Slot Mutiara Hati TV9 | Saranghae I Love You

8:00:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Rutin harian sally setiap hari balik kerja je...mesti layan cerita sinetron kat TV9 lepas tu sambung pulak kat Astro Ria...nak buat macam mana...kat rumah TV ada satu je...so, kena layankan ibu....dia kan duduk rumah...so, habis semua cerita kat TV tu dia nak khatamkan...hehehe


Semalam, cerita Binar Bening Berlian dah habis and digantikan dengan drama baru...tapi yang best nya cerita ni kombinasi sinetron Indonesia dan jugak KOREA! yeay!! mmg best sebab ada la pelakon Korea even tak terlalu banyak scene pun kan...

Bawah ni sally sertakan sinopsis cerita ni ek...drama ni di lakonkan pada tahun 2012


Drama "Saranghae I Love You" menceritakan tentang kisah Young Min (Tim Hwang), anak kepada Kim San, seorang pengusaha terkenal di Korea. Kim San memiliki sahabat sekaligus rakan perniagaan Harno, yang merupakan ayah kepada Dewi dan Ayu (Revalina S. Temat).

Ibu Young Min meninggal di Bali dan Ayah Young Min menganggap beliau curang kerana ada yang menghantar gambar ibunya bersama seorang lelaki di Bali. Setelah 6 tahun berlalu, Young Min yang juga artis terkenal di Korea berkesempatan mengunjungi Indonesia untuk urusan perniagaan ayahnya. Sebenarnya, Young Min hendak menggunakan kunjungannya ke Indonesia untuk menyelidiki penyebab kematian ibunya kerana dia tidak percaya ibunya sanggup mengkhianati dan curang kepada ayahnya.

Young Min lalu pura-pura hilang dan menuju ke Bali untuk mengungkap misteri ini. Dalam persembunyiannya di Bali, Young Min bertemu dengan Ayu. Keduanya sering bertengkar namun seiring waktu, mereka saling jatuh cinta. Sementara konflik demi konflik terus terjadi sampai kunci utama dari kematian ibu Young Min terungkap.

Drama Saranghae, I Love You merupakan kerjasama budaya antara kedua negara Indonesia dan Korea Selatan. Selain Tim Hwang dan Revalina S Tmat, beberapa artis lain turut menjayakan drama ini diantaranya Geum Dan Bi, Rini Yulianti, Richard Kwon, Rudy Salam, Ronald Gustav, Mike Lucok, dan Anna Tarigan.


AUTO PUBLISH

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Busy & I'm Sorry!

4:44:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Ye...sally tau ni semua alasan lapuk kan...korang pun mesti la penat dengar statement sally yang busy kalah Perdana Menteri ni kan...tapi percayalah...sally mmg sangat busy...nak blogwalking or nak tinggal jejak pun bukan main susah...

Entry kebanyakkan sally dah buat auto publish since semalam...dah settle account sekarang sally kena focus on ISO Presentation pulak minggu depan...aishhh...mmg penat bila kena buat kerja untuk 2 orang...nasib baik tempat QS dah ada yang ganti...bukan la ganti pun...kakak tu masuk balik..hihi...

I do feel tired...malam ni pun mungkin sally tak dapat nak blog-walking...I've got few assignment that really need my attention...I've already abandoned my study for past few weeks....I really need to catch up very fast! I meant like super-duper-really fast...

http://unveiledwife.com/wp-content/uploads/2012/01/sorry-650x650.jpg

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

2:30:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments


In every girls, there's always a spot in her heart, where she keeps all her secret..

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Drama | Marry Him If You Dare

11:50:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments



SYNOPSIS
Set in the world of television broadcasting, Na Mi-rae travels back in time to prevent her 32-year-old self from marrying news anchor Kim Shin, thus sending her past self down a different path and enabling her to pursue the things she really wanted in life.
http://images.kdramastars.com/data/images/full/27569/marry-him-if-you-dare.jpg?w=600

Watch Online : Marry Him If You Dare

    10 Orang Sayang Sally!:

    Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

    Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

    Making a life or Living a life..?

    11:20:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments

    Making a life - Membina hidup
    Living a life - Menikmati hidup

    Making a life ialah orang yang bekerja untuk mencari duit buat bayar hutang dan hidup dengan cukup makan, Living a life pulak, orang yang menikmati kehidupan dia...semua benda yang dilakukan akan timbul perasaan seronok sebab mereka mencari makna dalam setiap perkara yang dilakukan...

    Actually, semua orang kan berhak untuk jadi kaya, jadi orang yang berjaya dan dapat kebahagiaan...So, siapa yang nak bahagia, pastikan orang lain jugak bahagia...means kita tak boleh la ada hasad dengki kepada orang lain...setiap orang ada rezeki yang berbeza yang Allah dah tentukan...

    Orang yang hebat takkan biarkan persekitaran mengubah kehidupan dia... 

    so, are we making a life or living a life..??

    3 Orang Sayang Sally!:

    Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

    Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

    Wordless Wednesday!

    9:30:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments




    11 Orang Sayang Sally!:

    Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

    Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!