...sebab kalau balik homestay pun bukan ada buat ape...nak tengok TV..? KL pun boleh tgk TV kan..?

So, jom ke Jonker Walk!



See...? mmg ramai orang kan..? yela...kan malam minggu...sure la ramai orang...tapi serius la..mmg ramai...benda pertama masa sally masuk ke Jonker Walk ni...sally terpandang satu amoi jual keychain...


Cari punya cari...there! spotted!
 

Ye...memang kemana-mana sally pergi...benda pertama sally akan cari...mesti budak biru botak ni...hehehe...Doraemon! err...lepas tu ada promotion...buy 3 free 1...kawan sally beli 3...sally ambik yg free! hahaha...kejam kan..? Sally cakap la ni sempena hadiah birthday yg lepas...dia pun surrender jela...thanks Syafiq!

Berjalan dan berjalan lagi sampai ke hujung...sally pada awalnya rasa rimas dah sebab terlalu ramai orang...pastu kawan sally panggil...

"Sally! Sally! meh la tengok benda ni...!!" - Ain

Dengan kadar kerimasan dan kemalasan yang menebal...sally ikutkan la jugak...kesian kat dia kan....


Yes! its dream catcher...hah! yang mana tengok cerita The Inheritors tu semua mesti boleh teka punya...hahahha...Sally ambik kesempatan untuk bergambar lepas mintak kebenaran amoi yang jual tu...hehe...
 

Ada banyak kaler...ada banyak design...rasa rambang mata pulak...dah la memang nak sangat beli ni...bukan sebab sally tengok The Inheritors okay, tapi sebab sally memang suka benda ni...hehehe... sally sempat update kat entry ni...tapi pakai fon kan..macam tak best sangat...


Yang besar sally pegang tu berharga RM60...memang rasa sangat tak berbaloi nak beli...dah la awak tak withdraw duit...aduhai...! yang kecik comel tu dream catchers jugak...tapi versi mini...ingat nak beli...tapi tak cantik sangat...yang kecik tu harga dia RM12 je...hehe...so, kepada peminat tegar cite The Inheritors...boleh la ke Jonker Walk kalau nak sangat beli..hahaha....



Bergambar kat depan Hard Rock Melaka...hehehe... hanya mampu bergambar...nak masuk malas, eh...tipu...macam takde motif nak masuk...even time tu ada live band...tapi bukan cnblue...eh..? hahaha....



Ni masa nak patah balik ke belakang...untuk balik ke kereta masing-masing....setiap tempat dorang nak berhenti..hahaha...gila kamera betul la budak-budak ni...aiseh...!


Say bye to Jonker Walk!

p/s : errr...ada part 4 tau...tu last part..hehe....

30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wedding, Melaka Trip (Part 2)

1:28:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Dah baca Part 1 belum..?

Yeay! lunch time lagi...alahai...seharian kerja banyak...tapi lunch time is time to joget-joget..hahaha...so, sambungan kepada Part 1 semalam...lepas je balik dr rumah pengantin....terus g check in ke homestay...sebab dah lewat petang...masing-masing belum solat lagi kan....so, homestay yang menjadi pilihan...ialah Homestay Kesidang Lia...bahagian luar dia sally tak ambik gambar...lupa....kalau nak tau klik je kat nama dia tu...

Selesai solat...mandi....watsoever tu....perut pun dah lapar balik...lepas selesai solat maghrib, kami keluar cari makan...orang kata kalau dah sampai Melaka kena pi pekena Ikan Bakar...hahaha...so, kami pun g la cari ikan bakar...niat hati nak ke Umbai...tapi ikut hati yang malas...sampai la ke kedai yang sally tak ingat nama...nampak tak berapa punya lapar diaorang..?





Itu je yang mampu ambik...serius time ni kitorang gila punya lapar...dah la lauk sampai lambat...tapi sally tak sarankan korang makan kat sini...sebab dia charge terlalu mahal...tak berbaloi dengan rasa dan kuantiti...tau tak kerang atas tu sepinggan RM12..? ada la dalam 20 ketoi je...aiseh!

Lepas makan....masih lagi tak cukup...g pulak cari buah! Durian!!! yeay!!! hahaha...




ye...budak atas ni memang gelojoh bila dapat makan durian...like seriously gelojoh..hahahaha...tu yang blk KL terus demam...siap MC bagai..hahaha....

Lepas makan durian...dorang masing-masing penat...semua pakat nak balik...tetiba tukar fikiran...why not kita g Jonker Walk..?

hehehe...cerita Jonker Walk...dalam Part 3! :)

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!