Simple Segmen #2 by Sally Samsaiman

11:30:00 PM Sally Samsaiman 78 Comments

INI STICKY POST YE..SILA SCROLL KE BAWAH UTK ENTRY YG BARU !
Assalamualaikum...

Simple Segmen ni kali kedua sally anjurkan..yang pertama dulu masa bulan May..sebab lately ada byk benda kecik-kecik yang macam malas nak simpan..so, sally nak bg jela...Free GiveAway style..wahh~  segmen berlangsung selama 20 hari bermula 5th November 2013 - 25th November 2013 (11.30pm)

Pemilihan pemenang based on Sally and Uncle Random.
 

syarat-syarat penyertaan..
  1. Mesti Follower Blog Sally...
  2. Klik aje S,A,L,L,Y...sila la tunggu sampai hbs loading .. kalau rajin, klik sekali Nuffnang.
  3. Tulis satu entry dengan tajuk "Simple Segmen #2 by Sally Samsaiman"
  4. Dalam entry, tulis something yang menggambarkan sally, or apa-apa yang berkaitan dengan sally/blog or yang korang nak komen ke..apa-apa jelaaa..as long as ada something...
  5. Tampal banner tu dekat entry & linkkan ke entry ni.
  6. Dah ? komen link entry korang kat dalam entry ni ..

78 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

ZE:A Illusionist Concert Live in Malaysia 2014

10:08:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Kumpulan ZE:A ni mungkin tak sepopular kumpulan Infinite mahupun kumpulan EXO yang jadi kegilaan budak-budak sekarang...tapi dorang ni ada charm dorang sendiri...Terdiri daripada 9 orang penyanyi...Kevin, Kwanghee, Siwan, Junyoung, Taeheon, Heechul, Minwoo, Hyungsik dan Dongjun...pertama kali sally kenal kumpulan ni masa tengok Running Man, ada Kwanghee...so, sampai sekarang sally kenal Kwanghee je...yang lain tak...atau mungkin korang pernah tgk dia dalam drama "To The Beautiful You" berlakon si samping Choi Minho (Shinee) & Sulli f(x)..

Hwang Kwanghee
Sally secara personal, tak berapa minat pun dengan kumpulan ni...tapi ada la satu dua lagu yang sally suka dengar...contohnya macam lagu kat bawah ni...


ZE:A - Aftermath

Mama sally pun suka lagu ni...siap buat ringtone lagi kot...hahaha...mama kan suka tiru anak-anak dia....hah! lagi sorang yang sally kenal...Hyungsik...korang semua mesti tgk cerita "The Heirs" kan..? +Aefa Aerisya jangan cakap la...siap jatuh cinta kat si "Kim Tan" tu...kalau korang perasan ada satu watak nama Jo Myungsoo...hah! tu la dia Hyungsik..


So, sebenarnya nak bagi tau dorang akan datang ke Malaysia 18th January 2014...bertempat di Kenanga Whole Sale City Mall..konsert start pukul 8 malam...ni merupakan kali ketiga dorang datang ke Malaysia...kalau jadi...Sally takde la rasa nak pergi pun...saje je nak kasi tau kat korang...hehehe...korang nak tau ke..?

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

4:08:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.


Jom dapatkannya sekarang...

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

26 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

5 dalam 1

3:08:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Seperti yang sally cerita dalam entry ni...Minggu ni sally agak busy...agak padat sikit jadual atas desakan kerja dan jugak beberapa assignmnet yang sally nak kena submit by end of this week...penat tu ye...lagi-lagi bila kita buat grouping kan...nak kena ikut flow la...yang rajin cepat la kita dapat, yang malas liat tu...sakit gak la hati nak mintak dorang submit kan..? tp alhamdulillah ahli group sally okay...mungkin sebab kita kenal kot...

Kurang update entry
Buat masa seminggu ni sally akan kurang update...kalau ada pun mungkin entry auto publish atau kalau ada masa sally update...tau...

Kurang blogwalking
Kurang dan jugak mungkin tak langsung...depends on keadaan la...kalau ada pun mungkin sekadar tinggal jejak...Sorry in advance ye...
 
Simple Segmen #2 by Sally Samsaiman
Penghujung segmen tu pada malam ni pukul 11.30pm...yang mana dah join tu sally ucapkan terima kasih, yang mana belum tu...masih sempat lagi...walaupun tak seramai masa kali pertama sally anjurkan dulu...tetap bersyukur sebab ramai yang bagi sokongan..hehehe...thanks! sape yang belum join...boleh klik sini...

Senarai pemenang Simple Segmen #2 by Sally Samsaiman
Sally akan cuba update as soon as possible...kesian ek korang nanti tunggu lama...tapi sally tak janji la dalam minggu ni...tengok keadaan ye...again...Sorry in advance!
 
Yonghwa
eh? ni pun masuk sekali...hahaha...yela...korang kan masuk blog sally sebab nak cari yonghwa je kan...lagi-lagi +Anne Nurain tu...sentap tau kita cikgu! hahahaha...pasal Yonghwa dgn CNBLUE...tunggu hari rabu...surprise!
 
 okay, ni namanya entry pukal...5 dalam 1...hahaha...
 
 
 


13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!