Mengidam.

10:23:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Pernah tak rasa macam nak makan..nak sangat...yang betul-betul nak...hah! yang macam ibu-ibu mengandung selalu mengidam...nak makan tu la nak makan ni la...kan..? pernah tak rasa...??

Sally sedang menghadapinya sekarang......tetiba sally teringan sangat nak makan....

Google's
Serius! sally teringin gila...senang je nak masak, tapi sally tak nak yang sendiri masak...nak yang beli punya...nak yang jual macam dekat Bandung, Indonesia...yang macam dalam sinetron yang tengok hari-hari tu....adoi!!! camne ni....?? mana nak cari bakso malam-malam ni....aishhh!

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Twenty Days GA By Syiera Firdaus

9:15:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

Actually lama dah sally janji dengan Syiera, tapi hari ni baru berkesempatan nak join...nasib baik la belum tarikh tamat..hihihi...korang nak join, klik banner macam biasa...


4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Solat jangan menyerupai ........

8:29:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

wahhh...feeling blue tak masuk blog sally..? pagi tadi suddenly tak boleh bukak blog, tak tau kenapa...ok, mukadimah lari topik..hikhik...so, jom tengok satu artikel yang sally jumpe..harap boleh jadi panduan...insyaAllah...

Nabi Muhammad SAW tak bagi kita menyerupai 3 ekor haiwan ketika kita kerjakan solat :-

i) Anjing
-Ketika sujud, jangan kita meletakkan siku kita rapat ke tanah kerana itu menyerupai anjing.

ii) Burung mematuk.
-Ketika melakukan yang rukun, jangan kita buat secara laju (tanpa toma'ninah).
Contoh, bila kita sujud terlalu cepat maka itu menyerupai burung sedang mematuk.

iii) Unta sedang bangun.
-Ketika kita nak bangun dari sujud, jangan kita bangun dengan punggung dulu sebab itu menyerupai unta yg sedang nak bangun.

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ehem ehem...

3:18:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Currently blog under construction...tapi sally tak private kan...malas nak tukar setting...hahaha....so, sape yang masuk nampak serabai, selekeh, serabut blog ni...baikan je laaa..ye...

sekejap je...sebab ada problem sikit la blog sally...sally tak boleh bukak...aishh!

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Give Up.

10:34:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!