Ahad - FULL!

5:06:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Dari pagi berada kat coffee beans untuk shoot video untuk subject mandarin...haigoo...penat melayan kerenah nak shoot...nasib baik la semua subject group dengan dorang...kalau tak..mau penat nak fikir...dorang ni racun, dorang jugak la madu masa menghadapi kehidupan sebagai pelajar e-PJJ...minggu ni ada 2 individual assignment, 2 group assignment, 1 quiz dan latihan Mandarin...have to work harder! May Allah leads us to success..InsyaAllah!!




posted from Bloggeroid

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Meeting ke Lepaking..?

4:00:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Seperti yang diberitahu dalam entry ni...sally ke kedai Burger Bakar Kaw Kaw untuk membincangkan perihal keberangkatan kitorang ke Melaka pada 7th dan 8th Disember ni...sebab kawan sekelas sally dah nak kahwin...even dia berasal daripada KL...tapi dia dan family sepakat untuk buat di Melaka, sebelah perempuan je.... jadi kami dijemput ke Melaka la...

So, orang Melaka yang nak jumpa dgn sally...bole roger-roger...hehehe...tu pun kalau nak jumpa la...so, Ika nak jumpa tak..?? hehehe....




Al kisahnya sepatutnya ramai lagi...tapi biasa la...last minute ada je masalah ... ada hal la, itu la ini la...so, end up la dengan 6 orang je...so, kami jadi wakil la...bincang semua...sebab kami kan nak tidur kat Melaka sehari...so, ada beberapa benda nak kena bincang....


Orang kata, orang Malaysia ni...buat ape pun...makan mesti ada...so, kami makan jugak la even konon "meeting" kan..? Sally tak tau kenapa sally end up makan chicken chop! serious tak paham...pergi kedai burger bakar untuk makan chicken chop..hahaha...


Overall makanan dia okay la...tapi sally lebih prefer burger bakar Abang Burn...lagi sedap lagi best kot! tetiba teringat kat meatball dia...perghh...tempting gila!


Keputusan dah ada, homestay dah confirm, duit belanja dah kumpul, duit hadiah dah decide...tinggal nak beli hadiah je...hehehe...so, hadiah ape yang sesuai nak kasi orang kawen ek..? asyik bagi set cawan, set pinggan...mmm...beli Slow Cooker okay tak..??

posted from Bloggeroid

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Belated Birthday Party.

12:30:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Kalau ikutkan...dah berlalu seminggu dah birthday...mungkin sebab masa birthday sally jatuh pada hari kakak bertunang...so, dilambatkan la....

Actually benda ni jadi hari Jumaat lepas...tapi sebab lambat nak update...ye...malas sebenarnya..hehehe...so, hari ni la baru update...rasanya tak payah update...tp macam nak update jugak...hehehe...

lately ni takde idea la nak tulis...asyik kasi entry yang merapu je kat korang...




Dah rasa ayam Crazy Crunch...sedap jugak la...tapi sprinkle gula dia sangat la tak best!
It's belated...but who cares..? hehe :)

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Drama | Baby-faced Beauty

11:33:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments

Titles:
Dongan Minyeo, Pretty Young Woman, Youthful Beauty, λ™μ•ˆλ―Έλ…€
 
Description:
The story of a 34-year-old woman who's saddled with family debt and only has a high school qualifications, but dreams of becoming a fashion designer. Her youthful appearance is her only advantage; she is mistaken for a 25-year-old university graduate and subsequently lands her dream job when she's hired by a fashion design company.

 Released: 2011

Genres: Comedy, Romance
 
Watch Baby-faced Beauty online 

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hadiah GA udah nyampei ~ (Hadiah GA dah sampai)

10:00:00 AM Sally Samsaiman 17 Comments


Masih lagi kisah jumaat lepas...sebelum balik tu receptionist ada bagi tau yang barang sally dah sampaiii...puas la fikir ape benda la yang sally beli....terlupa sebenarnya tentang hadiah GA daripada blog Hunyeda... dalam GA tersebut sally dapat sehelai cardigan...so, blk tu terus bukak parcel tu dengan rakus!


that's it! ni la cardigan tu...cantik...tapi sumpah gila tebal...kalau g sauna pun tak panas cam cardigan ni...bak kata ibu, ni kalau g Korea pakai ni elok...hehehehe...bila la masanya kita nak g Korea wahai ibu...?

Thanks to Ieda & Akmal!


posted from Bloggeroid

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bubblynotes : Bubbly Baby

12:18:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

Entah kenapa terpanggil untuk buat satu entry...bukan la entry berbayar...jauh lagi entry reviewing orang....cuma mungkin satu entry yang concern...concern seorang adik mungkin..?

Bila tengok perkataan Bubblynotes atau Bubbly Baby...mungkin ada antara korang yang kenal and mungkin jugak tak berapa kenal...so, lets meet my blogging sister, kak +Farah Waheda Wahid / Bubblynotes ..


Kak Farah sekarang dalam fasa menunggu our Bubbly Baby untuk lahir...kenapa Bubbly Baby..? itu omak ehh je yang boleh jawab...entah kenapa tertunggu jugak baby ni...mgkn sebab daripada awal dah ikut perkembangan "dia"...so, macam perasaan curious tu sangat tinggi!...weh, serius kot! Bila baca komen yang dia tinggal kat blog, tetiba perasaan curious tu makin menebal..hehe...

But lately ni sally pulak yg jadi cemas...too much things reveal...one by one...hehehe...omak Bubbly Baby pun relax...kita yang baca yang resah...hahaha...ok, frankly speaking...I am nervous...kenapa..? entah...excited kot..hahaha...tetiba macam happy nak jadi makcik..eh? tetiba pulak....

Sally nak cerita pasal pregnancy ni...sumpah tak tau pape...hahaha...kadang-kadang bila baca kat blog kak Farah pun...benda yang takde kaitan yg sally komen...nampak tak cerita dia..? Nampak tak bila budak tak fokus...

If I'm not mistaken...kak Farah akan bersalin secara "cesarean"...ataupun bukan secara normal la...kena bedah...kalau tak silap laa...daripada pembacaan....

So, sempena birthday kak Farah yang ke 30an plus-plus hari ni 24th November...eh, yeke..? Tak kisah la betul ke tak...Sally nak ucapkan, 

"Selamat Hari Lahir kak...May Allah bless you...May Allah helps you during the delivery time...semoga akak sihat, semoga Bubbly Baby sihat dan lahir dengan selamat... semoga akak sentiasa diberkati, dimurahkan rezeki...and bring me my Bubbly Baby to this world...hehehe....InsyaAllah semoga semua dugaan yang akak terima mendapat balasan di akhirat kelak...I Love You kak..."


Lots of love,
Sally Samsaiman + Yonghwa...hahahahaha....

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!