Bila rindu.

11:19:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Malam ni nak luah perasaan boleh tak..?

mmm....bila abang sally dah kahwin...and kakak sally bakal bertunang and kahwin tahun depan...tiba-tiba sally terfikir...kalau arwah papa ada kan best....

Arwah ayah sally orang dia sangat la tegas...sampai rasanya kitorang langsung tak rapat dengan dia...and sally lagi rapat dengan mama and ibu je...ohh...tau kan mama sally tu mak tiri sally, ibu tu ibu kandung sally...tapi dari kecik sally duduk dengan mama sebab ibu kerja tak menentu....

Tapi arwah papa orang nya baran....memang sally adik beradik tak suka la dengan perangai dia...tapi dah hampir 5 tahun papa tinggalkan kitorang...rasa sedih tu masih lagi bertapak dalam hati...each time berkunjung melawat pusara dia, sally rasa sayu...mungkin sebab sally anak bongsu kot...

Masa papa meninggal...sally baru masuk semester satu diploma...time tu Allah je tahu camne keadaan sally...dah la duduk berjauhan dengan keluarga...setiap malam sally menangis sebelum terlelap...kadang-kadang kakak sally akan call bila dia rasa sally dalam kesedihan...kadang-kadang malam sally akan mimpi arwah papa berdiri dekat pintu masuk bilik and tengok keadaan sally...yang peliknya adik beradik yang lain tak pernah pun dapat mimpi camtu...mungkin sebab sally terlalu rindukan arwah kot time tu..

mmmm....entah, rasa nak bercerita je malam ni...semoga arwah tenang disana..Al-Fatihah


10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Fanatik / Obsess..?

3:28:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Fuhhh...penat la hari ni...Sally baru berkesempatan nak tengok blog and publish komen...sob sob....baru nk makan lunch ni even lunch time pukul 1pm tadi....huhu....eh, petang ni nak cerita pasal fanatik...or obsess..pernah dengar tak..? hehehe...



Nampak tak caption yg warna silver tu..? Sally tekankan ye... "I'm not obsessing..!"...tapi hari ni sally bukan nak cerita pasal diri sendiri...tapi pasal Fanatic Fans kat Shanghai....ingat tak yg sally cakap CNBLUE sekarang ada kat Shanghai untuk World Tour Blue Moon kat sana...semalam kawan sally share gambar ni...



caption : #130930 A lucky Boice get Yong's bottle!! The Boice said the bottle smelling good #CNBLUE #JungYongHwa #YongHwa #Boice #BMSH

Yong's referring to Yong Hwa...and sally like..? err....it's empty bottle you guys...well I am one of the Boice and to be specifically is one of the biggest fans of Yong Hwa...but guys...that's was just an empty bottle that used by Yong Hwa....what did you really expect when you get those empty bottle's..? okay, you might put some water and drink water from the bottle and suddenly you officially kissing with Yong Hwa..?

Ohh maiii...Sally bukan one of that fanatic or lunatic fans...kalau dapat mafla ke gitar ke baru la sally histeria kot..hahaha...ni dapat botol kosong yg korang kutip lepas konsert kot...adoi! okay la..mungkin lain orang lain gaya dia minat kot...after all, we are Boice's that support CNBLUE...so, Shanghai Boice's..keep supporting our boys ya..haha..



The Simpsons = benda yang paling Yong Hwa suka....hehehe...
thanks Shanghai Boice's for the present ya...

So, sally ni kategori die hard fans @ fanatic @ obsess ye..? hahahaha...can't figure it out!

p/s : Guys! Sally betul-betul tak sempat nak blogwalking...nanti tinggal jejak kat shout box or comment and I'll catch up later on :)

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy Birthday MemmetLenggeng!

9:15:00 AM Sally Samsaiman 14 Comments

Hari ni dah 2 Oktober...


Happy Birthday kak! hehehe..ingat nak wish kat blog je tapi tak tau nak conteng kat mana...hahaha...so, sally pun conteng la kat blog sally dengan harapan akak baca...eheee~
Tapi hari ni akak g outstation kan..? takpelaa...balik nanti la akak baca...akak ni antara pengomen tegar blog sally, even rasanya baru 2-3 minggu kenal...sally jadi ingat akak ni sebab dia minat gila tgk cerita My Girl (Korea) dengan Meteor Garden (Taiwan)...woahh...cerita ni sally dengan kakak sally layan masa muda remaja...siap beli VCD ORI kot!

Sorry kak ambik gambar tanpa kebenaran! Jgn marah sally tau!
 Sally tak jumpe nama akak laa...huwaaa.....kak MemmetLenggeng, kalau tengok gaya seorang ibu yang rock..hahaha..kenapa..? sebab pemuzik kegemaran dia adalah Muse, Nirvana, Coldplay, Greenday dan Linkin Park..perghh...sally pun dengar lagu Korea je..

okay laa...dah melalut...sally cuma nak ucapkan Selamat Hari Lahir kak, semoga dimurahkan rezeki...sentiasa aktif dah menjadi ibu dan isteri yang baik..hehehe....

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments


#Smile

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!