Hancur hatiku, mengenang dikau...

11:22:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Lalalala...~ tajuk tu kan...hah! tu tajuk orang tengah makan hati...tau tak makan hati..? makan hati sebab tengok Yong Hwa curang dengan perempuan lain....huwaaaaa....


Heartstrings, drama kedua lakonan Yong Hwa...masa ni tahun 2011...huwaaaa...sally jealous...jealous sangat....dengki tau!

dah tau jealous buat ape tengok...?

alaaaa....langsung tak kasi sokongan tau korang ni...hehehe...hehe...takde la sedih sangat pun...tengok Yong Hwa pun dah tersengeh sorang-sorang...apatah lagi tgk dia berlakon...mau mimpi jadi perempuan sebelah tu...okay, jangan marah...sally tgh meroyan...hihi...

Good Night!! ^_^

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hijab.

8:30:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

























Sally tertarik dengan perkongsian ni masa ada kawan sally share kat Facebook tapi tak tau pulak daripada mana dia dapat...hopefully ada kebaikkan yang boleh kita ambil daripada cartoon ni...

p/s : Mood muhasabah diri ^_^

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sally VS kakak = Mama..?

4:44:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Hehehe..tak paham equation atas tu..? sally pun tak faham..hahahaha....meh sally nak story meh...


ceritanya bermula bila kakak sally minat gila tengok "We Got Married" (WGM), one of variety show yang popular kat Korea...mulanya sally je yang tengok tu pon sebab nak tengok Yong Hwa tapi sebab dalam WGM ni ada banyak couple, so kakak sally pun dah terjebak sama...tapi dia tak nak tengok yang Yong Hwa punya...sally pun tak tau kenapa la kakak sally anti betul dengan Yong Hwa..hahaha...

So, sebab incident tu...kitorang akan argue kenapa minat Yong Hwa and kenapa dia minat Nickhun...hahaha...takde la sampai tarik-tarik rambut...saje gurau-gurau je...tapi yg part tak boleh tahan bila mama yang lagakan kitorang...hahaha...mama pulak jenis semua yang kitorang minat dia nak minat jugak...dia cakap Nickhun handsome tapi Yong Hwa cute...dah macam lalang dah mama sally ni..hehehe....


So, weekend kitorang berlalu dengan bergaduh "pakwe" sape yang lagi handsome and yg lagi super perfect la kononnya...mama pulak kejap minat Nichkun, kejap lagi tetiba Yong Hwa pulak yg dia minat...hihi...ye..mama sally mmg perangai dia comel gitu...sekarang dia pulak yang gila tengok WGM..hahaha...yang balanya, sally yang kena download utk dia...sadis!!


So, bila setiap kali kitorang bukak video klip kumpulan 2PM kat TV mama, mula la sally api-apikan kakak sally, lagi-lagi kalau ada scene yang romantik Nickhun...bila tengok video CNBLUE, sebaliknya la...hehehe...mmg hari-hari weekend kitorang berlalu dengan happy....tapi sally still lg dengan Yong Hwa...never turning back!! even terpaksa akui Nickhun mmg handsome...opppsss!!!

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bride to Be #3

4:14:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Entry ni tak banyak gambar...sebab sally malas nak ambik gambar...hahaha....sorry! sebab 3 hari sally tak blogging kan...hah! ambik la entry yg duduk dalam draft kepala ni sementara masih ingat....

Hari Sabtu, 5th October.
Hari sabtu , hari sally, mama, kakak n kakak ipar sally bermula dengan pergi ke Semua House, Masjid India untuk pick up baju tunang dia...muka tu terpaksa la cover..dia kata nanti tak surprise...hahaha...macam la ade kawan dia yang baca blog sally...hahaha...kain tu kitorang beli masa kat Bandung, Indonesia...
Lepas dah pick up baju dia, cari shawal untuk dia pakai pulak...berjalan la sepanjang Masjid India tu untuk cari..hehehe...nasib baik ada yang berkenan kat mata dia...dia dah la jenis cerewet..tapi tak secerewet bakal abg ipar sally la...hahaha...

Lepas tu cari bunga utk pelamin dia...and g cari kain untuk alas kerusi dia, kan sally yang kena design pelamin dia nanti...huwaaa...penat gila hari tu...sampai rumah dah pukul 8.30 malam...keluar pagi-pagi lagi...hehehe...tapi takpelaa...layankan aje dapat kakak camni...
^_^

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The lucky 999th Followers

3:30:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Sally perasan follower sally yang ke 999 ni masa hari sabtu pagi kalau tak silap...tapi sebab time tu sally ada kat rumah mama and lupa bawak broadband...internet kat umah mama pulak manjang rosak je...TM pun orang call langsung takde tindakan! banned diaaa..huh!!

eh, lari topik...

Ni follower sally yang ke 999...actually sally mmg dah terniat nak buat entry kalau dapat capai 999 ni...bukan sebab nak membangga diri atau ape...cuma nak jadikan ingatan di belakang hari je...follower sally yang ke 777 pun sally ada review...>SINI<
Sally suka tgk nombor yg cantik-cantik..hehehe....oh, back to topic...my lucky 999th follower ialah :
  • Sharifah Shima Syed Omar
  • student at Universiti Tun Abdul Razak
  • tak single ye kawan-kawan..hahaha
  • blog : Shima Omar 
Dah ada copyright pon sally curi jugak...sorry!!!

Cantikkan dia...? macam ada darah kacukan Arab...sally belum dapat selidik lagi tuannye camne...sebab sally tak boleh follow blog dia....huwaaaa...tak tau kenapa!!! sedihnya...nak follow Google+ dia pun tak boleh....kenapa ek..? takpelaa...korang la tolong follow dia bg pihak sally...okay..?

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE | CNBLUE Documentary movie!

2:27:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Band CNBLUE's first documentary film, 'The Story of CNBLUE: NEVER STOP', will be airing in theaters all across Japan. CNBLUE announced the airing of their film at their special event in Tokyo for their concert DVD release.
They announced that the launching date for the film would be January 17th, 2014.

"the movie will include members private life as well, concert scenes, interviews etc"
"there will be a scene taken from their house in the movie during the recording was Jung Shin turn in cooking. he said, "I did my best at that time.."

Jong Hyun mentioned recording of movie in their house was really opened. He said he showed everything!!

This film will focus on CNBLUE's behind-the-scene footage from their personal life, world tour and other promotions. Many BOICE will have the opportunity to watch this movie in theaters soon!

Sally! save the date!!! ^_^

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Separuh hari Isnin berlalu!

12:16:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

okay, sedih...hari ni tak sempat nak cakap selamat pagi pun ye...hahahaha...baru je selesai blogwalking yang tinggal jejak kat shout box...belum lagi sempat blogwalking yang tinggal komen...adoi...ramai la pulak...hehehehe....sorry ye kawan-kawan...sally kena kayuh slow-slow ni..hahaha...banyak gila keja kat office..penat g kelas semalam pun tak hbs lagi....tugas hakiki di office harus diutamakan...

Actually kan...banyak benda sally nak cerita...serius banyak gila...dok draft dalam kepala je ni...sebab nak draft dalam komputer tak sempat...jangan terlupa sudah...hahaha....


























Darah sally AB...korang...? tetiba cerita pasal darah, terfikir nak derma darah pulak..huhuhu...lama dah tak derma darah...last derma darah pun tahun lepas...huhu...I'm in the middle of migraine ni...sebab penat kot...mungkin...take care!
^_^

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!