Tulip.

11:47:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Bila malam je start la sally membebel ye...time ni patut dah tidur, tapi sebab ibu ajak tengok Rosalinda...layankan aje la bondaku ni...tulip...banyak pulak bunga ni dalam cerita Rosalinda ni....tulip ni bunga favorite sally...dari dulu lagi...tak tau kenapa..bila tengok tulip je sally rasa happy!


Actually sekali tengok, sama je dia dgn rose..tapi sebenarnya beza...dia takde duri yang tersembunyi macam rose..hehehe...ayat tersirat tu...sila paham...tapi..korang tau tak, sama macam rose...tulips pun ada makna tersirat disebalik setiap color yang ada...

Pink Tulips - a symbol of caring, attachment (not as strong as love, like the red ones) and good wishes. They would be appropriate for a friend or family member.
White Tulips- representing purity, innocence, forgiveness and respect, they would be a great flower for a wedding or to give with an apology. (Cream-colored tulips are closely related and have a meaning of commitment.)
Purple Tulips - symbolizing royalty (as purple has long been known as a royal color), this color is often used for brides bouquets on their big day. Purple also symbolizes rebirth, therefore being the perfect color for spring.
Yellow Tulips - their meaning has evolved over time from representing hopeless love, to a more positive meaning of brightness and sunshine. Perfect for smiling, happy occasions.
Variegated Tulips – symbolize beautiful eyes because of their gorgeous color patterns, perhaps making the perfect date flower.

Korang suka bunga apa..? ^_^

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

#Life Quotes

4:30:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Hidup ni kita yang corakkan...kalau kearah kebaikkan, maka beruntung la kita...kalau kearah keburukan...maka jangan salahkan orang lain jika sesuatu yang buruk terjadi...dalam kita menempuh kehidupan hari ini dan hari-hari mendatang, kita tak kan lepas dari di uji..ada sahaja onak dan duri yang akan kita tempuhi...hidup ini tak indah andainya kemanisan sahaja yang mewarnainya...sebab, mungkin ada yang jadi lupa diri, lupa daratan, meninggi diri & berbangga dengan apa yang ada..tapi, kemanisan yang berselang seli dengan kepahitan akan mengajar kita erti syukur....dan belajar erti menghargai..

"Insan yang sentiasa berurusan dengan jalan ALLAH sentiasa merasakan hidup ini terlalu mudah dan indah.  Sesuatu halangan itu tidak dianggap sebagai masalah sebaliknya sebagai dugaan ALLAH untuk menguji iman mereka."

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

11 Painful Things in Life

2:42:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments


 p/s : now I'm in the 9th place.

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Welcome October!

11:36:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Wahhh...first entry untuk bulan Oktober 2013...sekejap je kan masa berlalu...tengok-tengok dah bulan oktober...lepas ni bulan november, disember...and dah masuk tahun baru....masuk tahun baru, makin bertambah la umur....tetiba rasa makin tua pulak....ilmu pun masih sikit sangat...amal...? mmm...entah cukup atau tidak utk berjumpa dengan Maha Pencipta...

Planning oktober...? Nothing special...cuma lagi satu bulan yang berada dalam tahun 2013...so, just a warm welcoming to October...please be nice to me dearest October....


10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!