Pepero Malaysia Style!

8:30:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Pernah baca entry sally pasal Pepero..? kalau belum meh baca ... (Pepero)

Hehehe...kalau yang minat Korea tu, sure tau benda ni...rasanya +Ainim Suju pun ada post kat Instagram dia pasal kenduri pepero ni, bukan la kenduri betul pun...tu cuma dia borong kat Isetan,KLCC...ada Korean Fair or something like that laa...tapi yang sally nak cerita ni pasal Pepero Malaysia Style punya!


Hahahaha...yang ni pepero yang sally punya..hahaha...dah la biskut kontot je...lebar pulak tu...langsung tak sama dengan pepero yang betul...hahaha....

Ni buat sebab banyak sangat coklat lebih masa wedding abang sally dulu..hahaha...ingat nak letak kacang, almond...tapi tak cantik...so, sally letak sprinkle je je...ini pun bukan main renyah nak buat..hahaha...


Eh, sapa nak ambik sally jadi menantu..? Sally pandai buat pepero ni..lalalalala~ 

^_^

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Fake.

4:38:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


I really dunno what to comment for the above quote mentioned...

You guys..?

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Seoul vs Jung Yonghwa

10:00:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments


Yang ni sally dapat daripada http://www.kpopstarz.com/

Incase kalau korang pun minat Yonghwa, ni antara tempat yang korang boleh lawati kalau berkesempatan ke Seoul, Korea...sape yang dah pergi, jangan komen...nanti Sally jealous...hahahaha....

Kepada yang dah pernah menonton drama "You're Beautiful", "Heartstrings" dan yang tgh menonton "Marry Him If You Dare"...ataupun yang ikut perkembangan "We Got Married" version Yonghwa & Seo Hyun...mesti pernah perasan beberapa tempat kat bawah ni....

Drama "Heartstrings"
The Seoul Institute of Art School

The Seoul Institute of Art School ni ialah tempat utama dalam drama Heartstrings...kalau nak kesini...The school campus is located at Gyeonggi-do Ansan-si Danwon-gu Gojan-dong 640. For more information, call +82 31-412-7100 or visit www.seoularts.ac.kr.

Ms Lee Cafe
Or you could visit the Miss Lee Café in Insadong, where Yonghwa and Seohyun, the youngest member of SNSD filmed an episode of "We Got Married." You can try the jujube latte that Jung Yong Hwa thought tasted like medicine and see if you agree. The cafe is famous for its traditional sweets, such as frozen persimmon, but they also serve tasty lunchboxes.

It's in the GS25 Building. Seoul, Jongno-gu, Gwanhoon-dong, 144 St, 2nd Floor..Take the subway to Anguk Station, leave via Exit 6. Walk straight until you saw GS25 on your left, which is the entrance into the shopping district of Insadong. The official website is www.missleecafe.com but its in Korean language without any Malay/English translation. (Kalau tak silap sally, Ms Lee Cafe ni ada featured jugak dalam Running Man, tapi tak ingat episod yang mana)


FNC Entertainment
Yang mana kenal CNBLUE, FT Island, AOA, dan yang terbaru N-Flying mesti tau mereka ni bernaung di bawah agensi yang dikenali sebagai FNC Entertainment dan agensi dorang dibuka kepada umum...kalau masa kita pergi tu terserempak dengan mana-mana artis, rezeki laa...kalau tak...sengeh jelaa...ohh! FNC Entertainment punya bangunan pejabat ni menang sebagai "Beautiful City" award dalam pemilihan semasa The 6th Annual Beautiful Building Exhibition. Kalau nak pergi ke bangunan pejabat FNC Entertainment ni...boleh rujuk bawah ni...

Located at 111, Cheongdam-dong, Gangnam-gu. Take the Bundang Line subway to Apgujeong Rodeo station, Exit 2. Since it's a long walk, take either bus 140, 240, 362, 3219 or 4212 to the Prima Hotel Station, go left, take your first right and then walk straight through three cross streets. It's on your right.

Lastly, kalau yang menonton "Marry Him If You Dare"....boleh usha kat entry ni untuk tempat-tempat yang dorang berlakon dalam drama tu...starting kat tempat first dorang jumpa, The Shilla Hotel dekat Jeju Island...dan YBS yang sebenarnya KBS punya ibu pejabat...

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!