Sally dan CNBLUE dia .

11:40:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Tajuk tu dah kasi tau ye...if tak nak baca pasal CNBLUE, skip la..entry sebelah pun ada..hehehe...tapi baca laa...baca ek...? hahaha...budak ni mmg suka betul mintak simpati orang ramai..hahaha...pernah tak nampak orang senyum tanpa sebab...? tak pun sengeh-sengeh macam kerang busuk..?

Actually, bahasa mudah yang selalu orang guna : MELTING! :)
ketahui la bahawasanya yg sally antara fangirls yang sengeh tanpa sebab even just tengok video @ gambar...huwaaa...kenapa boleh jadi gini...hehehe....tengok video pun sengeh, tengok music video pun sengeh, tengok gambar pun sengeh...apekehayy nye la budak sally ni....? 


Catch the kisses!!!


Don't smile that way Yong Hwa....huwaaaaaa...I'm gonna melting right away!


okay, entry nonsense...hehehe...ampun! Good Night! Have a nice dream :)

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kehidupan.

8:59:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Kehidupan, susah kita nak expect apa akan jadi masa hadapan...hari esok pun belum tahu lagi keadaannya...kadang-kadang kita akan berada dalam keadaan roda...hari ni mungkin diatas, esok mungkin dia bawah...kita tak tahu...sebab Allah yang Maha Mengetahui...

Bila berada kat atas, jangan la kita terlalu dongak ke langit...tak nampak mereka yang berada dibawah roda...bila kita kat bawah, jangan terlalu punya hasad dengki kepada yang berada diatas sehingga menyalahkan Maha Pencipta....

Orang kata, kehidupan ni macam kain putih...kita yang kena pandai corakkan, kalau dijadikan batik...maka batik la kehidupan...jika dijadikan abstrak, maka abstrak la kehidupan...sebab Allah bagi kita kekuatan yang berbeza-beza kepada setiap orang, supaya dunia ni dapat berpusing dengan baik....jika semua nya senang, sape yang mahu bekerja..?

Kadang kita rasa Allah tak sayang kita...sebab dia turunkan banyak kesusahan kepada kita...tapi kita lupa, ujian yang Allah beri tu kan menandakan Allah sayang kita...dia ingat kita...kita antara yang terpilih untuk diberi ujian supaya kita sentiasa dekat dengan DIA...wahh...ni baru kekasih sejati...kan...? sepatutnya mereka yang tak pernah diduga tu yang harus risau....

Bulan ni sally diduga bila terpaksa cover 3 orang punya kerja kat office....and semester baru pun dah bermula...kenapa kena cover 3 orang punya kerja...? sebab partner sally ayah dia diserang strok, dia ambil keputusan untuk berhenti kerja sebab nak jaga ayah dia...tapi bos tak kasi...so, dia hanya akan masuk office seminggu sekali....tu pun hanya hari sabtu, so sally ambil tanggungjawab dia selama ni...sambil buat kerja sendiri....kakak yang lagi sorang, dapat kerja government...so, dia pergi....Including my own responsibilities, I have to cover for the other two...sebab belum ada pengganti lagi...

Nak kata marah tu tak laa...sebab bagi sally tanggungjawab bukan hanya pada kerja kita...so, sally actually tak kisah pun...sampai sally kena guna 3 komputer sekali..hehehe...tapi tak kisah la...bukannya berat pun kerja tu...

Apa yang sally nak cakap, Allah suka bg surprise yang kita tak expect....and hari ni sally dapat satu berita baik....alhamdulillah...lepas Performance Appraisal, sally dapat increment gaji bulan depan....alhamdulillah...syukur!


Moral of the story, Allah bagi apa yang kita perlu...bukan apa yang kita inginkan....

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

#Quotes : Wordless Wednesday!

2:09:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. 
You will never live if you are looking for the meaning of life. -Albert Camus

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

11:30:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments


11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Morninggg!

9:30:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


MORNING!!
huarrghhh....mengantuk! penat....semalam buat assignment sampai pukul 2 pagi...adoi....actually takde la urgent sangat...tapi weekend ni sally ada banyak benda nak kena settle...hari ahad ade kursus pulak...Oh! my weekend akan berlalu begitu sahaja...pity me! really pity me..bila baru dapat rehat ni...ayo ~ Jangan mengeluh sally...Allah tak suka....redha ye...biar susah sekarang,nanti masa depan sape jugak yang senang....gambate! hwaitingg sally!!


kalau sally buat cubaan buka mata besar camtu...okay tak..? sebab mata tgh berat nak tutup je ni....dengan aircond yang sejuk ni...belakang kerusi ada bantal pulak...mmg dah best sangat dah ni...hahaha...

HAPPY WEDNESDAY people!
selamat bekerja, selamat pergi sekolah, selamat menjadi suri rumah...selamat la semua...Selamat pergi outstation Iera!
(^_^)

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cendawan Goreng Tepung!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

Hari ni bukan nak kongsi resepi ye...just nak kasi tau sally dah dapat makan cendawan goreng tepung...ye, nampak macam agak pathetic disitu...tau tak kat area ampang ni takde langsung cendawan...? dari sebesar-besar pasar raya sampai la kat sekecik-kecik kedai runcit takde cendawan...dah nak dekat 2 minggu sally mengidam nak makan kot...hehehe...kesian kan...?
 Bila dapat beli hari ni...punya la fresh cendawan dia...hahahaha....happy! dah la besar-besar kelopak dia....bestnya!!
 Cik Sally ni pemalas...so,dia beli la tepung yang dah siap...hahaha...tapi campur sikit lada hitam dengan garam...so, baru sedap!!
tadaaaa...hehehe...yeay! dah tak kempunan dah...alhamdulillah ^_^

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!