'Dulang' Girls..

12:00:00 PM Sally Samsaiman 25 Comments

Perghh...hina gila nama 'dulang' girls...panggil la bridesmaid...kan cantik sikit bunyi nye...iye idok..? Tapi kan kita ni melayu...pakai je la nama 'dulang' girls tu....hahahaha....lagipun dah memang kena bawak dulang kan...

eh, chop! kenduri sape pulak ni...? hehehe...okay...kali ni bukan la kenduri kakak sally mahupun kenduri ahli kelurga jauh sekali kenduri sally sendiri..sebab wedding kakak, insyaAllah tahun depan...

So, kenduri sape..?

Kak Nor yang pakai tudung hijau pinkish tu.
Yeay! kenduri Kak Nor...kakak kepada my very best friend, Dayah...eh? tak kenal..? Alaaa...korang cari la entry lama-lama...confirm ada dia...hehehe...sebab dia belajar kat Sandakan, so jarang-jarang la dapat jumpa dia...sedih....dia ni tempat sally simpan masalah..hehehe....Sally dengan family dayah dah macam kelurga dah...lagipun dorang sekarang tinggal 4 beradik je...jadi keluarga makin tak besar...

Sebab kat kelantan dah takde sesape...so, kak Nor decide untuk buat kenduri kat KL je...so, takde la orang boleh jadi wakil dia....Sally la jadi mangsa kena tarik....hehehe....so, tu la mukadimah kenapa sally kena jadi 'dulang' girls...


Semalam kak Nor hantar kain...dia kata nak semua 'dulang' girls dia pakai baju kain sama...hehehe...so, nak kena tempah baju la sally....so, sekarang masih terfikir nak buat baju ape..? nak buat dress ke nak buat baju kurung je ek..?

Google's
p/s : Macam sweet pulak bila pakai baju warna sama..hehehe...

25 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cara menggayakan t-shirt konsert!

10:00:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments

Aicehh...konsert mana pulak la yang sally nak pergi ni...? Well, ni entry ni merupakan entry orang patah hati sebab tak dapat g konsert Super Junior esok..hahaha...so, entry ni I dedicate kat +Ainim Suju dan kembarnya..hehehe... +Nadya Dyana pun mesti pergi jugak ni...hehehe....

Google's
Pilih t-shirt Semuanya bermula dengan pemilihan t-shirt ketika anda mahu membeli. Rahsia pada t-shirt konsert yang bagus terletak pada fabriknya. Cari t-shirt konsert yang nipis dan daripada fabrik kapas lembut. Untuk keselesaan, pilih t-shirt yang longgar sedikit. Tak pun beli je t-shirt official konsert tu nanti...hahahaha

Padankan bersama 'skirt' Jangan jadi terlalu membosankan dengan hanya menggayakan dengan jeans sahaja. Cuba gayakan dengan 'skirt'. Tapi cari la yang sesuai...jangan la pakai skirt cutting duyung tu pulak...chiffon cantik kot...boleh try ape..?

Aksesori Tak salah untuk sedikit 'over' pada anting-anting, bangle atau cincin . T-shirt konsert sudah tentu nampak biasa-biasa, jadi tidak salah. Lagi besar aksesori anda lagi bagus!

Kasut 'Sandal' atau 'sneakers' merupakan pilihan yang bagus. Jika anda seorang yang berani, boleh lah menggayakan dengan but atau 'creepers'. Kasut bertumit tinggi agak kurang sesuai dan 'ballet pumps' nampak terlalu 'girlish' , jadi elakkan ya.

Kamera
Hahahaha...yang ni out of topic...just nak ingatkan jangan lupa bawak kamera je...nanti jadi macam sally yang dalam kesedihan sebab masa g konsert CNBLUE, tak dapat nak ambik gambar...

Sadis. Sedih.

p/s : Have fun to those who are going for concert...

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!