A Man, A Lovers.

8:00:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

I'll stay,
I'll stay there, 
A place from where I can reach her any time she holds out her hand,
A place from where I can visit her any time she calls for me,
I'll stay there without changing,
Because I love her.

Because she was the one I chose,
Even the pain made me happy,
If she looks back at me just once,
I'm happy with that.

Until someone come to watch over her for me,
I'll stay by her side for the time being,
Because this is a love where I'm just happy to gaze at her,
I don't need anything in return,
So that she can lean on me and rest any time,
Even if she leaves me without saying goodbye,
I'll let her go and saying thanks.

#Wishing that one day, I will blessed with this kind of man by my side and I'll be the same way as him...


12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

My lovers sending his gift from Busan,Korea!

2:26:00 PM Sally Samsaiman 25 Comments

A short conversation dengan my lovely senior, Kak Nadia yang baru balik dari bercuti kat Busan, Korea. Kak Nadia ni setiap tahun g Korea..InsyaAllah kalau ada peluang, ada rezeki, sally akan g Korea dengan dia tahun depan..tu pun kalau cukup duit laa...hehehe....ni sally copy je sebab malas nak print screen chatting semalam....

Nadia : Adk sally.. Akk da belikan kalendar cnblue tuk awk ye.. Nnt gtaula care nk tuntut cne..
Sally : yeay! thanks akak!!!!!!
Nadia : Welcome.. Nk akk poslaju ke or nk bg hand by hand? 
Sally : akak nk jmpe sally ke..? mana lg senang..? kang kalau pos akak nk kena byr lg...akak dah blk KL ke..?
Nadia : Area kl la.. Mid ke.. Mne2 la.. Bru je smpi.. Ade kat lcct lg ni tggu org amik.. 
Sally : hehehe...bilanya nak jumpe..? 
Nadia : Ble2 pon bleh.. Xde mslh..Tgk klu ari tu xde pape hal okla..
Sally : ohh..tetiba mcm jmpe akak semata nk ambik brg pulak..hikhikhikhik 
Nadia : Ahahaha xdela.. Kebetulan teringat sally ble tgk cnblue.. Hehe..
Sally : kalau pos biasa berat sangat ke kak..?
Nadia : Brt gk la sbb ni kalendar meja.. Kulit keras tu.. 
Sally : 2013 ke 2014..? hikhik...ohh camtu kena jmpe dgn akak jugak laa... 
Nadia : Of coz la 2014.. Ahaha.. Haa la kot.. 
Sally : hihi...yeay! 2014!! ttbe excited.. :) 
Nadia : Ahaha nnt gtaula ble nk jmpe.. 
Sally : okay! thanks akak!!!

kak Nadia dekat Gyeongsangnam-do, South Korea
Hehehe...kiranya bukan la CNBLUE yang hantar hadiah daripada Korea, kak Nadia yang beli untuk sally..hehehe...saje je nak pancing korang..hihi...terubat jugak peristiwa makan hati sally sebab tak jumpe cnblue kat Jakarta last weekend...hehehe...bila ek nak g jumpe kak Nadia..? rasa macam nak g jumpe sekarang jugak..hehehe...so, tahun depan, atas meja ada kalender CNBLUE sepanjang tahun! mmg confirm penuh semangat..hahaha...ohh 2014...datang la cepat!!!! 
nanti sally dah ambik gambar, sally kasi korang tengok ek...

^_^

25 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pengambilan Pelajar Baru Program Sarjana Muda (e-PJJ & PLK) Sesi Mac 2014

12:36:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Sebagai pelajar e-PJJ di UiTM Shah Alam...sally dengan berbaik hatinya nak kongsi dengan korang..hehehe...kepada yang bekerja dan tengah berfikir nak sambung belajar ke peringkat Ijazah, dan berminat nak masuk UiTM..boleh la tengok kat sini....even bekerja, jangan jadikan alasan untuk kita tak kejar cita-cita kita.... tengok macam kak +Mia Liana , abang +Eraz Fadli dah berkeluarga pun masih lagi belajar sampai kat peringkat Master! kagum kot dengan dorang...


Walaupun untuk sesi Mac 2014, UiTM mmg buka awal untuk permohonan...mmg sangat awal berbanding dengan universiti lain ... UiTM ni mmg unik sikit..konon nak lain daripada orang..hehehe...

Permohonan mengikuti Program Sarjana Muda iNED(e-PJJ & PLK) Sesi Kemasukan Mac 2014 telah dibuka. Permohonan boleh dibuat melalui atas talian (online).

Klik disini ---->> Permohonan Online Ijazah Sarjana Muda Sesi Kemasukan Mac 2014

Tarikh tutup permohonan adalah pada 22 November 2013 (Jumaat) dan tarikh akhir penerimaan borang permohonan & dokumen sokongan adalah pada 27 November 2013 (Rabu).

Senarai program yang ditawarkan oleh UiTM boleh check direct dekat laman web INED
http://www.ined.uitm.edu.my/


Sape yang mohon UiTM nanti, sila pastikan panggil sally senior...hahahaha.. *angkat angkat kening

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

ISO mood this full weekend!

8:00:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Starting this weekend kena full attention kat ISO Presentation and audit ISO minggu depan...adeh la...bosan betul dengan benda ni...dah tahun yang ketiga dah....mmm...nasib baik Quality Manual ni pakai yang tahun lepas...cuma ade sikit je nak tukar kat Quality Procedure! Hopefully, semuanya berjalan dengan baik...


Happy Tuesday guys! Love & Hugs!

^_^

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!