Bila mana mood kelaut..!!

9:40:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Ye...sekarang ni tgh berlangsung konsert CNBLUE kat Jakarta, terpaksa la tak bukak facebook sebab terlalu ramai BOICE Indonesia yang update pasal konsert...every single minutes ada update daripada dorang...aishhh...mendatangkan kecemburuan yang membuak-buak dalam diri...so, sebagai langkah keselamatan...log out je facebook tu..korang yang nak tau update pasal konsert tu boleh la cari #BMJKT dekat facebook or twitter...if nak tau laa...hehehe...tapi jgn update kat sally...

Mood nak study mmg kelaut, nasib baik assignment yang due minggu depan dah siap...so,next week boleh concentrate kat presentation ISO....nak jugak study sebab minggu depan full dengan test and quiz...pasal tu siapkan assignment awal-awal...

So, nak habiskan sisa-sisa malam ni, sally marathon Running Man...dah tak tau nak buat ape...kalau tgk drama kang, tak boleh berhenti...esok dah la ada SEDA Malaysia Open Day Blogger Workshop... hehehe...kena bangun pagi la kita....esok berdating-dating dengan +Ainim Suju , kalau berpeluang dapat la jumpe kak +Mia Liana  sekali...weee~ nervous yet excited!

So, sebab mood kelaut..nah gambar sally kat laut! 


err...dengan Yong Hwa sekali ke laut...


Hopefully esok tak bangun lambat la...Sally nak sambung tengok Running Man...Good Night peeps! Have a nice dream! Love & Hugs.

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tips cari Jodoh

3:16:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

eh, tetiba sally kasi tips cari jodoh kan..hahaha...sesapa yang dalam proses mencari tu, meh la kita tgk jom...tips ni sally ambik daripada Prof. Dr. Muhaya...

Prof kata....nak cari jodoh ni ikut la gerak hati sbb pada pendapat beliau, gerak hati tu one of cara Allah nak kasi hidayah tentangnya...Tiga sifat orang yang berkualiti yang perlu kita ambil tahu...dalam mencari jodoh...

  • Dengan Allah dia bertaqwa
  • Dengan manusia dia berakhlak
  • Semasa dia bekerja, dia itqan iaitu membuat kerja dengan sepenuh perhatian dan sebaik-baiknya..

Jangan terpikat kepada sesuatu benda yang ada pada dirinya, contoh : muka yang kacak, tutur bahasa yang romantik, duit yang banyak or kereta besar sebab tu semua pinjaman daripada Allah and boleh kena tarik bila-bila masa je...so, nak cari pasangan...tengok balik 3 sifat yang kat atas tu...

Bear that in mind sally, jangan dok asyik gila kat Jung Yong Hwa je...

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE | CNBlue Blue Moon World Tour in Jakarta (Edisi Sally Makan Hati)

9:30:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Sila la faham yang tuan blog masih lagi tgh meratapi ketidakberadaan beliau di Jakarta sekarang untuk jumpe cinta hati dia yang berempat tu....terutama si Yong Hwa....ye...dia makan hati sejak kelmarin lagi sampai la hari ni yakni hari kejadian...

huwaaaa....hari ni 19th October....Sally ada kat office, CNBLUE pulak ada kat Jakarta...huwaaaaa....sally nak g jumpe dorang....Sally nak g konsert dorang lagi sekali...waaa...kita rindu kat dorang berempat tu...serius!

ok, sally behave yourself...


Silly Sally...ingat Jakarta tu macam ulang alik KLCC-Ampang ke..? Jauh sally ye...siap kena naik flight....walaupun dalam peta boleh ukur sejengkal je guna jari...tapi pada hakikatnya tersangatlah jauh...takpe laa sally...kan dah jumpe masa kat Malaysia dulu...ish ish...jangan sedih ye...Nanti mana tau dorang datang Malaysia lagi sekali kan...*sedapkan hati sendiri...


Sally nak g sorok bawah meja kejap, nak nanges..korang jangan pujuk sally...tiada gunanya...hahahaha...sila terima kenyataan yang sally akan meroyan selagi dorang tak balik Korea...

Happy Saturday peeps!! ^_^
Jung Yong Hwa in Samsung events in Jakarta yesterday.

p/s : tetiba terfikir..ni blog Sally ke blog official CNBLUE..?
-___-''

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!