Bila Si Cinta Hati ke Shanghai.

9:08:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Okay, tajuk tu konon nak tarik perhatian...hahahha...


ohh..cinta hati sally, Jung Yong Hwa...hahaha...kini berada kat Shanghai untuk Konsert Blue Moon Shanghai...konsert tu malam ni....rasanya dah hampir 2 jam dah...so, esok mesti akan ada yg upload konsert ni kat YouTube...hehehehe....


Hello everyone ! This is Yong Hwa here !
It's been a while since I came to Shanghai and I feel good. 
It's the first time we are having concert in Shanghai and I'm looking forward to it.To have an enjoyable and fun time tomorrow. do have more health supplements .then see you tomorrow !!! 


Source_weibo Yong Hwa


12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kenapa ALLAH temukan kita dengan org yang salah..?

8:30:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Ok, nak berfalsafah sikit malam-malam ni...Sally percaya rata-rata ada antara korang yg pernah lalui benda ni...mesti ada antara korg yg pernah clash...atau tersalah jatuh hati...*erk,merujuk diri sendiri ke kak..? hahahhaaa...ok, so sebelum korang menyalahkan sesapa...meh sally nk bg tau beberapa sebab kenapa ALLAH temukan kita dgn org yg salah...


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.
5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...
6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya...Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan hanya kepadaNYA..Sesungguhnya, Sally juga antara hambaNYA yang kurang berterima kasih...so, Sally harap korang jgn la jd mcm sally...kerana ~ALLAH knows Best! ~

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sentap! -__-'

6:00:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments


Hah! sentap sally tau tanya gini...jangan la straight forward bebenor tanya nya...hehehe...Sally cuma bercadang nak ke KOREA....nak berjalan tengok tempat orang je pun...bukan nak g honeymoon...sentap kita tau!

Masa baca komen, tetiba speechless sekejap...hahaha...terima kasih awak doakan sally cepat-cepat kawen...tapi hakikatnya belum lagi ye...lambat lagi...jauhhhhh sangatttt lagiiiiii.....sape yang nak sally kawen cepat-cepat tu, meh cari sorang utk sally...sally malas nak mencari ni....

Duh! dah macam agen cari jodoh dah korang ni...doakan yang baik-baik utk sally ye...kalau ada berita baik, korang la orang pertama sally kasi tau...jangan risau...

^_^

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Before and After

4:30:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

Hehehe...ni bukan la kisah benar atau ape ye...Sally just nak kongsi satu cerita yang sally rasa lawak and ada betulnya ape yg ditulis... so, hopefully takde la yang berlaku di luar ye...kalau ada jugak, sally mohon maaf la ye kalau ada yang terasa...


before marriage :

boy : yes! at last. its so hard to wait u said that!
girl : do you want me to leave?
boy : NO! dont even think about dat!
girl : Do you love me?
boy : of course! 100%...
girl : Have you ever cheated on me?
boy : NO! why you even asking..?
girl : will you kiss me dear..?
boy : YES!
girl : Will you hit me..?
boy : no way! I'm not such kind of person!!
girl : Can I trust you..?

now,after the marriage you can read it from bottom to top.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Atid and Alan lagi.

3:32:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Mencuri masa sekejap nak update..hahaha..tetiba bosan je sebab buat kerja non-stop dari pagi tadi...nasib baik ibu kasi nasi goreng..kalau tak..? mau kelaparan buat kerja kat office ni..hehehe...ni kisah hari Sabtu, baru sempat nak update...ni kira part 2 la pulak sbb buat majlis sebelah lelaki kan...

eh, tak kenal ek..? meh baca sini dulu <Congrats Atid & Alan

dah kenal dah kan..? so, sally menunaikan janji utk g kenduri sebelah lelaki...alaaa...tak kisah pun mana-mana...sebab dua-dua kawan baik sally..hahahaha...


cantikkan Atid..? suka sally tengok baju dia...nampak sweet je....alhamdulillah...dah genap sebulan lebih dah dorang sah jadi suami isteri...

sila jangan terfikir walau sekelumit dalam kepala tu nak tanya bila sally nak kahwin ye..haaa...dah warning awal-awal...hihi
 


Gambar sekitar majlis..hehehe...semua ambik kat official photographer dia...sebab sally tak sempat nak ambik gambar laa...rushing masuk office balik lepas g kenduri...ni semua tender punya pasal laaa....

So, to Atid and Alan...
Selamat Pengantin tak berapa baru...semoga korang kekal hingga ke syurga...jadilah suami isteri yang taat pada perintah Allah....kurangkan bergaduh..penat kita nak jadi orang tengah bila korang gaduh..hahaha...InsyaAllah semuanya akan menjadi lebih baik lepas ni....I love both of you...like seriously! :)

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

No more Monday Blues for today.

11:18:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Huwaaaa....I really hope today is not Monday!

dah..malas nak speaking omputih ye...see, pukul 11 baru berkesempatan nak ucap selamat pagi...apakah..? macam biasa..masuk je pagi ni dah macam orang gila...super banyak kerja bos kasi...macam biasa la ayat yg paling tak best...

"Saya nak petang ni ye benda tu..."

ayat bos yang paling tak best! hehehe... semalam punya blogwalking pun belum berkesempatan nak balas...huwaaa....kang makin byk hutang blogwalking kita...

ada yang rindu sally..? ohh..ayat tak nak kalah tu kan...meh tinggal komen meh sape yang rindu tu....

I really got to go now...got so many things to do..in rushing! hehehe...see ya :)


p/s : Quotes yang takde kaitan...sally rasa dia comel je..

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!