Yong Hwa obsession towards The Simpson.

11:24:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Malam ialah time sally membebel..hahaha....malam ni saje nak kongsi something pasal Yong Hwa..hehehe...alaaa....sikit je nak cite pasal Yong Hwa...janji...sikit je...


Gambar sekitar Blue Moon Shanghai...alololo...Yong Yong comel sangat dengan The Simpson tu....okay, Yong Yong mmg comel...hahaha...kalau tak takde la sally meroyan tengok dia kan...huwaaaaa....Yong Hwa... I'm in love....hehehehe



Jung Yong Hwa tweeted a very adorable selca late Tuesday night of himself imitating the expression the ‘Homer Simpson’ illustration on his t-shirt was making. In his very cute tweet he stated, 
Everyone! hehe.. I look like him, right? hehe.. It’s late, I want you to get a good night’s sleep after seeing me! hehe.. Hwaiting tomorrow, too!”


Atas meja dalam studio dia pun ada jugak The Simpsons family...nampak tak..? hehehe...kan bagus kalau letak gambar sally kat atas meja tu...buat penaik semangat...hahaha...untung la sally oiiiii.....


Childish yet cute, isn't..? hehehe...Yong Hwa! hwaiting!! keep up the good works, stay become the most playful and silly Yong Yong....saranghae!

p/s : Entry ni entry merapu...saje nak kasi sally ingat kat Yong Hwa before tido...eh eh, sally tak obsess macam budak yg dapat botol air tu ek...sally MINAT...errr...mungkin cuma TERLEBIH MINAT kot...hahaha...Sally bukan fanatik hokey..? 
Good Night!!
^_^

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Third language.

9:02:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Assalamualaikum...

pergghh..lama gila dah tak bagi salam masa tulis entry..tak perasan...maaf!

Student degree...mesti sama macam sally...kena belajar third language....macam UiTM utk PJJ boleh pilih either nak ambik bahasa Japan @ Mandarin @ Arab....tapi semester ni takde lecturer utk bahasa Japan...so, sally terpaksa la pilih bahasa Mandarin...bukan terpaksa...mmg sally nak ambik pun...lepas Mandarin nak sambung belajar Korea pulak dengan kak +Lieya Von Jay .. hehehe

Macam yang korang tau, mama sally kan Chinese yang convert masuk Islam...hehe...tapi mama tak guna Mandarin...mama guna bahasa Kantonis dgn Hokkien...ada beza antara 3 tu...tapi mama still lagi boleh bertutur dalam bahasa Mandarin, kakak sally pun sama sbb masa degree dia pun ambik Mandarin...so, bila nak speaking dengan mama, sally guna la guna bahasa Mandarin..paksa mama dengan kakak speaking dengan sally...

Kenapa...?

Huwaaaa...sebab sally ada ujian lisan masa kelas nanti...even laoshi dah bagi set soalan...tetap takut jugak..huhu..bayangkan ada 30 set soalan dan jawapan yang laoshi siapkan..hehehe....buatnya terkebel-kebel masa ujian lisan tu..? mau sedih hati ini...ewaahhhh...

Ni hao, ni jiao shenme mingzi..? Wo jiao Sally...
(Apa kahabar, siapa nama awak..? Nama saya Sally)

Ni mang ma..?
(Awak sibuk ke..?)

Ta shi shei..?
(Siapakah dia..?)

Laoshi.
(Cikgu)

Hehehe...dah-dah...sally tak kasi ajaran sesat pulak kat korang...hehehe...doakan sally utk ujian lisan ahad ni ye... :)

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bila ibu cemburu dengan Yong Hwa :)

2:00:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Semalam, macam biasa la meneman ibu tengok Rosalinda…tapi sally malas nak tengok…yela...zaman muda remaja punya cerita pulak...hahaha…so, bukak la lappy…malas jugak nak online…so, sally pun tengok la video masa konsert CNBLUE and ada la beberapa video lagi, tapi tetap la jugak CNBLUE kan…tetiba ibu bersuara,
 
“Asyik tengok si korea tu je, kita je ingat kat dia, dia tak ingat kat Malaysia pun..!”

I was like…..?? hah…? Dah kenapa ibu ni…? tengok Rosalinda ke tengok laptop orang..? Dengan Jung Yong Hwa pun nak jealous ke..? hahaha….and by the way ibu, takkan la Yong Hwa yang nak ingat Malaysia, mesti la si Malaysia ni yang nak ingat Si Korea tu…punya la cinta jarak jauh kan…? hahaha...adoi ibu...buat lawak pulak tengah-tengah malam semalam....

Hahaha…okay, sally buat lawak pasal cinta jarak jauh tu.



12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Posisi tidur tunjuk personaliti

11:30:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

Hari ni bercerita tentang tidur....huarghhh...mengantuk nya dekat office ni...aircond sejuk pulak...bawah meja ada bantal...hehehe...bos pun takde....ish ish...syaitonn! Korang tau tak yang gaya tidur atau posisi tidur korang boleh menggambarkan personaliti diri...? Meh sally nak kongsi meh...

Tidur terlentang dengan kedua-dua telapak tangan diletakkan di belakang kepala
Anda adalah individu yang sangat pintar dan sentiasa bersemangat untuk belajar. Kadangkala anda sering memberikan idea yang bernas dan unik yang mungkin tidak pernah difikirkan oleh orang lain. Keluarga adalah agenda utama tetapi mengalami kesukaran untuk bercinta mungkin disebabkan agak memilih.

Selubung seluruh badan dengan selimut
Sering nampak macho di hadapan orang ramai namun hakikatnya adalah individu itu ialah seorang yang pemalu dan lemah. Kamu terlalu menyimpan rasa dan sekiranya kamu berhadapan dengan sesuatu masalah, kamu lebih gemar memendamnya dan menghadapinya secara bersendirian tanpa meminta bantuan orang lain.

Tidur mengiring dengan beralaskan lengan tangan di kepala
Individu gaya tidur ini ialah seorang yang berani, bersopan santun, lebih jujur dan penyayang. Walau bagaimanapun, tiada manusia yang sempurna 100% di dunia ini.

Tidur terlentang dengan tangan dan kaki sedikit mendepa
Cara tidur sebegini menunjukkan identiti dirinya yang sebenar. Seorang yang cintakan kebebasan, keselesaan dan kecantikan. Selain itu juga, ia tergolong dalam kategori pemboros namun bernasib baik kerana pendapatan yang dimiliki tidak kurang hebatnya. Sikap penyibuk dan gemar bergosip juga ada dalam diri kamu.
Posisi tidur tunjuk personaliti
Gaya bayi
Akhir sekali gaya tidur ini majoritinya wanita. Orang ini dikatakan lebih tahan lasak, tapi agak sensitif dan ada kalanya pemalu.

Ehem..ehem...sally yang terakhir sekali...cuba bayangkan sally tido macam baby...comel kan sally..? *penampar

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sponteneous Thursday! :)

9:30:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


Amboi! pagi lagi dah update sally ni...hehehe...hari ni masuk kerja terawal sikit...kejap je dah khamis kan..? suka suka...minggu ni first week...so, office sally cuti hari sabtu...hari sabtu ni ada Bride to be project #3 pulak...sebab ahad ada kelas...alaaa....sekejap je dah kena g kelas pulak...mmm...takpe...chaiyok chaiyok sally! Gambate...

eh, dah breakfast...? makan ape je hari ni..?

Have a nice Thursday! ^_^

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!