Si Pak Janggut yg gedik!

8:43:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments


benci betul tengok budak ni...saje je dia buat muka comel dia tu...dah la gemuk...pastu duduk tersadai macam tu...hahaha...budak baru lepas makan mmg gini....makan..makan...makan....aishhh...ikut perangai sape la suka makan ni..?

haip! jangan nak kata ikut perangai sally ek!!


23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

He's now is not avoidable.

4:57:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments


What to do...? He's now is not avoidable...huwaaaa.. I can't accept that I should looked at him every single time in my day...huwwaaaaa...I'm currently kind of obsessing him already...what to do..Every time I opened my eyes..the only thing that I can see is him..only him....help me guys! help!!


Apa..? apa..? nak cakap sally meroyan tengok Yong Hwa la tu..eh, tolong sikit...sally meroyan tengok si biru ni...huwaaa...besarnya dia...mana nak cari ni..? siapa nak beli untuk sally...?? mintak tolong +Akmal Halim beli dekat Jepun boleh tak...?? huwaaaa....Sally nak doraemon ni....nak! nak!! 
*hentak hentak kaki sampai roboh rumah

p/s : Motif guna gambar Yong Hwa atas tu..? hahaha ^_^

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Etika berfesyen : Edisi Perempuan ke Pejabat

2:19:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Kebanyakkan kita kan bekerja kan...yang suri rumah pun boleh jugak baca..hehehe...Sally bukan la Fashion Goddess...just nak kongsi je...alhamdulillah la kat office sally mostly yang perempuan muslim...so, takde la yang pakai pelik-pelik...tapi macam kawan sally cakap...dia lelaki....dia kalau kat office kena banyak beristighfar..hehehe..tau kan kenapa...?

Memakai alat solek dengan tebal
Kepada wanita yang suka bermekap elakkan dari bermekap tebal kerana jika terlalu tebal ianya bukan mencantikan tetapi kelihatan pelik dan bukannya kecantikan semulajadi. Sebaiknya guna solekan yang nipis . Selain itu, pemakaian pembayang mata seperti 'eye shadow', warna lipstick tidak perlu terlalu terang dan menonjol sehingga membuatkan anda menjadi seperti badut. Elakkan penggunaan mekap yang keterlaluan bukan seperti anda nak pergi ke pejabat tetapi kelihatan seperti anda nak pergi parti.

Elakkan dari memakai pakaian telalu seksi
Memakai pakaian seksi yang menjolok mata seperti mendedahkan lurah dada boleh merosakkan imej profesional dan tidak sesuai untuk persekitaran profesional.Nanti kalau kena sexual harassment kat office nak salahkan siapa..? huhu....

Pakai pakaian yang sesuai untuk badan anda
Pilihlah pakaian yang mengikut etika tempat kerja anda dan mengikut standard yang telah ditetapkan kerana sekiranya tidak mengikut garis panduan itu menunjukan anda seorang yang tidak berdisplin yang mana sekaligus menunjukkan imej anda yang tidak tahu bergaya.
Elakkan dari memakai aksesori yang berlebihan
Tidak salah untuk bergaya lebih ke tempat kerja tapi haruslah bersesuaian seperti tidak memakai aksesori yang aneh dan ganjil kerana ianya akan membuat anda menjadi perhatian rakan sekerja dan untuk pemakaian kasut sebaiknya tidaklah memakai selipar kerana ia tidak melambangkan professionalism anda itu sendiri.

Kita ni berpakaian, biar la kalau orang kata baju dah lama atau ketinggalan zaman...jangan kita berpakaian macam manusia di akhir zaman...

^_^

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mochi.

10:30:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments

Mochi...ape benda pulak ni kan..? hehehe....

Mochi is Japanese rice cake made of mochigome, a short-grain japonica glutinous rice. The rice is pounded into paste and molded into the desired shape. In Japan it is traditionally made in a ceremony called mochitsuki. While also eaten year-round, mochi is a traditional food for the Japanese New Year and is commonly sold and eaten during that time. Mochi is called môa-chî (麻糬) in Taiwan.
Mochi is a multicomponent food consisting of polysaccharides, lipids, protein and water. Mochi has a heterogeneous structure of amylopectin gel, starch grains and air bubbles. This rice is characterized by its lack of amylose in starch and is derived from short or medium japonica rices. The protein concentration of the rice is a bit higher than normal short-grain rice and the two also differ in amylose content. In mochi rice, the amylose content is negligible which results in the soft gel consistency of mochi.
Masa sally sekolah menengah dulu...banyak jual...ada macam-macam perisa time tu...sekarang dah takde...last sally makan masa sally form 3 kot dekat Genting Highlands....tu last sally makan...tapi sekarang sally boleh makan lagi...sebab.....
Jenama Sweetie dah keluarkan mochi...woah...happy even harga dia mahal gila kan...aishhh...tapi bila teringin sally tetap jugak akan beli...suka! suka! suka! Korang pernah makan mochi tak...? cuba la rasa kalau jumpa...sedap...ada 5 perisa semuanya.... favorite sally "Pandan Kacang"....

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Morning! ^_^

9:00:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Happy Tuesday Morning!!

Hello Kitty sangat kan....actually dah lama dah dapat cawan ni...since last year punya birthday lagi...almost a year dah kot...sayang nak pakai sebenarnya...sbb comel sangat...tapi rasa mcm takde motif pulak simpan dia lama-lama...so, rasmi kan dia hari ni...weee~

Today, again with caffeine...hopefully tak migraine la...insyaAllah

korang breakfast ape pagi ni...?

Selamat bekerja, Selamat ke sekolah, Selamat ke kelas...selamat la semuanya ye...

^_^

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!