Craving for Korean foods.

10:53:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments

Terasa lama dah tak makan jeon, ttoekboki, bulgogi, kimchi jjigae, bibimbab, kimbab dgn mandoo....well, yang paling penting....kimchi....wahhhh...banyak nye benda craving tgh malam ni...ni ada tanda-tanda nak kena g serang restaurant Gomonae ni...haha...sebut nama pun dah telan air liur...
Sape rasa nak g teman sally...?? Hehe...ajak ain jela nanti..

 tetiba ada gambar JungShin pulak pegang kimchi...hahaha...nak jugak selit cnblue kan...lama dah tak cerita pasal dorang...hihi...sebut Korea je ingat CNBLUE...boleh gitu..?

Kimbab

kimchi jjigae

bibimbab

ttoekboki

Jeon

p/s : sila jangan meleleh air liur..lap..lap..hbs basah laptop tu nanti...hehehehe...eh, sally bercakap pasal diri sendiri ke..? hahaha :)

30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wedding, Melaka Trip (Part 1)

2:00:00 PM Sally Samsaiman 37 Comments

Lunch time!

Masa ni je masa terluang nak update blog..hehehe...daripada pagi lagi berkepuk-kepuk koje menunggu...hehehe...suppose kena update cerita ni on Monday, tapi kan cik sally demam..hehehe...so, biar lapuk dari tak update langsung...kan..?

Kami bergerak daripada KL pukul 10am...sally ada update dalam entry ni....

Setibanya kami...terus shoot kerumah pengantin...sebab lewat dah sampai...dah la Kamal kena jadi pengapit..hahaha...pengantin tunggu pengapit dia sampai berpeluh! sorry Wan...ni semua sebab pengapit dia yang bangun lambat!



Yang baju purple tu pengapit...hah! tu la muka pengapit yang bangun lambat! hahaha...
eh, ada dua pasangan pengantin! kitorang pun baru tau sebenarnya masa sampai tu...rupanya pengantin perempuan tu kembar dan dorang kahwin serentak...save budget katanya..hahaha...





tu la gambar pengantin...dua pasangan...tapi sally tak ingat nama kembar dia ape..hehehe...sebab kawan sally sorang je kan...so, yang kitorang tau kawan kitorang jela....best trip ni...sebab habis satu kelas ada...serius happy gila...last gather 5 tahun lepas...tapi kali ni kitorang betul-betul gather even masing-masing ada hal, ada yang kerja...ada jugak yang balik hari....kesian dorang penat....



Dari dulu lagi...kelas sally memang ada 8 orang je perempuan...serius happy gila jumpe...macam Ain tu sally selalu jumpa...yang lain jarang-jarang...syukur...syukur alhamdulillah kerana Allah bagi kesempatan ni selepas 5 tahun....


Unfortunately, yang lelaki ada 5 orang tak dapat hadir...atas masalah peribadi mereka...so tak cukup quota jugak...hehehe...tapi sebahagian pun dah bersyukur sangat! serius!


Ambik gambar dengan pengantin...ambik berkat masing-masing...hahaha...kalau nak ikutkan, Wan merupakan classmates pertama yang kahwin...alhamdulillah...dah sampai seru gamaknya...hehehe...insyaAllah lepas ni turn Fariza (tudung turquoise kat atas)



Bergambar sebelum check in ke homestay...lepas ni kemana...? tunggu entry part 2 ye sayang!

To +asha hana , +adrianna syaz dan Ika...sorry sebab tak dapat jumpe walaupun dah dekat...hehe :)

37 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!