Eau Thermale Avène.

8:30:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Sape pernah dengar pasal produk Eau Thermale Avène...?

Specialist for Sensitive Skin tu tagline dia....Actually kan, sally tak pakai pun produk ni...kakak sally yang pakai...sebab muka dia muka mengada-ngada...kalau dia pakai produk yang murah or yang bukan utk sensitive skin...mesti muka dia keluar jerawat banyak...muka dia kalau jerawat...seram wooo...serius!

okay...sikit sebanyak pasal produk Avene ni...

The therapeutic use of Avène Thermal Spring Water goes back a long way, and for more than 250 years, Avène Thermal Spring Water has been recognised for its soothing and softening properties on Sensitive Skin.

The curative powers of the water were discovered by chance when a horse afflicted with severe skin rashes was cured after drinking and bathing in the water. The fame water from Avène spread far beyond the borders of France: Avène Thermal Spring Water was successfully used in treatment of severe burns after the Great Fire of Chicago in 1871. This healing power comes from Avène-les Bains (The Avène Baths) thermal spring water in southern France, which has been declared to be of public benefit in dermatology since 1874.

Avène Thermal Spring Water takes in vital minerals and trace elements as it filters through the rocks of the River Orb Valley. After a subterranean journey lasting over 40 years, the water emerges at the spring, rich in soothing and softening properties. Its well-established properties, acknowledged by numerous dermatological studies, make Avène Thermal Spring Water the ideal care for sensitive skin.

Launched in 1990 the Eau Thermale Avène skincare brand was created to capture these same healing benefits to soothe sensitive skins worldwide. Avène is widely recognized as #1 in French pharmacies among dermo-cosmetic skincare brands and also the most recommended by dermatologists and pharmacists worldwide.

Actually banyak lagi range produk dia...macam Cleanance - For Oily & Blemished Skin, Sensitive White - For Whitening, Hydrance Optimale - For Dehydrated Skin, Eluage - For Anti-Ageing, Sérénage - For Anti-Ageing, Essential Care - For Normal to Combination Skin, Complementary Care - Extra Care for Lackluster Skin, Hypersensitive - For Intolerant and Allergic Skin, Cold Cream & TriXèra Selectiose - For Dry and Very Dry Skin and Sun Protection - Sunblock.

Kenapa sally review pasal Avène..? Sebab sally curi-curi pakai kakak sally punya...sally try sekali...serius! mmg best...muka sally yang jenis berminyak ni...boleh kekal kering sampai petang...serius! even sally pakai compact powder pun...still okay..hehehe...starting from there, sally rasa nak kena tukar produk muka! Well, beauty comes with a price aite..? Actually dia gak pricy sikit...tapi worth it! satu botol pencuci muka dia range harga dalam RM 65 - RM68...tengok keadaan jugak...tapi kakak sally kata boleh tahan dalam 2 bulan jugak...jangan la tonyoh setiap 5 minit, tu sehari pun habis..hahaha....

Avène is available at selected Guardian Pharmacy, Watson's Personal Care Store, Caring Pharmacy, Sasa Cosmetics and Independant Pharmacies. So, senang je nak cari dia kan..? Tak pun boleh beli kat LAZADA.COM.MY ... tapi lagi mahal la kalau beli situ....

Untuk maklumat lanjut, boleh cikidaut dekat Official Website --> http://www.aveneusa.com/

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Terseliuh!

2:00:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Kisah jadi masa hari isnin...kan tengah excited nak audit ISO...dah la audit tu buat kat main meeting roon...main meeting room ada kat tingkat satu...sally punya tempat kat tingkat 3...takde lif okay, sebab Dato' kata kalau ada lif nnt semua orang jadi besar mcm sally...benci Dato'!!!

tapi macam malas nak cerita kat ibu sampai la semalam kaki terasa sakit sangat...sebab lepas dah terseliuh tu sally gagah berjalan ke sana-sini...seret kaki yang terseliuh tu...camne boleh terseliuh..?

