Berdating dgn blogger kak Mia Liana

11:40:00 PM Sally Samsaiman 44 Comments

Tetiba update memalam buta kan..hahaha..macam la esok takde..hahaha..saje je nak update..sape yang tak kenal blogger femes emes kita..kak mia liana..

Esok kak mia ada seminar..so saje lepak dengan dia malam ni..gossip je keja kitorang...ada sorg lagi budak praktikal..aqhmar..hehe...tetiba jumpa macam dah kawan lama pulak...dah la Si Aqhmar tu minat tgk Running Man even dia baru nak start tengok...hahaha...semalam sally hasut dia tengok episode yang ada Yong Hwa je...hikhik....

Ni kali kedua sally jumpa dengan kak mia..serius! Mmg tak kekok langsung...borak...bebel...non stop! dah macam popcorn tengah masak dah kitorang..hihi....so, sekarang nak tido..dah penat bergelak sakan...dah penat gossip...love and hugs!!

Repost je gambar dari Insta kak mia liana
p/s : kan best kalau +Ainim Suju ada jugak...next time tau!!

44 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Repost | Bayar Sumpah ?

4:18:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Ni entry repost..hehehe...nampak tak tuan belog langsung dah takde idea nak menaip..?
SOALAN:
Saya bersumpah tidak akan kahwin selain dari kekasih saya, tetapi kekasih saya telah meninggal dunia. Macam mana nak batalkan sumpah tersebut..?

USTAZ AZHAR IDRUS:
Kena beringat supaya kita ni janganlah keterlaluan ketika bercinta. Jangan berjanji sampai bersumpah walau cinta setinggi manapun pada dia. Cukuplah sekadar berkata InsyaAllah….

Kamu kena bayar kafarah sumpah dulu la, lepas tu baru boleh kahwin dengan orang lain.

Kafarah sumpah ini adalah "saman" dari Allah SWT kerana telah melanggar sumpah kepadanya. Caranya ialah samada puasa 3 hari ataupun memberi makan 10 orang fakir miskin sehingga kenyang (nasi bungkus pun memadai) dan dengan berniat sebagai kafarah sumpah..

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hong Kong.

3:33:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

eh, apa yang Hong Kong..?

Hehehe...saje nak kasi tau Bos sally dah selamat ke Hong Kong dah...hahaha...2 minggu la incik boss pergi kesana...bos yg kedua pulak mmg jarang masuk office...Dato' pulak masuk sekali je sehari..tu pun waktu pagi before kitorang masuk office..

hehehe...bila bos takde..? apa nak buat..? nak mengulor..? ohh tidak! banyak lagi kerja nak kena buat daripada mengulor...hehehe...cuma takde la terlalu pack sgt kerja kan...sebab encik boss takde..

agak-agak ape yang bos bawak balik utk kitorang ek..?
http://www.asia-travel-notes.com/wp-content/uploads/2013/10/hong-kong-disneyland.jpg
Google's

p/s : tetiba dengki sebab incik boss kata nak g Disneyland...huwaaaaa...nak g jugak!

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!