Engagement , Birthday , 2 Years of Working Anniversary [Part 2]

8:00:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments

Engagement , Birthday , 2 Years of Working Anniversary [Part 1]

Hari ni sambung pulak...nak update banyak bnda pun takleh...sebab gambar banyak kat official photographer lagi..hehehe...so, yang mana ada dalam kamera jela sally cerita ek..?

Kisah nya 16th November 2013...tajuk berkaitan..?
  • Sister's Engagement
  • Birthday Sally
  • Kenduri doa selamat sempena sally dgn kakak dah 2 tahun bekerja.
 Dalam Part 1 tu sally dah cerita pasal Birthday...so, part 2 will be more on my sister's engagement...


This is my one and only sister....dia la kakak yang paling teruk sally pernah ada...tak pernah sayang adik dia...asyik kena pukul je...aishh...kesian kat adik....tak dapat terima kenyataan adik yang lagi "besar" dari dia asyik kena buli dgn kakak yang kecik! Hehehe...kakak sally mmg jenis tak reti expresikan perasaan sayang kat orang...tapi sally tau...dia sayang sally...hehehe....boleh baca kat entry yang ni...


Close up sikit muka bride-to-be...dah decide tarikh yang dia akan nikah tahun depan...to exact on 30th May 2014...Majlis rumah kami akan berlangsung pada 31st May 2014 dan dekat Kelantan pada 6th June 2014...In shaa Allah laa...tu perancangannya...semoga dipermudahkan....

Cantik kan adik dia..? hahaha...okay, I'm joking...

Hantaran pun tak sempat nak close up.

Abaikan tangan besar tu... ^_^



Sesi sarung cincin...serius sally tak sempat langsung nak ambik gambar..ni pun kakak ipar sally yang ambik gambar...hehehe...sally mintak dia whatsapp tadi....masa sarung cincin tu pakcik sally yang wakilkan, sebab dah takde sape nak sarungkan...nasib baik la ada pak cik sorang...sebab family kitorang mmg sangat kecik...ni adik kandung arwah papa...dia jela yang paling rapat....



Tadaaa...ni la muka orang yang bertunang tu..hehehe...tu bakal abg ipar sally, Sharul namanya..hehehe...so guys! beware! they already engaged...don't come nearer! hehehe.....

p/s : Tak sabar nak tunggu tahun depan...macam best je...! ^_^

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE SHAKE High Score Competition

4:59:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Baru je terima email daripada CNBLUE SHAKE Malaysia...


CNBLUE SHAKE ni adalah satu aplikasi yang kita boleh muat turun kat Apps Store...bagi yang pakai smartphone yang mana minat CNBLUE tu boleh la turut serta...so far sekarang ranking terbaik dipegang Indonesia...kedua Malaysia...fuhh...nak kejar dorang mmg susah kot...hahaha...gila tinggi markah dorang...


So, untuk tempoh 18th November - 31st December 2013...hadiah dia ialah limited edition Official CNBLUE Blue Moon T-Shirt! T-shirt ni la yang sally nak beli masa konsert dulu tapi lupa nak withdraw duit...aduh! takkan nak main macam orang gila kot nak menang ni..? hehehe....


Untuk maklumat lanjut, boleh g laman Official Facebook Malaysia CNBlue SHAKE

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Dream On, Dreamer!

2:17:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Berangan, Cita-cita, Pengharapan....
ada banyak benda yang selalu kita pakai...yang selalu kita ungkap bila kita nak something...

Bercita-cita ni tak salah...bahkan lagi bagus sebab kita ada perangsang untuk dapatkan sesuatu...Dengan bercita-cita ia akan menjadi satu tumpuan atau fokus dalam mendapatkan sesuatu dlm kehidupan. Seperti sebuah perjalanan, tentunya kita punyai tujuan dan lokasi yang telah telah ditetapkan. Hidup tanpa arah seperti kapal layar hilang layar. Hilang arah dan tujuan.

Dengan bercita-cita, kita akan mengetahui kekuatan dan kelemahan sendiri. Bila kita tau kelemahan dan kekuatan kita...kita akan makin senang untuk capai cita-cita... Itu merupakan pengalaman berguna untuk diri sendiri.

Sally sendiri pernah berhadapan dengan situasi bila kita tak mengetahui apa cita-cita kita. Tapi tu bukan alasan untuk cari alasan yang kita tak boleh ada cita-cita...Dulu sally nak jadi Peguam, tapi cita-cita di bantah keluarga, so I end up as Human Resources (HR) people..huhu...

Tak salah nak berangan, tak salah nak ada cita-cita...tapi biarlah yang bermakna, yang terbaik untuk diri...jangan berangan terlalu tinggi, jangan letak cita-cita yang tak mungkin dicapai atau yg tak tercapai dek akal....takut nanti kita terasa sakit bila jatuh...

7 Langkah MencapaiMatlamat / Cita-Cita Anda

p/s : Berangan nak Yonghwa masuk meminang juga sangat tidak masuk akal....Ini antara cita-cita yang tak masuk akal, tak tercapai dek akal dan antara contoh cita-cita yang.....merapu...merepek....mengarut...hahaha...

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sesi geledah blog.

11:35:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments

Morning Sunshine!

Well, Monday blues kah..? Sally tgh busy ni sebenarnya...pastu makcik +Aefa Aerisya paksa update entry baru..hahaha...boleh pulak gitu...sally kena paksa update entry..help! help!

Masa camni sally selongkar blog...cari entry yang dah siap draft...tapi hampeh! langsung takde draft...ottoke..? camne boleh takde langsung entry draft..? dah la pagi-pagi isnin ni takde idea...hehehe....

Ada je benda nak cerita...tapi kena tunggu masa tak busy kejap...sebab nak buat something pagi ni..incik boss kasi kerja banyak..hehehe...I've got heavy flu pagi ni...sebab kena hujan masa g kelas semalam...Qim park kereta jauh, so, takde payung...kitorang pun redah la berlari-lari dalam hujan...aishh...balik dah kepenatan terus tertidur...so, padahnya pagi ni selsema la...nasib baik tak demam...cuma selsema yang agak nak tercabut hidung jugak sebab bersin..hehe...

Sally menunggu hadiah bufday ni...takde pulak sampai...ish ish......eh? Korang belum pos hadiah birthday sally ek...? hahaha...okay, sally gurau je...sebab sally dpt hadiah sebenarnya...jap lagi sally update tau...

hahaha...okay, makcik +Aefa Aerisya , sally dah update.

http://www.mywallpaper.org/wp-content/uploads/2013/07/good-morning-quotes-for-her.jpg

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!