Bila meroyan, jiwa mmg kacau.

11:03:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments


Woahhh...mereka yang berkunjung ke blog sally semalam pasti perasan...ye...semalam hari sally meroyan...hari sally sakit hati, sakit jantung, sakit jiwa dan raga la senang cerita...tak baca lagi...? mmm...nampak sangat tak sayang sally....meh revise meh... >Confuse<


mmm...memang sally sakit hati semalam...sakit yang diri sendiri tak dapat nak express perasaan sendiri masa tu...nasib baik ada korang-korang yang baik hati bagi semangat...bagi nasihat...yang teman sally melalui malam yang sally rasa sangat panjang....even malam tak hujan, sally yang "hujan"....tapi takpelaa...bak kata kak +Lieya Von Jay ....

"If tonight there is a nonstop rain , let it rain... it will heal the pain.."

betul...sometimes tears can heal the burden that you feel inside your heart...sally bukan la jenis perempuan yg suka menangis...sebab bila menangis je otomatik la terkena migraine...that's why I don't like crying....tapi semalam....mmg tak dapat dah nak kawal...benda kena keluar...mmg kena menjerit...but I do feel free, and batu yang ada atas dada tu dah hilang...dah takde...sape "dia" tu...biarlah menjadi rahsia...malas pulak nak cerita pasal dia dalam blog ni....buat semak pun ye...pffft...


hehehe...kak +Lieya Von Jay kata, nak ubat sally senang je...tengok gambar Yong Hwa...so, tengok la muka Yong Hwa...mmg hilang sakit hati aihh..hihihi...ni boleh jadi sumber inspirasi ni...hehehe....okay, tipu..Well, I'm back people...I'm moving on....I'm no longer the girl that crying inside her blanket without anyone knowing...I'm moving on...like seriously...hehehe....

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

LOVE means facing your biggest FEARS :')

4:30:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments


5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Late Night Food in South Korea :)

12:00:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Huhuhu...hari ni kita cerita pasal snek yang ada kat Korea pulak ek..hehehe...Korea Selatan sebagai contoh, bukan sahaja cukup terkenal dengan artis dorang macam CNBLUE..hehehe, malah negara itu juga cukup terkenal dengan senarai makanan yang sesuai pada waktu tengah malam hingga ke awal pagi!omputih panggil supper...tau tak sape..? supper laa..hahaha...



RAMYEON

Ramyeon adalah mee segera khas Korea Selatan dan sangat popular di kalangan masyarakatnya. Sama seperti masyarakat Malaysia yang menggemari mee segera jenama Maggi, ramyeon merupakan makanan wajib ada di setiap dapur orang Korea. Penyediannya mudah sahaja di mana setelah diletakkan air panas ke dalamnya, hanya perlu tambahkan telur, kimchi, keju atau daun bawang. Memang menyelerakan dimakan panas-panas! kalau susah sangat nak cari ramyeon...makan je Maggi Kari Aaron Aziz tu..hehe



TTEOKBOKKI

Tteokbokki adalah snek ringan popular yang banyak dijual di gerai-gerai tepi jalan di Korea Selatan. Ia adalah sajian yang terdiri daripada potongan kek beras, daging, telur, dan juga taburan bijan. Tteokbokki mempunyai variasi rasa yang pelbagai seperti rasa pedas manis, daging lembu, dan pedas berapi.

RABBEOKKI

Hidangan yang sama seperti tteokbokki dengan tambahan ramyeon di dalamnya (tengok atas)



BIBIMBAP

Bibimbap merupakan makanan tradisi yang terkenal di Korea Selatan. Bibimbap adalah sejenis hidangan yang terdiri daripada semangkuk nasi putih panas yang dilcampurkan di atasnya kimchi, sayuran jeruk masin dan pes lada hitam. Sebagai tambahan, boleh juga dicampurkan sekali telur mentah atau telur goreng dan kepingan daging lembu. Selepas itu, semua hidangan bibimbap itu dikacau sebati sebelum dimakan. Bibimbap boleh dihidangkan sama ada sejuk atau panas. Tetapi jika bibimbap yang di ambil sebagai hidangan tengah malam, ia lebih ringkas. Selalunya masyarakat Korea Selatan menyediakan bibimbap dengan mencampurkan apa sahaja jenis sayuran yang mereka temui di dalam peti sejuk ke dalam periuk nasi yang mengandungi lebihan nasi yang di masak. Mereka akan campurkan juga minyak wijen atau gochujang dan dikacau sebati.



GOGUMA / SWEET POTATO

goguma adalah sejenis makanan yang banyak dijual di gerai-gerai jalanan di Korea Selatan. Ia amat digemari untuk dimakan sebagai late night snack terutama sekali ketika cuaca yang sejuk. goguma merupakan sejenis kentang panggang yang manis dan jika dinikmati panas-panas dalam cuaca malam yang dingin. Ia membantu menghangatkan lagi suhu badan.



HOPPANG

Sama seperti goguma, hoppang juga snek ringan yang sangat digemari dan banyak dijual di gerai-gerai jalanan. Ia memiliki isi yang pelbagai sebagai intinya. Inti hoppang terdiri daripada sayur-sayuran, kacang merah, daging, 'toping' pizza dan lain-lain. Kebanyakan peniaga hoppang gemar berniaga berdekatan stesyen keretapi bawah tanah. Lebih kurang macam kuih pau laa...
 
Banyak kan...sebab dorang kat sana tgh malam pun masih lagi bekerja...ada certain pasar yang bukak hanya pada tgh malam...so, bukak kedai makan kat sana mmg berbaloi...tapi makanan dorang laa...makanan kita takde motif..muahahaha...

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Complimentary Pass : Internship

9:30:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


lagi sekali dapat tiket untuk tayangan free...thanks kepada pihak KLIPS sebab bagi tiket ni...so, tayangan yang sally dapat...cerita Internship...before this sally ada dapat tiket untuk "Badges of Fury", "The Lone Ranger" dan terbaru, "The Purge"...kan best tgk wayang free...tapi sally jarang pergi...so, dapat tiket pun terus kasi dekat orang....

tapi Internship ni macam nak g tengok je...sape nak teman...?? ohh...kalau ada yang nak tiket free jugak, boleh la tengok kat KLIPS....

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Yeay! dah hantar :)

8:30:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

ohh...sangat lambat...sebab tunggu respon pemenang...tu pun masih ada lagi 3 orang yang belum respon...sob sob...sorry la atas kelewatan...so, sila la tunggu kehadirannya ye...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!