Hehehe...sebab sally kan ulang-alik naik tangga bawak fail dari tingkat tiga ke tingkat satu...malas nak ulang alik banyak kali...sally bawak 5-6 fail sekaligus..hehehe...pemalas kan...

Dah berjalan dengan fail penuh tangan, tangga pun tak nampak...adeh! terkehel la kaki sbb terlangkah kurang satu tangga...hahaha..nasib baik tak jatuh....cuma terkehel masa berdiri sbb sempat berpaut kat dinding depan...


akibatnya...terseliuh la kaki saya...Sekian. Sakit. Betul sakit.


16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

First Impression..isn't valid !

11:37:00 AM Sally Samsaiman 24 Comments

First situation
"Aku tengok dia pakai selekeh, mesti dia miskin.."
"Mana kau tau..?"
"Aku tengok gaya..."

Second situation
"Aku tak suka budak tu...dengar kata dia tu sombong!"
"Kau kenal ke dia..?"
"Tak laa...aku dengar si polan dengan si minah cakap pasal budak tu..."

First impression! rasanya ramai yang selalu guna or selalu ucapkan...

First impression is a an opinion or feeling that you have about someone or something you have seen but do not know very well...

Well, sally tak suka dengan bangsa yang mengamalkan first impression...lagi-lagi kalau kita tak pernah kenal or pernah tau pasal dia...okay, let's be more specific...it's regarding someone new or the personality of a person whom you just met...

Don't ever judge a book by it's cover man....well..betul...first impression good in certain cases...tapi jangan la bila dah kenal pun, sibuk lagi teringat pasal first impression dulu...first impression is your first thought man...bukan real things pun...

http://www.indianrealestateforum.com/attachments/off-topic-forum/5652d1321767343-inspirational-quotes-first-impression.jpg 

Me?...the first impression selalu orang akan cakap...

"Sally tu sombong...dia layan orang yang baik dengan dia je..."
"Sally tu kan...dia suka kawan dengan orang yang famous je.."
"Tengok dari gaya dia, aku rasa Sally tu suka bajet macam orang kaya.."

oh people! be matured man! You didn't even know me man...Kalau tanya nama pun, confirm yang kau tau Sally je pun...and you can talk about me like you already know me for years..? hebat gila! Kau stalk aku ke..? oh Man! you make burst into big laugh!

okay, for the first impression stated...
"Sally tak sombong, try on...ask me something...and I can drag the question into whole bunch of laughter and humor...I can even give you the second "first impression"..."
"Man! sape yang famous..? Sally kawan dengan semua..including budak tadika, budak sekolah rendah, budak sekolah menengah...mana ada sally kawan dengan org famous je..? Kenal org famous pun takde....chop! jatuh cinta dengan Yonghwa, Adam Levine & Taufik Batisah tu kira tak..?"
"LOL..nak tergelak sally...pretending to be someone rich..? oh! gila kau...daripada aku pretend jadi orang kaya...baik aku bekerja keras utk betul-betul jadi kaya...cuba doakan aku kaya...genap 40 orang sebut, mau kaya betul aku!"

Benda ni sally cerita bukan untuk bangga diri or whatsoever...benda ni sally cuma nak bagitau...first impression isn't valid for long term...nanti korang jadi macam kawan-kawan sally sekarang....

"Dulu aku ingat kau sombong, padahal kau perangai gila-gila...!"
"Dulu aku tak suka kau...aku tengok kau macam kawan dengan orang yang femes je (college story), padahal semua orang kau tegur...kenapa la orang cakap kau sombong ek..?"
"Aku ingat kau suka berlagak...padahal kau mmg suka minum Starbucks... (kes addict kat coffee Starbucks pun boleh jadi first impression)"

http://quotes.lifehack.org/media/quotes/quote-Vincent-DOnofrio-its-pretty-simple-pretty-obvious-that-peoples-10406.png 

So, what is your first impression towards me..?

24 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!