Pasar Malam Semalam.

4:40:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments

Semalam kan...sally g pasar malam...dekat je dengan umah pun...rutin mingguan sally setiap rabu mesti akan ke pasar malam...sebab tu barang basah untuk rumah murah sikit...

Semalam bad mood sikit...entah kenapa...mungkin sebab masalah wanita kot...so, muka pun muram je...dengan ibu dengan abang sally pun sally malas nak bercakap...lebih banyak diam....

Abang sally dengan ibu g kat kat bahagian sayur..sebab sally suruh...sally rasa rimas pulak..sebab pasar malam time tu dah tengah ramai orang...sally suruh ibu g cari sayur dulu...biar sally yang cari barang basah...

Sampai depan ikan...pilih-pilih...sebab mahal..! hahaha...siap berkerut kepala dok fikir kenapa ikan mahal sangat...budak yang menjual tu pun dah stress sbb sally renung ikan dia lama sangat...

"Cuba jangan berkerut sangat muka tu..."

Sally pun terus la membebel...ikan ni mahal...ikan ni bla bla bla...siap tanya lagi...ibu nak ikan apa...mana ibu...dah macam popcorn dah mulut sally...

"Mana saya tau mak awak nak ikan apa..."

Slow je jawapan dia...eh, kenapa abang sally ber"awak-awak" pulak dgn sally...pulak tak sedar diri panggil omak sendiri "mak" instead of ibu...sekilas pandang ke kiri...

okay, bukan abang sally...

Malu dah...

Kenapa dia..? Dia yang sally cerita salam entry ni...camne la Ampang ni boleh sekecik ni jadinya...so, I just can assumed that his living around here....

Masa tu dia dengan "mak" dia kot...sebab mak dia pun tgh pilih ikan...pastu dia berlalu gitu je...sebab mak dia dah selesai pilih ikan....

Awak....nama awak sape ni..?

Kan dah melepas. Padan muka. Padan muka Sally.

http://pad3.whstatic.com/images/thumb/8/87/Know-when-You-Love-Him-or-Her-Step-1.jpg/670px-Know-when-You-Love-Him-or-Her-Step-1.jpg

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Thanks adik!

2:53:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments

Entah bila la sally mintak si kecik manis ni tolong buat header...lupa! walaupun sebenarnya sebab takde idea nak tinggal jejak kat blog dia...so, tu yang cakap camtu...

tak tau la pulak si kecik manis ni rajin nak buat header untuk kak sally dia yang pemalas ni...bukan tak boleh nak buat sendiri..tapi biasalah...awak kan busy bekerja...hahahha...


 So, what do you think..? Kalau tak nampak muka sape tu...check balik entry sally daripada bulan August sampai sekarang...nanti korang tau la dia sape...hahaha...

So, to adik Fatanah Khirizan...thanks for the header my dear...

dah tu..? tak reti nak terjah blog dia..? hehehe ^_^

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Dah tamat!

12:28:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

http://www.dramafever.com/st/img/slider/4320_MarryHimIfYouDare_Slider.jpg 

Kalau orang lain, semua busy update bila cerita drama kat TV3 habis kan..? hehehe...sally lain...sally langsung tak tengok cerita kat TV3 tu...bukan sombong...tapi sebab kena berebut TV dgn ang sally yang asyik tgk Discovery channel dan dengan ibu yang tak habis dengan sinetron dia..hehehe...

Macam yang korang tau...sally tak dapat nak tolak cinta Yonghwa...so, sally pun minat la dia....hehehe...baik punya cover kan..? Drama ketiga yang Yonghwa berlakon ialah "Marry Him If You Dare" selepas drama "You're Beautiful" dan juga "Heartstrings"...kalau yang mana selalu menonton channel KBSW dekat Astro, mesti pernah tengok cerita ni...actually kat Malaysia dia mula agak lambat...so, kat TV sekarang baru episod 8 atau 9 ... tapi dekat Korea, cerita ni dah tamat pada hari selasa lepas...

Ending agak tergantung! mungkin sebab penulis tak nak ada peminat yang sedih bila "Kim Shin" lakonan Lee Dong-Gun atau "Park See Joo" lakonan Jung Yong Hwa yang menangis bila "Na Mi Rae" lakonan Yoon Eun Hye pilih salah sorang daripada watak utama tu kan...tak kisah laa...janji semua dah tamat...lepas ni rindu la nak tgk Yonghwa berlakon lagi...

Kalau ada yang nak tengok boleh la klik kat Marry Him If You Dare .. sally ada sertakan link untuk tonton secara online...takde yang link download ek...malas nak cari..hehehe....

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!